Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Δύο απορίες......

  Και ένα ερωτήματα ενός …..ΜισοΕνεργού Πολίτη !!!

😜😜😜





Γράφει ο

 Στέργιος Μπακολουκάς



κ. Δήμαρχε,

Εν όψη του Δημοτικού Συμβουλίου της 19/05/2021 (βλ.ΕΔΩ) και με αφορμή τις καταιγιστικά επαναλαμβανόμενες αναθεωρήσεις του Προϋπολογισμού, όπως αυτές αναφέρονται στην εισήγηση,  οι οποίες δυστυχώς συνεχίζουν να ……. κρατούν καλά! και από τα προηγούμενα Συμβούλια, απορώντας ταυτόχρονα για την  απαράδεκτη επιστημονική άγνοια (η οποία προκύπτει εκ του αποτελέσματος φυσικά) των ανθρώπων που τον συνέταξαν,  ανάτρεξα για πληροφορίες στο Βιογραφικό σου Σημείωμα, όχι για άλλους λόγους, παρά  επειδή εσύ, είσαι ο τελικός αποδέκτης και ο ουσιαστικός υπεύθυνος εισηγητής αυτών των πρακτικών, με απώτερο σκοπό να κατανοήσω τι τρέχει. 



Σύμφωνα με αυτά που διάβασα  σε αυτό λοιπόν,  φέρεσαι ως κάτοχος πτυχίου Οικονομικών, με εξειδίκευση  στην Διοίκηση των Επιχειρήσεων και Οργανισμών!!!! 


κ. Δήμαρχε,


Από τότε που η νέα Δημοτική Αρχή, υπό την δική σου ηγεσία, ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου, παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο, σε κάθε Δημοτικό συμβούλιο να  ζητείται από τους Δημοτικούς Συμβούλους, από τους οποίους ουδένας, εκτός από εσάς, κατά δήλωσή σας!!! γνωρίζει οικονομικά, να ψηφίσουν πολλαπλές τροποποιήσεις του Προϋπολογισμού!


Αυτό είναι ένα απαράδεκτο, αν μη τι άλλο, φαινόμενο, του οποίου δεν υπάρχει προηγούμενο, σε τέτοια συχνότητα,  σε άλλο Δήμο της Ελλάδας!!!


κ. Δήμαρχε,


Έχω δύο απορίες και ένα ερώτημα:


Απορίες:


1)     Έχεις επίγνωση, προφανώς ως απότοκη των όποιων οικονομικών γνώσεων σου,  ότι αυτή η συμπεριφορά έχει καταφέρει να μετατρέψει, το σοβαρότερο εργαλείο (στην ουσία θεσμό) του Δήμου (τον Προϋπολογισμό), σε κουρελόχαρτο, άνευ αξίας;


2)     Γιατί δεν ζητάς πραγματική ,εξωτερική,  λογιστική βοήθεια (ο νόμος, σου δίνει απλόχερα αυτό το δικαίωμα), για την εξαρχής σωστή σύνταξη του Προϋπολογισμού, ώστε να μην επιβαρύνεις τις υπηρεσίες του Δήμου με συνεχείς , πρόσθετες, αχρείαστες, λογιστικές ….επιδιορθώσεις (μπαλώματα)! και ταυτόχρονα  να μην υποβάλεις τους Συμβούλους σου στην ψυχαναγκαστική συνεχή ψήφιση τροποποιήσεων, που αυτοί δεν είναι υποχρεωμένοι, κάθε φορά,  να καταλαβαίνουν;


Ερώτημα:


·       Διαβάζοντας τις αναρτήσεις στο Διαύγεια , φαίνεται  ότι ο Δήμος χρυσοπληρώνει τις υπηρεσίες που του παρέχονται  (αν δεν κάνω λάθος με το ποσό των 30.000 ευρώ ετησίως), για  την μηχανογραφική κάλυψη! Υποθέτω ότι αντίστοιχα θα είναι και τα χρήματα που ο Δήμος πληρώνει για εξωλογιστική κάλυψη! Το ερώτημα που θέτω είναι το εξής:  Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτά τα λεφτά επαρκούν ακόμα και  για …..εξωγήινες λογιστικές υπηρεσίες; Αντιλαμβάνεσαι ότι ο Δήμος με αυτά τα λεφτά θα μπορούσε τουλάχιστον να έχει όχι μόνο σοβαρό, αλλά …χρυσό Προϋπολογισμό και όχι κουρελόχαρτο; 



κ. Δήμαρχε, αν αυτά τα απλά δεν τα κατανοείς,  διότι πιθανώς δεν έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις (αυτό δεν είναι κακό), έχεις την υποχρέωση να ρωτήσεις για να σου τα εξηγήσουν!!!! Διότι ο νόμος, σου παρέχει αυτή τη δυνατότητα για την πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών , τους οποίους βεβαίως εμείς οι Πολίτες έχουμε υποχρέωση να πληρώνουμε!!!



