Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πίνεις ένα σφηνάκι τεκίλα καθημερινά !!!
Ε, ε, ένα είπαμε !!! |
Μέχρι πρότινος είχε κακή φήμη, κυρίως λόγω των hangover που σου άφηνε κληρονομιά. Εσχάτως, κάνει την επανάστασή της και αποτελεί -όπως και άλλα αποστάγματα αγαύης- trend. Η τεκίλα σε καμιά περίπτωση δεν λογίζεται σαν μια υγιεινή τροφή, αλλά σε σχέση με αρκετά άλλα αλκοολούχα ποτά έχει κάποιες μοναδικές και ωφέλιμες ιδιότητες. Και όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα αγαύης σε αυτή τόσο περισσότερο θα ωφεληθείς.
Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες
Παρότι οι θερμίδες που προέρχονται από υγρά είναι επιζήμιες για τις δίαιτες και την απώλεια βάρους, τα πράγματα με την τεκίλα είναι διαφορετικά. Η τεκίλα περιέχει αγαυίνες, ένα είδος μη αφομοιώσιμων σακχάρων που κινούνται μέσα στο σώμα αχρησιμοποίητα. Η σύνθετη μοριακή δομή τους εμποδίζει τη δημιουργία σακχάρου στο αίμα, ενώ προσομοιώνονται με τον μεταβολισμό και βοηθούν στην καύση του λίπους.
Είναι προβιοτικό
Τα προβιοτικά είναι εκείνες οι ουσίες που περιέχουν τα σωστά βακτήρια, τα οποία με την είσοδό τους στο στομάχι αυξάνονται σε πληθυσμό και αποικούν το πεπτικό σύστημα με μικροοργανισμούς, που κάνουν καλό στην υγεία. Η τεκίλα περιέχει φρουκτάνια και ως εκ τούτου η κατανάλωση μικρής ποσότητας μπορεί να ωφελήσει την πεπτική υγεία. Πρόσεξε μόνο μην το παρακάνεις, γιατί θα έχει την ακριβώς αντίθετη επίδραση στο σώμα.
Βοηθά στην πέψη
Ένα σφηνάκι τεκίλα αμέσως μετά το φαγητό μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της πέψης. Παράλληλα, έρευνες έχουν αποδείξει πως ένα σφηνάκι πριν το γεύμα α λειτουργεί ως απεριτίφ, διεγείροντας τον μεταβολισμό και την όρεξη.
Η τεκίλα ως ενισχυτικό φαρμάκων
Κι όμως. Η τεκίλα γίνεται σύμμαχος ενάντια σε παθήσεις όπως η ελκώδης κολίτιδα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και η νόσος του Crohn. Μάλιστα, στην περίπτωση του τελευταίου έχει παρατηρηθεί από μελέτες πως ένα σφηνάκι τεκίλας μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, λόγω των φρουκτανίων που είναι φυσικοί χημικοί φορείς και μεταφέρουν τις ουσίες του φαρμάκου πέρα από το διαβρωτικό οξύ του στομάχου, εκεί δηλαδή που χρειάζονται περισσότερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου