Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Άιντε παιδιά, και στα.... δικά μας !!!

Συνελήφθη ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας !!!



Από την υπηρεσία καταπολέμηση της διαφθοράς συνελήφθη ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας, Ίλμαρς Ρίμσεβικς, ο οποίος βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2001.
Επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού πρωθυπουργού της χώρας, Μάρις Κουσίνσκις, αναφέρει ότι η Υπηρεσία Πρόληψης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς (KNAB) της Λετονίας έχει θέσει υπό κράτηση τον Ρίμσεβικς.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου BNS δήλωσε ότι ο Ρίμσεβικς, αφού ανακρίθηκε επί επτά ώρες στα γραφεία της KNAB στη Ρίγα, οδηγήθηκε σε άλλο χώρο υπό την παρουσία του δικηγόρου του, Σαουλβέντις Βάρπινς. 
Εκπρόσωπος της KNAB ανέφερε ότι η Υπηρεσία θα προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση, προσεχώς. 
«Προς το παρόν, ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος αξιωματούχος έχουμε κάποιον λόγο να παρέμβουμε στη δουλειά της KNAB. Η υπηρεσία εργάζεται με επαγγελματικό τρόπο. Όταν η KNAB θεωρήσει ότι είναι δυνατόν να δώσει περισσότερες πληροφορίες στο κοινό, θα το κάνει», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κουσίνσκις, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται πλήρως το έργο της KNAB. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα. 
Ο πρόεδρος της Λετονίας, Ράιμοντς Βεγιόνις, δήλωσε ότι θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας για να συζητήσει «την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα», ενώ η υπουργός Οικονομικών Ντάνα Ράιζνιτσε-Οζόλα κάλεσε τον Ρίμσεβικς να παραιτηθεί:
"Δεδομένου ότι ο κεντρικός τραπεζίτης είναι σύμβολο για κάθε χώρα, πιστεύω ότι θα ήταν λογικό αυτή τη στιγμή και τουλάχιστον για όσο διαρκεί η έρευνα, να παραιτηθεί."
Πηγή : efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα