Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Η ΑΚΟΡΕΣΤΗ ΒΟΥΛΙΜΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ......

 Η ….Μπαστουξάφ’ ! ο ……Δήμαρχος! και τα ……Μπαρλέικα !!!

 


Γράφει ο:

Στέργιος Μπακολουκάς

                                

                        Τα Μπαρλέικα!


Παραθέτω ( σ’ επανάληψη!) πάρα κάτω, τα σημαντικότερα, προγραμματισμένα έργα του Δήμου ΔΑΑ (Τεχνικό Πρόγραμμα), τα οποία αφορούν ΜΟΝΟ το Δίστομο! 

Από τα οποια, βεβαιωσ,  ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ έχει

 Ξεκινήσει ……..ακόμα !!!

          Παρόλη  την αδράνεια όμως, ο Δήμαρχος συνεχίζει, με αρωγό το Συμβούλιό του (με τη συμμετοχή δυστυχώς και των Αραχοβιτών Συμβούλων),  να συσσωρεύει αποφάσεις που αφορούν την εκτέλεση μελλοντικών έργων, υπέρ του Χωριού του, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα Χωριά στα οποία ανενδοίαστα περιφέρεται, ποστάροντας στο f/b  ….καλημέρες και  μοιράζοντας καθρεφτάκια και ψεύτικες υποσχέσεις στους Πολίτες, των οποίων η πραγματοποίηση μάλλον ταυτίζεται με  το ….επέκεινα!!!! 


        Μία καραμπινάτη σκανδαλώδης τέτοια περίπτωση, είναι τα

 ονομαζόμενα Μπαρλέικα!


Πρόκειται για  παμπάλαια κτίσματα, ιδιοκτησίας  ιδιωτικής εταιρείας,  επιφάνειας τεσσάρων χιλιάδων (4.000) τ. μ. στις παρυφές του Διστόμου, ενταγμένων όμως στο σχέδιο Πόλεως.  Αυτή η εταιρεία, αν και τα έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εντούτοις είναι υποχρεωμένη να πληρώνει  χιλιάδες ευρώ ετησίως, μόνο για  ΕΝΦΙΑ .


      Δυστυχώς ο Δήμαρχος και το Συμβούλιό του, αποφάσισαν να ενοικιάσουν αυτά τα …..χαλέπιτα, αντί 120 χιλιάδων ευρώ (ποσό που αφορά το σύνολο του χρόνου)! ν’ απαλλάξουν την ιδιωτική εταιρεία από τον ΕΝΦΙΑ !  και αφού ο Δήμος ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά για τη λειτουργική αποκατάστασή τους  και αφού επιχειρήσει να τα ………. εκμεταλλευτεί,   για 18 χρόνια ! ( άραγε τί σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να βάλουν εκεί μέσα; Έχει κάνει καμιά οικονομοτεχνική μελέτη εκμετάλλευσης , έστω και πρόχειρη;) να τα επιστρέψει, λειτουργικά και εξωραϊσμένα στην …….ιδιωτική εταιρεία!!!!


      Βεβαίως, το  μοναδικό έντιμο συμπέρασμα που προκύπτει, από αυτή τη  σκοτεινή και περίεργη συναλλαγή, ξέρετε ποιο είναι;


Ο Δήμαρχος μας είδε ….αλευρωμένους (τους Πολίτες) και μας 

πέρασε για ……μπακαλιάρους!!!!!

 

ΤΑ προγραμματισμένα ΠοσΆ και & ο σκοπός ΔΑΠΑΝΗΣ τους,  που αφορουν ΜΟΝΟ το Δίστομο!


(Σύμφωνα με το τρέχον ψηφισμένο Τεχνικό Πρόγραμμα, ασχέτως αν στην πορεία , με τις συνεχείς αναθεωρήσεις του, αυτό έχει καταντήσει κουρελόχαρτο!)


1.      9.382.198 Ευρώ για, ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ! (Αυτά τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί από προηγούμενες διοικήσεις και όχι από την τρέχουσα)

2.      1.760.307,05 (+140.000 ευρώ μελέτης) Ευρώ για, Αξιοποίηση του Κτιρίου  ‘’ Γαλλικής’’ Διστόμου! (Αυτά τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί από προηγούμενες διοικήσεις και όχι από την τρέχουσα)

3.      720.000 Ευρώ για, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΟΔΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!

