Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

"Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν"....

Όποιος ζητάει, παίρνει: Μια είδηση που θα δώσει θάρρος στους οργισμένους Έλληνες 


Ελληνισμός η μόνη λύση για την ανθρωπότητα  ??? 


Ωστόσο, υπάρχει μία αλήθεια, κάτω από το πέπλο του «σκότους» που απλώνεται πάνω από τα κεφάλια μας.

Το μέλλον δεν είναι οι «εχθροί» του Ελληνισμού, αλλά ο Ελληνισμός. 

Είναι μια είδηση, προκειμένου να φορτιστούν οι μπαταρίες «θάρρους» και «αισιοδοξίας» σας, δίπλα σε εκείνες της οργής, οι οποίες παραμένουν «αμετακίνητα» φορτισμένες.

Στο πλαίσιο του Δεκαπενθήμερου Ελληνικού Πολιτισμού στο Στρασβούργο, που πραγματοποιήθηκε στην Librairie Kleber, διάλεξη για την νέα προσέγγιση της Ελλάδας μέσα από το πρίσμα των Ουμανιστών του Ρήνου του 15ου και του 16ου αιώνα και της ευρύτερης περιοχής (Στρασβούργο, Βασιλεία, Σελεστά κτλ.) με εισηγητές τον καθηγητή και διευθυντή του Ινστιτούτου Ελληνικών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, Λωρέν Περνό, καθώς και τον καθηγητή Τζέημς Χίρσταϊν, μέλος του Ινστιτούτου Λατινικών Beatus Rhenanus.
Ο καθηγητής Λ. Περνό, στην ομιλία του, τόνισε την σημασία της ελληνικής κληρονομιάς και πιο συγκεκριμένα την επιρροή της στις πολιτιστικές και πολιτισμικές παραδόσεις της Γαλλίας και της Ευρώπης, καθώς η αρχαία Ελλάδα και η συνέχεια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού διασώζονται και διαχέονται μέχρι σήμερα χάρη στα συγγράμματα φιλοσόφων, στα αρχαία κείμενα ιστορίας και στο κείμενο της Καινής Διαθήκης, τα οποία ήταν γραμμένα στα ελληνικά.



Σημείωσε δε, ότι τον 15ο και 16ο αιώνα, οι Ουμανιστές του Ρήνου προκάλεσαν μία πνευματική επανάσταση εμπνευσμένη από τα κείμενα της ελληνικής Αρχαιότητας με σκοπό να προτείνουν ένα νέο κοινωνικό μοντέλο που θα αντέκρουε τον έντονο δεσποτισμό εκείνης της εποχής.
Το νέο αυτό κοινωνικό μοντέλο ήταν, όπως το χαρακτήρισε ο καθηγητής Τζεήμς Χίρστάιν, ένα ανθρωπιστικό ρεύμα αισθητικής και λογοτεχνίας με σκοπό να δημιουργηθεί μία ρήξη με τον σκοταδισμό του μεσαίωνα μέσα από την αγάπη για την δημιουργία και με απώτερο σκοπό να προχωρήσει η ανθρωπότητα μέσα από την αναβίωση των αρχαίων ελληνικών κειμένων, της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, της ελληνικής μυθολογίας αλλά και της αρχαίας ελληνικής ιατρικής.
Αυτή την αναβίωση του ελληνικού πνεύματος ζητούν και σήμερα φιλέλληνες, όπου ένα νέου είδους σκοταδισμός έχει «ξεπηδήσει» και καταργεί τον δυτικό πολιτισμό, ο οποίος, παρά τα εμφανή ελαττώματά του, έχει ως βάση τον Ελληνισμό ή τουλάχιστον ό,τι ελάχιστο του παραδόθηκε από αυτόν, και όχι την αριστερόστροφη πολυπολιτισμικότητα, που συγχωνεύει και καταργεί τους πολιτισμούς αντί να ενισχύει την διαφορετικότητά τους, ή το Ισλάμ.
Και επειδή όποιος ζητάει παίρνει και αφού υπάρχουν ακόμα, έστω, οι λίγοι εκείνοι φιλέλληνες που ζητούν Ελληνισμό, ο Ελληνισμός θα «επικρατήσει» ξανά, διδάσκοντας ελευθερία, αυτοδιάθεση και λογική, μαθηματική σκέψη στους ανθρώπους, διαποτισμένη με την αγάπη και την δικαιοσύνη του Χριστού, μιας και ο Περνό υπογράμμισε πως τα ιερά βιβλία της Χριστιανοσύνης είναι γραμμένα και αυτά στα Ελληνικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Οργισμένη υπομονή λοιπόν !!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...