Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Μητροπολίτης Γεώργιος:

 “Πρόβλημα μόνο για τη Βοιωτική εκκλησία,




 η λειτουργία του αποτεφρωτηρίου” (video)


Παραμένει πρόβλημα μόνο για τη Βοιωτική Εκκλησία σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος, η ύπαρξη και λειτουργία του αποτεφρωτηρίου στη Ριτσώνα.


Όπως επισημαίνει στην εκπομπή Στέρεα Λόγια η Ορθόδοξη εκκλησία δεν συμφωνεί με τη διαδικασία της καύσης και δεν επιτρέπεται να προσφέρει τις επιθανάτιες προσευχές της σε εκείνους που επιλέγουν την αποτέφρωση.


Η αδιάφορη στάση της πολιτείας, όπως τονίζει, να επιλύσει  το μείζον αυτό ζήτημα δημιουργεί τριγμούς στο εσωτερικό της εκκλησίας καθώς επιτρέπονται κηδείες με ιερείς στο αποτεφρωτήριο κάτι που απαγορεύει η εκκλησία.




Πηγή: tvstar.gr


Pafsilipon: Αυτοί οι πολιτικοί ... "καλοί χριστιανοί", που πάνε στις εκκλησίες με δήθεν κατάνυξη και φωτογραφίζονται, πως και δεν έχουν πάρει θέση για το θέμα  ???


🤔🤔🤔


Δηλαδή κερί 🕯️, φωτογραφία και ... μην είδατε τον Παναή ???


😁😁😁


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκοτάδια, σκοτάδια, σκοτάδια Η εκκλησία δεν αλλάζει με τίποτα, το ίδιο σκουριασμένο μυαλό που είχε πάντα, το έχει και τώρα. ο μπλαροήμερος ο Γεώργιος μόνο για την κοιλιά του ενδιαφέρετε.

Ανώνυμος είπε...

Παπα-Γιώργη το παγκάρι μην ξεχάσετε αύριο στην εκκλησία

Ανώνυμος είπε...

Οι θεματοφύλακες της πίστης και των ιερών παραδόσεων.... υποκριτής σε όλο το μεγαλείο του

Ανώνυμος είπε...

Καραγκιοζιλίκια δήθεν ευσέβειας από τους θεομπαίχτες, που θα τον ξανασταύρωναν αν υπήρχε και ξανακατέβαινε. Ρε μια χαρά σας λογοτέχνησε στην αιωνιότητα ο Καζαντζάκης, που κάθε άλλο παρά αριστερός κι άθεος ήταν. Ακόμα το φυσάτε και δεν κρυώνει. Φαρισαίοι

Ούτε διπόρος, ούτε ωδιπόρος

Το σωστό είναι ασθενής και οδοιπόρος !!!  Ο  τίτλος ακούγεται κάπως σαν σύνθημα σε διαδήλωση, όμως το σημερινό άρθρο έχει, κατά κάποιο τρόπο...