4.     150.756.81 Ευρώ για, ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΥΜΜΗΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!

5.     140.000 Ευρώ για, ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΙΑΣ ΑΡΓΥΡΗ ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ (η αξιοποίηση θα φτάσει τα 500.000 ευρώ)!

6.     150.756.81 Ευρώ για, ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΥΜΜΗΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!

7.     150.000 Ευρώ για, ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!

8.     150.000 Ευρώ για, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!

9.     Πάρα πολλές αναθέσεις έργων με όριο τα 25 χιλιάδες ευρώ που αφορούν το Δίστομο

10. Πολλές μελέτες με ανάθεση φυσικά που αφορούν το Δίστομο!

 

                   Η μπαστουξάφ!


      Υπήρξε κάποια γραφική, γυναικεία φιγούρα στην παλιά Αράχοβα, την εποχή που ακόμα κι αυτός ο καθημερινός βιοπορισμός στο Χωριό δεν ήταν δεδομένος, της οποίας το όνομα ήταν Χρυσάφω (Ξάφω! μετά από συγκοπή) και ύστερα από ….  συγχώνευση - σύντμηση με το επίθετό της, την αποκαλούσαν …. Μπαστουξάφ’!!!!! 


Αυτή η ηλικιωμένη γυναίκα παρόλο που δεν ήταν  άπορη, την διακατείχε μια εξαιρετική βουλιμία, η οποία πολλές φορές την οδηγούσε σε ακραίες  διατροφικές συμπεριφορές.    


       Συχνά, ακολουθούσε τους Αραχοβίτες νοικοκυραίους  στα κτήματα, αποβλέποντας ως μοναδική ανταμοιβή, για την όποια βοήθεια  αυτή θα τούς προσέφερε, το ….φαγητό της!


Όταν λοιπόν  καθόταν να φάει, αντάμα με το λοιπό …..αλληλοβόηθειο προσωπικό, και τους ιδιοκτήτες του κτήματος,  στο απαραίτητο γεύμα- κολατσ’ό, το οποίο, εκείνα τα χρόνια,  ήταν  …….εθιμικά θεσμοθετημένο, κατά τη διάρκεια των αγροτικών εργασιών, αυτή  η γυναίκα στην προσπάθειά της να συσσωρεύσει στο στομάχι της όσο περισσότερο φαγητό γινόταν, παραπλανημένη φευ! από την αντίληψη ότι θα μπορούσε να καταγράψει διατροφικό…..απόθεμα, αναγκαίο  για τις χαλεπές μέρες που ίσως θα έρχονταν, κατέφευγε σε υπερβολικές επιδιώξεις  σίτισης, οι οποίες προκαλούσαν την έκπληξη των υπολοίπων, αλλά και τα αναπόφευκτα γέλια!


       Είναι χαρακτηριστική η ‘‘εικόνα’’ από ένα τέτοιο γεύμα….. εργασίας στο οποίο κι εκείνη συμμετείχε, όπου μέσα από το σχετικό διάλογο,  καταγράφτηκε επακριβώς αυτή η ακόρεστη βουλιμική της συμπεριφορά.


Μόλις τα  βαθιά πήλινα πιάτα γέμισαν, ράσα-ράσα,  από τη ζεστή φασολάδα, μπροστά από τους, σταυροπόδι «τραπεζοκαθούμενους»,  συνδαιτημόνες του υπαίθριου γεύματος ….εργασίας και πριν καλά -καλά η καλή Μπαστουξάφ’ προλάβει να φάει έστω μια  κουταλιά, από το ζηλευτό φαγητό που άχνιζε μπροστά της, αλλά και χωρίς να έχει ακουμπήσει ακόμα τα λοιπά συνοδευτικά του γεύματος, πρασοκρέμμυδα, ελιές, ψωμί κλπ. εδέσματα, παρόλο που τα είχε συσσωρεύσει γύρω από το πιάτο της,  ο μπάρμπα- Γιάννης Νικολάου, Αραχοβίτης ιδιοκτήτης του κτήματος με τα λιόδεντρα, ξέροντας από τα πρώτα  την απόκρισή της, ρώτησε  την ηλικιωμένη γυναίκα με μπόλικη διάθεση αστεϊσμού:


-         Θέλεις να σου βάλω κι άλλο φαγητό Ξάφ’; ( το είπε, σίγουρα για να την πειράξει, βλέποντας άλλωστε ότι το πιάτο της ήταν ακόμα γεμάτο! παρά για να την στενοχωρήσει)


-         Άμα ….περισσεύει, βάλε μου λίγο ακόμα! απάντησε εκείνη ….λιγωμένη και αδημονώντας!


