Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Ο...''σωτήρας'' Σταθάς και άλλα παραμύθια !!!

Άμα περιμένεις τον...σωτήρα, καληνύχτα 



Ο σοσιαλισμός είναι ένα όνειρο, αργά ή γρήγορα ξυπνάς 
 Winston Churchill 

Πρόσφατο παράδειγμα στα δικά μας, ο...''σωτήρας'' Σταθάς !!!

Διαβάζω στατιστικές κατά τις οποίες, σε μικρή ηλικία, οι σοσιαλιστικές θεωρίες έχουν δημοφιλία γύρω στο 45% και όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος φτάνουν να πέσουν στο 25%.

 Τα παιδιά μας μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι θα βρεθεί κάποιος καλός και φιλάνθρωπος ηγέτης που θα πάρει τα λεφτά των κακών πλουσίων για να τα μοιράσει «δίκαια» στους υπόλοιπους.
 Όσο τα παιδιά γίνονται ενήλικες, βλέπουν γύρω τους ότι το μόνο που καταφέρνουν ψηφίζοντας σοσιαλιστικές λύσεις είναι να πλουτίζουν οι «καλοί και φιλάνθρωποι» ηγέτες και οι παρέες τους.

Συνεχίζοντας να μεγαλώνουν, διαπιστώνουν τη μεγάλη απάτη: ο σοσιαλισμός είναι η μέθοδος πλουτισμού ανθρώπων που δεν ήταν ικανοί να αποκτήσουν χρήμα με την παραγωγή και το εμπόριο οποιουδήποτε αλλού αγαθού και υπηρεσίας πέραν της ελπίδας και των συναισθηματικών δημοσίων δηλώσεων. 

Αυτά πούλησαν οι «φιλάνθρωποι» ηγέτες, αυτά αγόρασε ο «λαός». 

Και τι κατάφεραν; Οι πλούσιοι πρόσθεσαν στις τάξεις τους κάποιους παραπάνω, οι οποίοι τύγχαναν και κραχτοί απατεώνες. Και το χειρότερο; Αυτοί οι απατεώνες δεν ανέβηκαν κοινωνική τάξη με τα χρήματα των πλουσίων (όπως άλλοτε δίδασκαν στις σοσιαλιστικές παρέες τους), αλλά με τα χρήματα του «λαού», του πελάτη που αγόρασε ελπίδα και όμορφα λόγια.

Όσο νωρίτερα καταλάβει ο πολίτης ότι θα ακμάσει και θα πλουτίσει με την ελευθερία του και όχι με τη φιλευσπλαχνία του ηγέτη, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες θα έχει να αποκτήσει την ατομική του ευημερία. 

Στα δικά μας τώρα, ο …. ''σωτήρας'' Σταθάς, αποδείχτηκε πράγματι σωτήρας :

 Του …. εαυτού του και της κλειστής κάστας που τον περιβάλλει. 



Χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί ανθρώπους ως ''νεροκουβαλητές'', για να επιτύχει ιδίων όφελος. 

Και δυστυχώς το πετυχαίνει, αφού είναι άριστος στο εμπόριο ελπίδας και των συναισθηματικών δημοσίων δηλώσεων.

Μετέτρεψε μάλιστα το περίφημο ''τα παράπονα στον Δήμαρχο'', στο ''τα παράπονα στον … υποψήφιο Δήμαρχο'' !!! (έλεος - βλ. ΕΔΩ)


Ενώ στην ιστορία έχει περάσει και η δήλωσή του, προς τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου Ένωση κ. Τάκη Οικονόμου, πως : ΕΓΩ είμαι ο φυσικό πρόεδρος της παράταξης !!!

ΕΓΩ είμαι ο φυσικό πρόεδρος της παράταξης !!!



ΟΚ, πάλι καλά, θα μπορούσε να πει ΕΓΩ ειμί το φως του κόσμου ή το L'État, c'est 
moi του Ναπολέοντα ( EΓΩ είμαι το κράτος).

Και έτσι διέλυσε μια παράταξη, που όντως έφερε κέρδη στους εργαζομένους του Αλουμινίου. Μικρά ή μεγάλα, είναι θέμα άλλης ανάλυσης. Πάντως κέρδη. Όχι μόνο χρηματικά, αλλά και σε θέματα ωραρίου κτλ κτλ

Αγαπητοί αναγνώστες, η άποψη του ιστολογίου είναι :



 πως ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει κανένας ''σωτήρας''. 

Αν υποθέσουμε ότι κάποια ομάδα ή κομματικός συνδυασμός, ή, ή, ή, εξαρτάται από τις ενέργειες κάποιου ''ηγέτη'' ή ''σωτήρα'', η αστική τάξη έχει τους μηχανισμούς να τον διπλαρώσει και να τον χρησιμοποιήσει για όφελός της, καλοδεχούμενη το δώρο του κοπαδιού που τον ακολουθεί. 

Η αστική τάξη όμως ΔΕΝ έχει ΚΑΝΕΝΑ μηχανισμό να αντιδράσει, απέναντι σε κάποια ομάδα ή κομματικό συνδυασμό, ή, ή, ή, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΩΝ & ελεύθερων ανθρώπων, οι οποίοι ενεργούν αυτοβούλως και συντονισμένα, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τις ενέργειες ή μη κάποιου που έχει τοποθετηθεί ως συντονιστής και ΜΟΝΟ της παράταξης.

Η τυχόν απουσία του ΔΕΝ επηρεάζει σε ΤΙΠΟΤΑ την ομάδα, αφού όποιος και να ''αναλάβει'' τον ρόλο του συντονιστή, η ομάδα συνεχίζει αταλάντευτα την ίδια πορεία.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΑΝΩ, ΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙΣ...….

Αφού όποιος και να πάει ''πάνω'' θα κάνει τα ίδια...………

Τα γνωρίζει πολύ καλά ο Σταθάς αυτά, αλλά θες ότι τον χτύπησε η επιτυχία στο κεφάλι, θες από υπέρμετρο εγωισμό, αμετροέπεια, ματαιοδοξία, θες ότι τον έχει …. διπλαρώσει ήδη η αστική τάξη, θες από κάτι άλλο, λειτουργεί ως σύγχρονος Καίσαρας, με όσα βλαπτικά συνεπάγεται αυτό για το εργατικό κίνημα.

Από το αμπέχονο στο κοστούμι Burberry, μια δημαρχία δρόμος !!!!!!!!


Καθήκον μας να διαδίδουμε και ειδικά

 στην νέα γενιά,

 τα ιδανικά της ατομικής ελευθερίας

όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λιτάνευση με... δηλώσεις !!! 😮

ΔΕΝ ξανάγινε !!!  Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο βέβαια απ ό τον γνωστό άθεο, που συμμετέχει στα δρώμενα με το βλέμμα 👀 στις επόμενες ...