Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Σχεδόν... βέβαιο !!!

Είναι πολύ πιθανό να μετανιώσουμε για όσα δεν προσπαθήσαμε



Για να μη μετανιώνουμε για τίποτα πρέπει να ζούμε με θάρρος και να κινούμαστε προς αυτό που θέλουμε χωρίς να φοβόμαστε.

 Για να μη μετανιώνουμε για τίποτα χρειάζεται να ξεπερνάμε τις αναπόφευκτες απογοητεύσεις που μας φέρνει η ζωή.
Η γνώση πως είναι πολύ πιθανόν να μετανιώσουμε για όσα δεν προσπαθήσαμε μπορεί να επιδράσει σημαντικά στον τρόπο που παίρνουμε αποφάσεις. 

Από ό,τι φαίνεται, αυτό που στοιχειώνει τον περισσότερο κόσμο δεν είναι η αποτυχία- είναι η επιλογή να μη ρισκάρουμε καθόλου να αποτύχουμε.
Ένας τρόπος για να διατυπώσουμε αυτή τη σκέψη είναι ότι δεν μπορούμε ποτέ να εγγυηθούμε την επιτυχία στη ζωή μας, μιας και κάθε απόπειρα για οτιδήποτε ενέχει την πιθανότητα της αποτυχίας. 

Αν αγαπήσουμε, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της απόρριψης.

 Αν ακολουθήσουμε ένα όνειρο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην τα καταφέρουμε. 

Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την επιτυχία, αλλά μπορούμε να εγγυηθούμε την αποτυχία μόνο και μόνο επιλέγοντας να μην προσπαθήσουμε για τίποτα!!! 

Η επιλογή να πάρουμε κάποιο ρίσκο, όσο μικρό κι αν είναι, ενδέχεται να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην πορεία μιας ανθρώπινης ζωής.
Φυσικά, δεν καταλήγουν όλες οι μικρές, θαρραλέες πράξεις μας να καθορίζουν τη ζωή μας, ούτε αποτελούν πάντα ένα σημαντικό σταυροδρόμι στην αναζήτηση της ευτυχίας. 

Μιας και δεν μπορούμε, όμως, να ξέρουμε εκ των προτέρων ποια ρίσκα είναι σημαντικά, πρέπει πάντα να προχωράμε προς αυτό που θέλουμε, αντί να αποφεύγουμε ό,τι μας φοβίζει.
Ίσως χρειάζεται να κάνουμε μια βασική επιλογή:

 αν θα ζούμε με τον φόβο 

ή 

αν θα επικεντρωνόμαστε σε αυτό που θέλουμε. 

Κάθε φορά που κινούμαστε εκ του ασφαλούς, απομακρυνόμαστε από τον πιο αληθινό εαυτό μας. 

Κάθε φορά που επιλέγουμε να μην κατευθυνόμαστε προς αυτό που θέλουμε, φυτεύουμε τους σπόρους της μελλοντικής μεταμέλειας.

Πηγή : lecturesbureau.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λιτάνευση με... δηλώσεις !!! 😮

ΔΕΝ ξανάγινε !!!  Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο βέβαια απ ό τον γνωστό άθεο, που συμμετέχει στα δρώμενα με το βλέμμα 👀 στις επόμενες ...