Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Στα σύγχρονα κάτεργα, η Ελλάδα αναστενάζει....

«Repeat Cafe Food», 

άλλο ένα κάτεργο



Το καφέ-εστιατόριο «Repeat» βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 43), λειτουργεί σε 24ωρη βάση απασχολώντας μεγάλο αριθμό εργαζομένων. 
Αποτελεί ένα πολύ γνωστό και πολυσύχναστο μέρος το οποίο κάνει «χρυσές δουλειές» από περαστικούς, φοιτητές και γραφεία της περιοχής.

Οι συνθήκες εργασίας δεν διαφέρουν καθόλου από ότι επικρατεί σε άλλα ανάλογα κάτεργα του κλάδου: 
υπερεντατικοποίηση, 
υποασφάλιση, 
μεροκάματα πείνας, 
απλήρωτες υπερωρίες, 
μη καταβολή επιδομάτων και δώρων· 
δηλαδή, το σύνηθες μενού εκμετάλλευσης για να θησαυρίζουν ακόμα περισσότερο οι επιχειρηματίες από τον ιδρώτα μας. 
Το κατάστημα εξυπηρετούσε με διανομές ακόμα και σε μακρινά σημεία, κατά συνέπεια απασχολούσε μεγάλο αριθμό με αυτή την ειδικότητα. 
Στους διανομείς, «φυσικά», δεν παρέχονταν ούτε εταιρικό δίκυκλο, ούτε Μέτρα Ατομικής Προστασίας.


Το αφεντικό όμως δεν ήταν «αχάριστο» !!!!! Σε αναγνώριση των προσπαθειών του προσωπικού, μετά το απόλυτο ξεθέωμα και τα 12ώρα που καμία φορά γίνονταν και 16ώρα, μπορούσαν να πιούν νερό ή ακόμα και να φάνε κάτι από το κατάστημα με 60% έκπτωση!!!!!
Τέσσερις συνάδελφοι που εργάζονταν ως διανομείς αναγκάστηκαν να παραιτηθούν καθώς δεν άντεξαν άλλο τα 12ώρα, τη δουλειά χωρίς ρεπό, την πίεση, το φτωχοκάμματο εξαθλίωσης και την κοροϊδία.
 Για όλο το χρονικό διάστημα που εργαζόντουσαν ο εργοδότης, κατά την πάγια τακτική που επικρατεί στο κλάδο, τους δήλωνε 4ώρα ή 3ώρα – 5ήμερα αντί για τις πραγματικές ώρες εργασίας, ενώ δώρα επιδόματα και υπερωρίες δεν έλαβαν ποτέ.
 Οι συνάδελφοι κάποια στιγμή μη αντέχοντας άλλο απαίτησαν να πληρωθούν και να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με τις πραγματικές ώρες εργασίας.
 Ο εργοδότης αρνήθηκε με αποτέλεσμα να γίνουν οι ανάλογες καταγγελίες στο ΣΕΠΕ.
Στις 21 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε και η τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου ο εργοδότης μέσω του δικηγόρου του επικαλέστηκε «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς των εργαζομένων, ενώ όταν του ζητήθηκε να παρουσιάσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι μισθοί καταβάλλονταν κανονικά αυτός απάντησε ότι δεν υπάρχουν διότι στους διανομείς «είθισται» οι πληρωμές να γίνονται μόνο στο χέρι. 
Εκτός από τις πολλές παραβιάσεις σε σχέση με την εργατική νομοθεσία για τις οποίες ο εργοδότης να λογοδοτήσει στο ΣΕΠΕ εντός 5 ημερών, διαπιστώσαμε ότι στην αναγγελία πρόσληψης και στην καταγγελία σύμβασης των 2 από τους 4 συναδέλφους υπάρχει η υπογραφή τους στα έγγραφα χωρίς να την αναγνωρίζουν .
Το εργασιακό χάος και η απίστευτη ασυδοσία από πλευράς εργοδοτών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό την ίδια ώρα που η κυβέρνηση περιορίζεται σε ανούσια προεκλογικά πανηγύρια για την δήθεν αύξηση στον κατώτατο μισθό. 
Η σκληρή πραγματικότητα όμως που έχει επιβληθεί με της πλάτες της είναι 3 ευρώ την ώρα, ανασφάλιστα, για σχεδόν καθημερινά 12ώρα χωρίς δικαιώματα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ REPEAT ΣΤΙΣ 27.3 -12.00 μμ
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (13.00-17.00) ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 14.30 ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 27.3

ΛΑΝΤΖΑ | Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό-Τουρισμό


https://www.lantza.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λιτάνευση με... δηλώσεις !!! 😮

ΔΕΝ ξανάγινε !!!  Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο βέβαια απ ό τον γνωστό άθεο, που συμμετέχει στα δρώμενα με το βλέμμα 👀 στις επόμενες ...