Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

Σώστε τις ακτές μας 


Το 2014 δώσαμε μαζί και κερδίσαμε μια μάχη για να σώσουμε τις παραλίες μας από την αυθαιρεσία και το «ξεπούλημα». 


Σήμερα, η κυβέρνηση ζωντανεύει ξανά αυτόν τον «εφιάλτη» με ένα καταστροφικό νομοσχέδιο και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, σε λίγες μέρες που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό, οι ακτές μας θα είναι απροστάτευτες σε καταπατήσεις.

Σε χρειαζόμαστε επειγόντως, για να κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη και να σώσουμε τις παραλίες και τις ακτές μας.

Σίγουρα θα θυμάσαι τον μεγάλο αγώνα που δώσαμε το 2014 για να μην κατατεθεί ποτέ στη Βουλή ένα ιδιαίτερα απειλητικό για τους αιγιαλούς και τις παραλίες νομοσχέδιο. 

Τότε νικήσαμε όλοι μαζί γιατί σταθήκαμε αποφασισμένοι. Μια μαζική κινητοποίηση, ανεξάρτητη από κομματικές γραμμές. Τέτοια πρέπει να είναι η αντίδραση μας και σε αυτό το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες «εν κρυπτώ» από το Υπουργείο Οικονομικών με ευθύνη της υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου και θα ψηφιστεί – αν δεν το σταματήσουμε – μέσα σε λίγες μέρες.


Χωρίς καμία διαβούλευση και δημόσια διαφάνεια το νομοσχέδιο αφορά όλη την παράκτια ζώνη της χώρας. Οι ρυθμίσεις αφορούν τη ζώνη αιγιαλού, παραλίας, τις όχθες ποταμών και λιμνών, ακόμα και το «υπέδαφος του βυθού της θάλασσας».

Για πόσο ακόμα θα κλείνουμε τα μάτια μας στη ζωτική αξία της υγιούς και ελεύθερης από οικοδομές παράκτιας ζώνης για ανθρώπους και μακροπρόθεσμα ζωντανή οικονομία; Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε το ατελείωτο, χωρίς καμία λάμψη, σήριαλ της νομιμοποίησης παρανομιών, εις βάρος των πολιτών που τιμούν την περιβαλλοντική νομιμότητα, εις βάρος όλων μας;


Το δίλημμα «όπου γης και οικοδομή ή αλλιώς εθνική οικονομική καταστροφή» δεν το δεχόμαστε. 

Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το καταστροφικό νομοσχέδιο. Υπόγραψε κι εσύ μαζί μου την παρακάτω διαμαρτυρία προς τον Πρωθυπουργό και την Υφυπουργό Οικονομικών. Μοιράσου την με όσο περισσότερους δικούς σου.

Σε μια εβδομάδα, οι υπογραφές όλων μας θα παραδοθούν ως μαζική διαμαρτυρία. Είμαι σίγουρη πώς μαζί θα κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη και θα σώσουμε τις παραλίες και τις θάλασσές μας. 

Σε ευχαριστώ και περιμένω οποιαδήποτε σκέψη ή ιδέα σου.

Θεοδότα Νάντσου

Επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής WWF Ελλάς

Υπογράψτε την καμπάνια του WWF, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λιτάνευση με... δηλώσεις !!! 😮

ΔΕΝ ξανάγινε !!!  Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο βέβαια απ ό τον γνωστό άθεο, που συμμετέχει στα δρώμενα με το βλέμμα 👀 στις επόμενες ...