Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΘΑ τις επαναφέρουν, αλλά προς το παρών τις..... καταργούν !!! Συνεννοηθήτε ρε παιδιά.......

ΕΑΒ: Το ΥΠΟΙΚ μονομερώς καταργεί ΣΣΕ, σβήνει με μονοκονδυλιά κατακτήσεις αγώνων. 



Για τον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΣΕΕΑΒ) και των μελών του να διατηρήσουν τη ΣΣΕ και τα κεκτημένα τους που έχουν κερδίσει μέσα από πολύχρονες μάχες αλλά και για την άρνησή τους να συναινέσουν σε μονομερείς ενέργειες του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, και του αναπληρωτή του Γιώργου Χουλιαράκη, που ζητούν να πουν «ναι» οι εργαζόμενοι σε κατάργηση ήδη υπογεγραμμένων άρθρων, μιλά στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα» που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106,7 FM, το μέλος του Σωματείου, Κατερίνα Ρούμπου.

Καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που δεν εγκρίνει την από 12/10/2017 υπογεγραμμένη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, και «το χειρότερο», όπως σημειώνει, «είναι πως καταργούν το ακροτελεύτιο άρθρο, που λέει επί λέξει πως “Από την έναρξη ισχύος της παρούσης καταργούνται όλες οι ρυθμίσεις προηγούμενων ΣΣΕ”». Έχει το θράσος το υπουργείο, συμπληρώνει, και ζητεί από συνδικαλιστές, από εργαζομένους να συνομολογήσουν, να δεχθούν και να συνυπογράψουν την κατάργηση όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων τους, που κέρδισαν μέσα από ΣΣΕ και αγώνες που ξεκινούν από το 1983.
Καταγγέλλει επίσης και το υπουργείο Εργασίαςτο οποίο δεν παίρνει θέση για το ζήτημα, της μονομερούς δηλαδή αλλαγής της ΣΣΕ (ένα ζήτημα για το οποίο έχει συνευθύνη), αλλά σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» νίπτει τα χείρας του και λέει στους εργαζομένους να τα βρει το Σωματείο με το ΥΠΟΙΚ. Τα παραπάνω, υπογραμμίζει, «καταρρίπτουν το μύθο τους ότι ενισχύονται οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και όλα όσα ευαγγελίζονται. Η πράξη, όμως, αποδεικνύει άλλα. Δείχνει επίσης το τι θα ακολουθήσει τη “μεταμνημονιακή εποχή”, που είναι οι εργαζόμενοι να μη σηκώσουν κεφάλι».
Τέλος, αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΑΒ, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μια δυσκολία με το 50+1 για την προκήρυξη απεργίας», κάτι που έφερε με νόμο η σημερινή κυβέρνηση. Ωστόσο, «άμα δεν κινητοποιηθούμε θα χάσουμε τις ζωές μας. Δεν μπορεί να απεμπολήσουμε δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει, μέσα από μεγάλες κινητοποιήσεις, επιστρατεύσεις, απολύσεις κτλ.».
Ακούστε στο οπτικοποιημένο απόσπασμα της εκπομπής «Στη δουλειά & στον αγώνα» τι είπε αναλυτικότερα η Κατερίνα Ρούμπου. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 30-06-18.

Πηγή : http://ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...