Δεν γνωρίζω τι σου έχουν μεταφέρει οι ομόσταβλοι Αραχοβίτες συνοδοιπόροι σου, ανεξάρτητα τι πιστεύουν οι ίδιοι,  ή ποιες ‘’πομπές τους’’, από το παρελθόν,  θέλουν να ….διευθετήσουν,  όμως οφείλεις να ….εμπεδώσεις,  ότι  ο Δήμος ………….ΔΕΝ είναι τσιφλίκι κανενός!!!! Και επομένως ούτε δικό σου!!!


 

Προς το παρόν αυτά τα ολίγα, για τα οποία δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα τα λάβεις υπόψιν σου!





Pafsilipon: Χωρίς άλλα δικά μου σχόλια, πλην των ... παρακάτω !!!










🤣🤣🤣

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ,Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΕΞΕΙΔΊΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΧΟΥΝΤΑ, ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ!

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ!

ΦΕΡΤΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,ΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ!!


Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος οικονομικών ακολουθούν την υπεύθυνη πολιτική 'βλέποντας και κάνοντας' 😁😁😁

Nick Charitos είπε...

Ας είναι καλά οι Αραχωβιτάρες, που μας τους φόρτωσαν !!!

Με τις "νύφες" στο φατσεμπουκ και τις αναρτήσεις αλλά λόγια ν αγαπιόμαστε !!!

Είναι περήφανοι άραγε τώρα για την επιλογή τους ??? 🤔🤔🤔🤔🤔🤔

🤬🤬🤬🤬🤬 🐌🐌🐌🐌

Θα τους ρωτήσω καμμιά μέρα στην αγορά, θα αρνηθούν ότι τον στήριξαν και θα γελάνε και τα .... πεζοδρόμια της Αράχωβας !!!

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΜΠΑΝΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥ.
ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΕ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑ.

Ανώνυμος είπε...

Λοσαντηδες και αλμπανηδες βγειτε και παραδεχτηκε τα λαθη σας.

Σας σιχαθηκε ο κοσμος.
Ρε ουστ.
Αν εχετε τσιπα πανω σας παραιτηθηκε.

ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά,ηρεμήστε,γιατί να παραιτηθεί ο κύριος ΑΛΜΠΑΝΗΣ?

Μετά θα προσληφθούν ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ 《ΤΕΝΙΣΤΕΣ》,ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ!!!

ΧΙΛΙΑΔΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΑ,ΠΟΥ ΛΕΝΕ!!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ανώνυμος είπε...

Ο τενίστας θα τα κατάφερει και το χιλιάρικο θα πάρει και τα γήπεδα θα φτιάξει,και μάλιστα δύο γιατί μπορεί να έχει πλακοσουρα.

Τώρα αν τα παιδιά της Αράχωβας δεν έχουν τι να κάνουν αυτό είναι άλλο.

Και μην μου πείτε ότι και στο τέννις πάνε παιδιά γιατί το ξέρω.
Αλλά δεν πάνε τόσα παιδιά όσα είχαν πει την προηγούμενη φορά για να κάνουν ντόρο.
Οι γεροτεννιστες θέλουν δύο γήπεδα και βάζουν μπροστά τα παιδιά.

Εγώ θέλω δύο μπάσκετ ,δύο βόλεϋ,αλλά ένα κολυμβητήριο.

Στην παιδική χαρά δεν φτιάξαμε τίποτα γιατί ενοχλεί τους συγγενείς του τεννιστα και κάποιους συναθλητές του.

Άιντε φτιάξτε κάτι να παίζουν τα παιδιά κι αφήστε τα μαγαλεπιβολα σχέδια.

Φτιάξτε ένα τέννις ένα μπάσκετ ,ένα πολλαπλων χρήσεων φτιάξτε πάντως κάτι.

Και τέλος υπάρχουν κι άλλα αθλήματα εκτός ποδοσφαίρου.

Ανώνυμος είπε...

Τον τενίστα θα τον βάλει διαχειριστή στην Α.Ε και μάλιστα εν λευκό 😄😄 ξέρει εκείνος, την παίζει στα δάχτυλα εκ πείρας....

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...