Σάββατο 1 Απριλίου 2023

ΤΖΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΟΥΡΑΥΛΙΑ !!!

 Τζάμπα ρεύμα λοιπόν




Είναι τζάμπα όμως τελικά ???


🤔🤔🤔🤔🤔


Στο συμπόσιο των Δελφών ανακοινώνεται  η μονάδα ΤΕΡΑΣ του Μυτιληναίου ισχύος 850MW στον κόλπο της Αντίκυρας,  που αποτελεί την κατά σειρά μονάδα και που τελικά εγκαθίσταται στον τόπο μας.  

Πλέον στην περιοχή μας παράγεται συνολικά  ηλεκτρική ενέργεια 1,5GW  ή 15.000MW.


Το καύσιμο που χρησιμοποιεί η PROTERGIA είναι το Φυσικό Αέριο. Ορυκτό καύσιμο  και προφανώς  μη ανανεώσιμο.


 Γίνεται κατανοητό ότι τα φουγάρα κατά την παραγωγή του δεν βγάζουν λουλούδια, αλλά αέριους ρύπους,  κατάλοιπα καύσης μεγάλου όγκου φυσικού αερίου.


Αλλά ας το αφήσουμε αυτό.


Οι αεριοστρόβιλοι για να κρυώσουν χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό, που αφού χρησιμοποιηθεί, ξαναπετιέται στη θάλασσα, στον κόλπο της Αντίκυρας, υπέρθερμο. Η απορριπτόμενη ποσότητα υπέρθερμου θαλασσινού νερού ψύξης  των σταθμών της  PROTERGIA φτάνει τις 22.500 (22.500 χιλιάδες) κυβικά μέτρα νερό για κάθε ώρα λειτουργίας. O κόλπος της Αντίκυρας και ο Κορινθιακός κόλπος, αποτελεί πλέον το ψυγείο της PROTERGIA.


Αλλά ας το αφήσουμε αυτό


Οι αγωγοί απόρριψης του υπέρθερμου νερού «βομβαρδίζονται» με ένα χημικό MEXEL προκειμένου να μην χάσουν την ικανότητα απομάκρυνσης του νερού, λόγω πιθανής  επικόλλησης στο εσωτερικό τους διαφόρων οστρακόδερμων κλπ. Το χημικό αυτό προφανώς απορρίπτεται στην θάλασσα.


Αλλά ας το αφήσουμε αυτό


Ο αγωγός τροφοδοσίας με φυσικό αέριο «ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ – ΑΝΤΙΚΥΡΑ» έχει πληρωθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους και προοριζόταν για οικιακή  και βιομηχανική χρήση. Η χρήση του όμως είναι αποκλειστικό προνόμιο της  PROTERGIA.


Θα μπορούσε ας πούμε όλος ο Δήμος μας να χρησιμοποιεί για κάθε  οικιακή χρήση τα οφέλη του Φυσικού αερίου, αφού και οικονομικά συμφέρει τα νοικοκυριά, αλλά και περιβαλλοντικά συμφέρει,  επειδή  η μικρή οικιακή κατανάλωση δεν δημιουργεί οικολογικό πρόβλημα , αφού μικρές ποσότητες κατανάλωσης Φ. Α.  επιτυγχάνουν μεγάλη διασπορά ρύπων.


Τελικά πληρώσαμε τον αγωγό να μεταφέρει εισαγόμενο Φυσικό Αέριο στην PROTERGIA  να το κάνει ρεύμα ή και εμείς να το ξαναπληρώσουμε.


Αλλά ας το αφήσουμε κι αυτό.


Ας πιάσουμε και κάποιες άλλες πτυχές του ζητήματος.


Πως γίνεται όταν το Δ.Σ. του Δήμου ΔΑΑ  μετά από πρόταση του δημάρχου να γνωμοδοτεί αρνητικά επί της Περιβαλλοντικής Μελέτης της τρίτης μονάδας….


Πως γίνεται όταν  το Δ.Σ. του Δήμου ΔΑΑ  μετά από πρόταση του δημάρχου να  γνωμοδοτεί αρνητικά για την εγκατάσταση του καλωδίου μεταφοράς της υψηλής παραγόμενης τάσης…


Πως στο καλό γίνεται 

ένας αριστερός (κατά δήλωση του),  που θα έπρεπε το λιγότερο να θεωρεί την ενέργεια Δημόσιο αγαθό προσβάσιμο απ’  όλους,   μετά τις παραπάνω αποφάσεις  δικής του εισήγησης,  να παραιτείται αφ ενός  από την υποστήριξη πολιτών του Δήμου σε δικαστική διεκδίκηση  για την  απομάκρυνση του καλωδίου  Υψηλής τάσης και  αφετέρου να «διαπραγματεύεται» με το μεγάλο αφεντικό της περιοχής για τα "ανταποδοτικά" τέλη?? 


Και μάλιστα με τοπικά κριτήρια…. Οι εκπεμπόμενοι ρύποι στέκονται περισσότερο πάνω από  το Δίστομο και την Αντίκυρα  . Η Αράχοβα είναι μακριά…… Για το Στείρι μάλλον δεν έχει γίνει μελέτη διασποράς.


Εδώ  βέβαια προκύπτουν και  άλλα σοβαρά ζητήματα με κυρίαρχο αυτό της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου αλλά και της έλλειψης κοινής λογικής.


Μόνο τζάμπα ρεύμα  λοιπόν δεν υπάρχει, αλλά αντίθετα πληρώνεται πανάκριβα από τους πολίτες του Δήμου μας.


Πληρώνεται με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος.