-         Εμ! Ξάφ’, φάε πρώτα αυτό που έχεις στο πιάτο σου και θα σου βάλω όσο άλλο θες! ο τέντζερης είναι ακόμα γεμάτος!!!! της απάντησε ο μπάρμπα Γιάννης χαμογελώντας και ταυτόχρονα, έχοντας σκοπό να της δημιουργήσει μια κάποια αίσθηση σιγουριάς, έσπρωξε την κατσαρόλα προς το μέρος της!!!!! ενώ την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι της παρέας,  ξέσπαγαν σε τρανταχτά γέλια.

 

                                Ο Δήμαρχος!

Δήμαρχε!

              Σε …..αντιδιαστολή! με το πάρα πάνω ….ιντερμέδιο! της καλής μας Μπαστουξάφ’ς,  εσύ καλείσαι να ‘’εκτελέσεις’’ πρώτα τα έργα που είναι πλέον …ώριμα, που είδη έχουν ψηφιστεί, αφού εν τω μεταξύ έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους ( εννοώ προφανώς αυτά που αφορούν την ….πρωτεύουσα! του Δήμου) και στη συνέχεια, εδώ είμαστε!!!!  ωστε να πάρουν σειρά και τα μπαρλέικα!!!!!


Μην γίνεσαι  λοιπόν αχόρταγος! ούτεαχάριστος!


Μην εκθέτεις τους συνεργάτες σου και μην τους καθιστάς μιάς χρήσης, διότι θα φτάσει ο καιρός που θα τους χρειαστείς και δεν θα τους βρίσκεις!


Αλλά κυρίως,

Μην είσαι  προσβλητικός, προς τα άλλα χωριά, όπως συνηθίζεις, μοιράζοντας συνεχώς υποσχέσεις και λέγοντας ανενδοίαστα ψέματα στους Πολίτες!

Τα ψέματα, δεν πήγαν μακριά ΠΟΤΕ κανέναν!!!

Όσο για τους Αραχοβίτες Συμβούλους, αυτοί οφείλουν να σεβαστούν την αποστολή τους και να τιμήσουν τους συχωριανούς τους που τους έστειλαν, να τους εκπροσωπήσουν, στη διοίκηση του Δήμου !!!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή την ξαφ' στο τέλος δεν την έπαιρναν για μεροκάματο.

Έτσι θα κατακτήσετε δημαρχοι αντιδήμαρχοι σύμβουλοι.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε καρυδιάς καρύδι έχει μαζευτεί στο group του statha.

Ξεξυμνωθηκατε σαν καρυδοτσαουφλα.

Αι ρε φτιάξτε καμμία τρύπα στο χωριό.

Σαπεριδες

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ -ΦΩΤΑΚΙΑ ΤΖΑΠΕ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΝΑΜΕΝΑ. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΑ ΜΠΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ο δραμας μίλησε για παπαδες κσι χρυσαυγιτες. Ο δικός μας ο γεωργιος δεν θα τους ξεμπροστιάσει τους δικούς μας στον Αη Γιώργη ; σταθα , χάρη μούγγα στη στρούγκα ωρε; οι άλλοι οι παλιοί οι προύχοντες του Αη Γιώργη σιωπή κι εσεις ;

Ανώνυμος είπε...

20.26... ξξξξξξξξξξξξξξξξξξξξ

Ανώνυμος είπε...

2026
Αι τράβα ρε.....

Άμα θες έλα πάνω να μιλήσεις εσύ...
Κονιορδε.....

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα όμως παραμένει! έχουμε ένα δήμαρχο που κοιτάει το χωριό του και από την άλλη μεριά έχουμε τέσσερες πουλημένους αραχωβιτες συμβούλους να ψηφίζουν ότι τους βάλουν μπροστά τους!

Ανώνυμος είπε...

8.16 αλλού βαρούν τα τούμπανα και αλλού χορεύει η νύφη.... έχετε κολλήσει με κάποια συγκεκριμένα άτομα ντε και καλά...

Ξεκολλήστε.

Ο Σταθάς με το συνάφι τ κάνουν σημεία και τέρατα .

Ξυπνήστε βρεεεεεεεεεειιιιιιι

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...