Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Αποχαιρέτα την κτηνοτροφία που χάνεται 😓

 Φθιώτιδα: Αγέλες λύκων και ακρίβεια αποδεκάτισαν τα κοπάδια –




 Εγκαταλείπουν το επάγγελμα οι κτηνοτρόφοι, κλείνουν και τυροκομεία !!!


Φθιώτιδα: Αγέλες λύκων και ακρίβεια αποδεκάτισαν τα κοπάδια – Εγκαταλείπουν το επάγγελμα οι κτηνοτρόφοι, κλείνουν και τυροκομεία

Ο ένας μετά τον άλλο εγκαταλείπουν οι κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας τις μονάδες τους. Η πλειοψηφία των ζώων έχει ήδη πάει για σφαγή ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που ασχολούνται με την κτηνοτροφία μειώνεται δραματικά.

Οι αυξήσεις στις ζωοτροφές, σε πρώτες ύλες και στην ενέργεια σε συνδυασμό με τις αγέλες των λύκων που κατασπαράζουν τα κοπάδια, οδηγούν τους κτηνοτρόφους σε ηρωική έξοδο είτε στη σύνταξη, είτε στην ανεργία. Στην αγοράη ζοφερή κατάσταση θα γίνει αισθητή τις ημέρες του Πάσχα αφού δεν υπάρξει επάρκεια σε ντόπια αμνοερίφια.

“Το κράτος μας έχει εγκαταλείψει. Δεν υπάρχει σχέδιο, δεν ασχολείται κανείς, δεν μας ακούει κανείς. Η ψαλίδα ανάμεσα στα έσοδα και τα έξοδα μας έχει ανοίξει σε τέτοιο σημείο που δεν μπορούμε πια να συνεχίσουμε. Χιλιάδες ζώα έχουν οδηγηθεί σε σφαγή και δεκάδες κτηνοτρόφοι έχουν ήδη εγκαταλείψει το επάγγελμα. Ταυτόχρονα μειώνεται η παραγωγή γάλακτος ενώ κλείνουν τυροκομεία. Ο κλάδος κατέρρευσε και δεν έχουμε πια καμία ελπίδα για ανάκαμψη” δηλώνει στο LamiaPollis ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Αθανάσιος Ασπρουλάκης.

Δεν είναι όμως μόνο η ακρίβεια που εξοντώνει την κτηνοτροφία. Αυξημένος πληθυσμός λύκων που περιφέρονται στα βουνά της Φθιώτιδας αποδεκατίζουν τα κοπάδια και το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι για να αποζημιωθεί ο κτηνοτρόφος, υπάρχουν τα εξής…προαπαιτούμενα.

Πρώτον να υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι «δράστης» του κακού ήταν ο λύκος και δεύτερον ο λύκος να είναι πολύ πεινασμένος ώστε να φάει τουλάχιστον 3 ζώα!


Πηγή: https://www.kynigesia.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι με τον λύκο.
Γιατί άμα υπάρχει λύκος μένουν και τα φιλάνε,και γλιτώνουμε εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Από τι γλυτώνεις βρε κακομοιρ;; θα σε φάνε οι προβατίνες;

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι και τα αγριογούρουνα καλά ζωάκια είναι. Βάλτε κανένα λαθουρι κάνα σταρ να δούμε τα τρώνε;

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...