Πληρώνεται με τεράστια οικονομική επιβάρυνση


Πληρώνεται με  τεράστιο πλήγμα στην αμαύρωση  ενός υπέροχου τόπου.


Πληρώνεται με υψηλό κοινωνικό κόστος και με  εξαγορά συνειδήσεων και τέλος πληρώνεται με την αναπαραγωγή ενός συστήματος που επιβάλλει και διαιωνίζει τη σχέση αφέντη - δούλου, σ’ ένα τόπο μαγικό που  οι άνθρωποι από έμαθαν να ζουν περήφανα και λεύτερα στα βουνά και στις  θάλασσές  τους.


Επομένως θα πρότεινα στους αλαλάζοντες Συμβούλους και Αντιδημάρχους  αυτοσυγκράτηση.


Θα χρεωθείτε βάσανα παιδιά…. 


Όσο για εμάς ,  ας ζυγίσουμε καλά τις αποφάσεις μας και τις επιλογές  μας και για το ποιοι μας πρέπει  να μας εκπροσωπούν.


Ανενεργός Πολίτης 

του Δήμου ΔΑΑ


######


Pafsilipon: Στο σημείο αυτό, ίσως έχει σημασία να θυμίσω το εξής. 


Πριν από δέκα χρόνια πάνω κάτω, είχαν γίνει συναντήσεις του σωματείου εργαζομένων στο αλουμίνιο "ΕΝΩΣΗ", με τον Μυτιληναίο στα γραφεία του στην Αθήνα. Για εργασιακά θέματα βέβαια.


Από τους 11 του τότε ΔΣ, στις συναντήσεις αυτές ήταν παρόντες οι 10 με ΜΟΝΙΜΑ απόντα τον Σταθά.


Διασταυρώστε το. Θα το θυμούνται πολλοί εργαζόμενοι και κυρίως οι συνδικαλιστές.


Τα παπαγαλάκια Σταθά λοιπόν διέδιδαν, πως είχε θέσει ΒΕΤΟ ο Μυτιληναίος για την μη παρουσία Σταθά. Περίπου ότι τον φοβόταν ή του ήταν δυσάρεστος ή τέλος πάντων ότι τους έλεγε το ... μυαλό εκείνη την εποχή.


Βλέποντας το πώς σύρθηκε σε "συμφωνία" - εντολή ο Σταθάς σήμερα, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να τον φοβόταν.


Για να μην ... πεθάνει απ'τα γέλια !!!!!


Αυτός είναι ο επαναστάτης της φακής που λέγατε βρε ???? Θα τους είπε.


Και θα έκανε πόση ώρα να συνέλθει από το πολύ γέλιο. Άσε μην έρθει εδώ κι δεν μπορώ να κρατηθώ, θα είπε !!!


🤣🤣🤣🤣🤣

😜😜😜😜😜


Ευχαριστώ τον ανώνυμο αναγνώστη για τις πολύ διαφωτιστικές απόψεις, παραπάνω.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σα να μην έχει κι άδικο.

Κι εδώ μπαίνετε εσείς Νίκο,τι θα παραξετε?

Θα τους πάρουμε με τα λιθάρια,αδύνατον

Θα προσπαθήσουμε καλύτερη συμφωνία
?

Μαύρο στους ενεργούς δημότες είπε...

Αλλαγή του τόπου συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΔΑΑΣ

κλικ στο σύνδεσμο Μαύρο στους ενεργούς δημότες να διαβάσετε την απόφαση

Δεν ειναι πρωταπριλιάτικο ψέμα!

Ανώνυμος είπε...

Ο μαυρόγιαννος ξέρει από διαπραγματεύσεις 😂😂😂😂

τζάμπα για το αφεντικό του

σιγά σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι....

Συμφωνία 💯 % υπέρ του Μυτιληναίου και σε βάρος των δημοτών, άνθρακας ο υποτιθέμενος
Θησαυρός που μας λέει και μας ανακοινώνει με το δελτίο τύπου το τσιράκι του.

Ανώνυμος είπε...

Την εισήγηση του προέδρου ρε παιδιά να δούμε γιατί αλλαγή τόπου ή τρόπου?κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο μαυρόγιαννος ήταν ο εισηγητής

Ανώνυμος είπε...

01 Απριλίου, 2023 20:59 εισηγητής ειναι ο δήμαρχος

ΘΕΜΑ : Αλλαγή του τόπου συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου (αρ.96
ν.3463/2006) - Εισηγητής: Δήμαρχος

Oι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα γίνονται δια ζώσης, λόγω της άρσης των μέτρων έναντι του Covid-1 (ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.17849/24.03.2023 ΦΕΚ 1954/26.03.2023 τεύχος Β ́),
Λόγω των εργασιών συντήρησης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου και σύμφωνα με τοαρ.96 του ν.3643/2006, « Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσιες και γίνονται στο δημοτικό κατάστημα με την προεδρία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου..... Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί με την πλειοψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει να συνεδριάζει μόνιμα ή κατά περίπτωση σε άλλο κατάλληλο οίκημα της έδρας, αν κρίνει ότι το δημοτικό κατάστημα είναι ακατάλληλο ή δεν επαρκεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση...», προτείνω οι συνεδριάσεις του Δήμου να γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Διστόμου

Ούτε διπόρος, ούτε ωδιπόρος

Το σωστό είναι ασθενής και οδοιπόρος !!!  Ο  τίτλος ακούγεται κάπως σαν σύνθημα σε διαδήλωση, όμως το σημερινό άρθρο έχει, κατά κάποιο τρόπο...