Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Υδρο-ιμπεριαλισμός & υδρο-ηγεμονία !!!

Αποτελεί κοινό πόρο. Χωρίς αυτό δεν ζει ο άνθρωπος, αφού το 70% του σώματός μας είναι νερό. Ταυτόχρονα, πολυεθνικές εταιρείες, αντίπαλα γεωπολιτικά συμφέροντα, κερδοσκόποι-επενδυτές μάχονται για τον έλεγχο των υδάτινων πόρων, σε μια ξέφρενη κούρσα «υδρο-ιμπεριαλισμού» και «υδρο-ηγεμονίας» - όπως καταγράφονται στη διεθνή ορολογία οι ανταγωνισμοί για τις «περιφράξεις» του νερού.

Και ενώ πληθαίνουν οι προβλέψεις ότι «ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για το νερό», σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη γεννιούνται εστίες «υδρο-αντίστασης», μάχες πολιτών για την προάσπιση του νερού ως κοινού αγαθού και την προστασία του από τη ληστρική εκμετάλλευση.

Τα καλά νέα........ 
*  Μπορεί στη χώρα μας να γίνονται 120.000 διακοπές υδροδότησης το χρόνο όπως αποκάλυψε στην «Εφ.Συν»  ο εκπρόσωπος του Συμμετοχικού Ενωτικού Κινήματος Εργαζομένων και Συνταξιούχων για Δημόσια ΕΥΔΑΠ. ωστόσο διεθνώς το κίνημα έχει ανοίξει δρόμο καθώς:

* Τα Ηνωμένα Έθνη κήρυξαν ως ανθρώπινο δικαίωμα την πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, με τον ΟΗΕ (108η συνεδρίαση) να υπογραμμίζει ότι η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και σε επαρκείς υγειονομικές υπηρεσίες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των ανθρώπων.

*Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση, αναγνωρίζοντας ότι το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα, με μία ιστορική απόφαση δίνει σε όλους τους πολίτες – ιδιαίτερα τους οικονομικά αδύναμους – την δυνατότητα να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε νερό και αποχέτευση, ακόμη
κι αν δεν μπορούν να πληρώσουν.

* Τα τελευταία καλά νέα αφορούν την Ιρλανδία όπου οι Γυναίκες Μαχήτριες για το Νερό (Women Water Warriors), μετά από πέντε χρόνων αγώνες κατάφεραν να μην πληρώνουν για το νερό: το κίνημα έβγαζε τους υδρομετρητές όπου επιχειρούσαν να τους βάλουν ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΕΚΕΣ ΕΥΔΑΠ M. Mαστοράκη που μετέφερε την είδηση στη διεθνή συνάντηση στην Ιρλανδία που δεν είχαν ρολόγια/υδρομετρητές είχαν τη χαμηλότερη κατανάλωση από όλη την Ευρώπη...

Ολόκληρο το άρθρο στο : 
http://www.efsyn.gr/arthro/apo-ti-rozava-os-stantingk-rok-na-min-poyme-nero-neraki

για να μην πούμε το νερό, νεράκι........ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πφφφφφφφφφ 😂😂😂

  Έχετε πλάκα δεν λέω Προσπάθεια υποβάθμισης της Αράχωβας, λέει !!! 😮😮😮😮😮