Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Άγιος Γεώργιος - Αιθιοπία

 Το 8ο θαύμα του κόσμου




Αυτός ο ορθόδοξος Σταυρός  που βλέπετε είναι ναός και βρίσκεται στην Αιθιοπία της Αφρικής και ΔΕΝ είναι φτιαγμένος με τούβλα κλπ αλλά είναι *μονολιθικός*, δηλαδή ΣΚΑΛΙΣΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΣΙΦ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΓΕΝΕΣ ΕΔΑΦΟΣ !!!!


Φαίνεται  αδιανόητο πώς γίνεται να φτιάξει κανείς ένα τόσο εντυπωσιακό ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΛΥΠΤΟ, πόσο μάλλον 700 χρόνια πριν !!!




Η Αιθιοπία είναι η δεύτερη χώρα του κόσμου (μετά τη Ρωσία) που έχει τόσο μεγάλο ορθόδοξο πληθυσμό (45 εκατομμύρια ορθόδοξους πιστούς !!!)


Σύμφωνα με την αιθιοπική πολιτιστική ιστορία, ο ναός του Αγίου Γεωργίου χτίστηκε αφότου είχε δει ο βασιλιάς Ντζέμπρε Μεσκέλ Λαλιμπέλα της δυναστείας των Ζαγκβέ ένα όραμα στο οποίο καθοδηγήθηκε για να κατασκευάσει την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και του Θεού και οι δύο έχει αναφερθεί ως αυτοί που του έδωσαν τις οδηγίες για να κατασκευάσει το ναό.




Ο συγκεκριμένος ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο και φτιάχτηκε τον 13ο αιώνα μΧ – θεωρείται το “όγδοο θαύμα του κόσμου”!!


Ενώ όπως πολύ σωστά επεσήμανε αναγνώστης του ιστολογίου, η παγκοσμιότητα και η αποδοχή του Αγίου Γεωργίου από όλα τα δόγματα και τα έθνη είναι δεδομένη.


Το δε άγαλμα που δεσπόζει στον προαύλιο χώρο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, επί χρόνια, δεν έχει μπει τυχαία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ούτε διπόρος, ούτε ωδιπόρος

Το σωστό είναι ασθενής και οδοιπόρος !!!  Ο  τίτλος ακούγεται κάπως σαν σύνθημα σε διαδήλωση, όμως το σημερινό άρθρο έχει, κατά κάποιο τρόπο...