Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Λεφτά (πάντα...) υπάρχουν !!!

Στη διάθεση των ενδιαφερομένων βρίσκονται  και θα παραμείνουν για τρία χρόνια μετά τη λήξη της θητείας τους οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων.

Αφορούν το 2016 (χρήση 2015), όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου.

Η φετινή επεξεργασία των δηλώσεων από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής φέρει τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
  • Αφορά την πρώτη κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά μεταξύ των υπόχρεων δημάρχους και περιφερειάρχες.
  • Στηρίζεται στις νέες εφαρμογές του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Οικονομικών που επιτρέπουν ταχύτερη και ασφαλέστερη διασταύρωση των στοιχείων και μείωση της γραφειοκρατίας.
Οπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, της οποίας προεδρεύει η Τασία Χριστοδουλοπούλου, υποβλήθηκαν συνολικά 925 δηλώσεις, των οποίων ο έλεγχος θα συνεχιστεί, καθώς η ανάρτηση των στοιχείων δεν εμποδίζει την εξέλιξη της διαδικασίας, ενώ επίκειται, σε σύντομο χρόνο, η δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» του 2017 (για τη χρήση δηλαδή του 2016).
Εννέα από τους υπόχρεους δεν υπέβαλαν «πόθεν έσχες», οπότε θα κληθούν από τις εισαγγελικές αρχές (στις οποίες και θα αποσταλούν από την Επιτροπή οι σχετικοί φάκελοι) για τη διάπραξη του αδικήματος της μη υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.
Πρόκειται για τρεις πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας -Ανδρέα Ψυχάρη, Μαρία Σταυρινούδη, Ελένη Μακρή-, τον δήμαρχο Μετσόβου Κ. Τζαφέα και τον πρώην δήμαρχο Φολεγάνδρου Ελ. Βένιο, αλλά και για τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά Αντώνη Μανιτάκη. Τρεις πρώην βουλευτές της Χρ. Αυγής (Γαλαίος, Ματθαιόπουλος, Μπούκουρας) επίσης δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους.

Οι πολιτικοί αρχηγοί
Από τη χθεσινή δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» δεν διαφοροποιείται η εικόνα όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, τους υπουργούς και τα προβεβλημένα στελέχη των κομμάτων.
Η περιουσιακή κατάσταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν παρουσιάζει αξιοσημείωτη μεταβολή, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, αλλά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εξακολουθούν να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ευμάρεια.
Στον αντίποδα ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας καταγράφεται ως ο πλέον «περιορισμένος» οικονομικά. Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης (με προεξάρχοντα τον Ευκλ. Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Χουλιαράκη και την υφυπουργό Κ. Παπανάτσιου να ακολουθούν) εμφανίζονται να διαβιούν με πλήρη άνεση, όπως άλλωστε και οι ευκατάστατοι Δ. Παπαδημητρίου (υπουργός Οικονομίας) και η σύζυγός του, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, αλλά και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης και ο αν. ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλος.
Εντύπωση προκαλεί πως η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μαρέβα, ενώ δηλώνει εισόδημα 850.000 ευρώ από εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, δεν διευκρινίζει ποια είναι αυτά, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει καταθέσεις μόλις 5.000 ευρώ στην τράπεζα.

Παυλόπουλος-Βούτσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνει εισόδημα 104.000 ευρώ, καταθέσεις 6.000 ευρώ, μία μονοκατοικία 200 τ.μ. στη Μύκονο και ένα διαμέρισμα 120 τ.μ. στο Ψυχικό. Επίσης έχει δάνεια ύψους 154.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δηλώνει εισόδημα 84.000 ευρώ και άλλα 34.000 ευρώ η σύζυγός του. Εχουν καταθέσεις 2.000 ευρώ, ένα κτίσμα στη Νέα Ερυθραία και δάνεια 250.000 ευρώ.

Τσακαλώτος-Παπαδημητρίου

Εισόδημα 63.000 ευρώ δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και άλλα 130.000 ευρώ η σύζυγός του. Διαθέτει επενδυτικό χαρτοφυλάκιο μαζί με τον πατέρα του ύψους 447.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού (Black Rock, Goldman Sachs), καθώς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο 105.000 ευρώ για τα παιδιά του.
Μαζί με τη σύζυγό του έχουν καταθέσεις περίπου 200.000 ευρώ (μαζί με 28.000 λίρες σε αγγλική τράπεζα), μια μονοκατοικία και ένα διαμέρισμα στην Κηφισιά και τρία ακίνητα στην Πρέβεζα.
Το πιο ευκατάστατο υπουργικό ζεύγος είναι ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Δηλώνουν συνολικά εισοδήματα περίπου 520.000 ευρώ, επενδύσεις στις ΗΠΑ ύψους 3 εκατ. δολαρίων, ένα διαμέρισμα στις ΗΠΑ, μια μονοκατοικία στη Σύρο και ένα διαμέρισμα στη Γλυφάδα.

Αδωνις και... λοιποί

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης δηλώνει εισόδημα 90.000 ευρώ και άλλα 20.000 ευρώ η σύζυγός του. Διαθέτουν καταθέσεις 26.000 ευρώ, μονοκατοικία 200 τ.μ. στο Μαρούσι, χωράφια στη Λευκάδα και ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει δάνεια προς τις τράπεζες ύψους 620.000 ευρώ.
Υψηλό τραπεζικό δανεισμό 850.000 ευρώ έχουν και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος (800.000 ευρώ), η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη (780.000 ευρώ), ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης (240.000 ευρώ) και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου (600.000 ευρώ) και Ανδρέας Λοβέρδος (420.000 ευρώ).
Pafsilipon : Υπουργοί, υφυπουργοί, ευρωβουλευτές με δανεισμό κοντά στο..... εκατομμύριο σε €  (!!!), που ανάθεμα κι αν τα πάρουν ποτέ πίσω οι τράπεζες, ψηφίζουν μέτρα κατάσχεσης για χρέη ακόμη και 500€....
Ω καιροί, ω ήθη........

Πηγή : efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...