Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Διεθνές ρεζιλίκι !!!

 Κατάταξη 2022 -




 Μας πέρασαν Αλβανία, Βουλγαρία και άλλες 106 χώρες -


 Διασύρθηκε παγκοσμίως η Ελλάδα για την ελευθερία του Τύπου & των Δημοσιογράφων


Παγκόσμιος διασυρμός και διεθνές ρεζιλίκι για την Ελλάδα για την ελευθερία του Τύπου & των Δημοσιογράφων...





Στη νέα παγκόσμια κατάταξη του 2022 που δόθηκε στη δημοσιότητα η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει μέσα σ΄έναν χρόνο 38 θέσεις και από την 70η θέση το 2021 βρέθηκε στην 108η. Πρόκειται για τη χειρότερη θέση στην κατάταξη που έχει καταγράψει η Ελλάδα ανάμεσα σε 180 χώρες.


Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από την Ουγγαρία (85η), την Βουλγαρία (91η) την Αλβανία (103η) και την Ουκρανία (106η), καταγράφοντας την χειρότερη επίδοση με 55,52 βαθμούς στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ξεπερνά από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου μόνο την Τουρκία, την Λευκορωσία και την Ρωσία.


Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης βρίσκεται πάντα η Κίνα και ακολουθούν η Μιανμάρ, το Τουρκμενιστάν, το Ιράν, η Ερυθραία με τη Βόρεια Κορέα τελευταία.


Πρώτη στην κατάταξη εξακολουθεί να είναι για έκτη συνεχή χρονιά η Νορβηγία, ενώ ακολουθούν η Δανία και η Σουηδία.


Συνολικά η κατάσταση στο 73% των 180 χωρών που εξετάζει κάθε χρόνο η μη κυβερνητική οργάνωση χαρακτηρίζεται “πολύ σοβαρή”, “δύσκολη” ή “προβληματική” σε ό,τι αφορά την ελευθερία των δημοσιογράφων να ασκούν το επάγγελμά τους.


Για την Ελλάδα στον δείκτη ασφάλειας η κατάσταση χαρακτηρίζεται δύσκολη, στον οικονομικό δείκτη, πολύ σοβαρή, στον κοινωνικό δείκτη, προβληματική, στον πολιτικό δείκτη επίσης η κατάσταση χαρακτηρίζεται προβληματική, το ίδιο και όσον αφορά τον νομικό δείκτη,


Στην έκθεση γίνεται λόγος για συχνή παρεμπόδιση των δημοσιογράφων στην έρευνα θεμάτων όπως η εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και το προσφυγικό. Επίσης υπάρχει αναφορά και για την εκτέλεση του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021, η οποία όπως τονίζεται παραμένει ανεξιχνίαστη παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για ταχεία έρευνα.


Αναφορά γίνεται και στις πρόσφατες ρυθμίσεις στον Ποινικό Κώδικα, όπου, σύμφωνα με την έκθεση, υπό τον μανδύα της πανδημίας επιτρέπουν εκτεταμένους περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου και των δημοσιογράφων με σαθρή νομική τεκμηρίωση.


ΕΔΩ η κατάταξη όλων των χωρών

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μη φοβάστε. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να γράψει ότι ζούμε στην καλύτερη δημοκρατία. Κανάλια ολιγαρχων, πληρωμένοι δημοσιογράφοι, υπερασπιστές του Μητσοτακεϊκου κτλ κτλ. Όλα είναι τέλεια.

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως
αριστερουληδες, παλι γελασαμε με την καταντια σας

Ανώνυμος είπε...

Ρε ο Μανιδάκης το έσκασε για το εξωτερικό όταν ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις. Όπως και ο Χριστοφοράκος. Για να μην ανοίξουν το στόμα τους. Εμείς όμως ασχολούμαστε με την γάτα. Αρε φουκαρα ισόβια θα πας ή θα πουλήσεις το σπίτι σου να πληρώσεις τα πρόστιμα. Σε κυνηγάει ΟΛΟ το κράτος.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση σε γαλάζιους γυμνοσάλιαγκες.( 04 Μαΐου, 2022 15:40)

Πόσα θα καταλάβουν τα γίδια για ποιο λόγο τα ταΐζουν οι βοσκοί; Δείτε ρε γαλάζιοι γυμνοσάλιαγκες, που σας κατάντησαν: Μαύρη αγορά, το ρεύμα πάνω από το μισθό, κι εσείς εξευτελίζεστε με το να γλείφετε πισινούς κηφήνων για όλο και λιγότερα.

Μια θέση στη βουλή με 8 και 10 χιλιάρικα την ανταλλάσσετε με τι; Με μια θέση στο σούπερ μάρκετ του γνωστού; Κορόιδα, βλάκες! Με τίποτα δεν έπρεπε να ανταλλάσσετε την Ελευθερία, τη Συνείδηση.

Γιατί ο κηφήνας όχι μόνο θα φροντίσει να κλέψει για τον εαυτό του, θα κάνει τα πράγματα χειρότερα, ακριβώς για να τον έχεις ανάγκη και να παρακαλάς για όλο και λιγότερα. Να είναι ευχαριστημένος με λιγότερα, για να μπορεί το κομματόσκυλο να πάρει περισσότερα.

Ήθελες πχ βάση στα Πανεπιστήμια; Ο γιος του Μητσοτάκη καθαρίζει 6 χηνάρια χωρίς πτυχίο, χωρίς τίποτα! Βλάκα! Αντί να παλέψεις για τα πραγματικά σου συμφέροντα μαζί με τους άλλους, πας και φιλάς κατουρημένες ποδιές! Δούλε! Θα σε λυπόμουν, φτωχέ νεοδημοκράτη, αν δεν ήξερα πως είσαι ηλίθιος, κι όχι αναγκασμένος να είσαι σκλάβος καθαρμάτων.

Είμαι υπερήφανος για τους δικούς μου που δεν προσκύνησαν ποτέ. Πόσοι από αυτούς νιώθουν το ίδιο; Πόσοι έχουν προγόνους ήρωες, κι όχι γερμανοτσολιάδες, πουλημένους και μαυραγορίτες;

Οπότε ναι, υπάρχουν πολλοί που δεν καταδέχονται την κλοπή της ζωής και του μέλλοντος του άλλου. Υπάρχουν θαρραλέοι, ικανοί, ελεύθεροι άνθρωποι που αγωνίζονται για το σύνολο. Πάντα οι τιποτένιοι βλέπουν με ζήλεια τους ήρωες.

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...