Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Μοναδικό "έγκλημα" : η δημοσιοποίηση των εγκλημάτων πολέμου της Αυτοκρατορίας......

Κάτω τα χέρια από τον Τζούλιαν Ασσάνζ !!! 


Χθες το πρωί η βρετανική αστυνομία απήγαγε τον συνιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασσάνζ από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.
 Το βίντεο του RT Ruptly δείχνει τουλάχιστον επτά ασφαλίτες, συνεπικουρούμενους από καμιά δεκαριά άλλους αστυνομικούς, να τον βγάζουν σηκωτό από την πρεσβεία και να τον στοιβάζουν στην κλούβα. 

Τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που καταφέρνει κανείς να τον δει αρκούν για να αντιληφθεί την επιβάρυνση που έχει υποστεί η υγεία του όλο αυτό το διάστημα. Παρ’ όλη την απελπιστική κατάστασή του, ο ήρωας αυτός της εποχής μας υψώνει τη φωνή του και καλεί το λαό του Ηνωμένου Βασιλείου να αντισταθεί.

Ο Ασσάνζ αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο μέσα στις επόμενες ώρες. Από εκεί, κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί στις ΗΠΑ και θα καταλήξει σε κάποια μαύρη εγκατάσταση της CIA σε κάποιο μέρος που δεν υπάρχει στο χάρτη για να υποβληθεί σε ισόβια φυλάκιση και φρικτά βασανιστήρια.
Ο Ασσάνζ έζησε τα τελευταία επτά χρόνια σε καθεστώς πολιτικού ασύλου στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.
 Η άρση του πολιτικού του ασύλου από το καθεστώς του Εκουαδόρ, που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, ήταν η προδιαγεγραμμένη κορύφωση μιας διαδικασίας που είχε ξεκινήσει με τη διαδοχή του Ραφαέλ Κορρέα από τον Λένιν Μορένο.
 Έκτοτε, η πίεση των ΗΠΑ απέδιδε ολοένα και περισσότερους καρπούς, με το καθεστώς Μορένο να στερεί από τον Ασσάνζ ολοένα και περισσότερα βασικά δικαιώματα – του έκοψε το ίντερνετ και την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, προσπάθησε να του απαγορεύσει να κάνει πολιτικές δηλώσεις, τον ανάγκασε να ζει σε έναν πολύ μικρό χώρο που δεν τον βλέπει καν ο ήλιος, και το τελευταίο διάστημα κατασκόπευε την κάθε πτυχή της ζωής του.

Ραφαέλ Κορρέα: «Ο μεγαλύτερος προδότης στην ιστορία του Εκουαδόρ και της Λατινικής Αμερικής, ο Λένιν Μορένο, επέτρεψε στη βρετανική αστυνομία να μπει στην πρεσβεία μας στο Λονδίνο για να συλλάβει τον Ασσάνζ. Ο Μορένο είναι ένας διεφθαρμένος άνθρωπος, αλλά αυτό που έκανε είναι ένα έγκλημα το οποίο η ανθρωπότητα δε θα ξεχάσει ποτέ.»
Το "έγκλημα" του Τζούλιαν Ασσάνζ είναι η δημοσιοποίηση των εγκλημάτων πολέμου της Αυτοκρατορίας, καθώς και της μαζικής παρακολούθησης που επιφυλάσσει η δημοκρατική Δύση στους πολίτες της.
Το θάρρος του πρέπει να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που μισεί την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Ο κάθε συνειδητός προλετάριος οφείλει να κινητοποιηθεί για την υπεράσπιση του ήρωα αυτού των καιρών μας, ενάντια στην οποιαδήποτε σκέψη έκδοσής του στις ΗΠΑ και για την άμεση απελευθέρωσή του.
ΥΓ. Το RT ήταν το μοναδικό μέσο που βρισκόταν έξω από την πρεσβεία του Εκουαδόρ για να καταγράψει τη σύλληψη του Ασσάνζ. Αυτό λέει ό,τι χρειάζεται να ειπωθεί στην περιβόητη συζήτηση περί τής –ω! τόσο σημαντικής στη Δύση!– ελευθερίας του λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνάσιο Αράχωβας ή....

Posidonio ???  Δεν υπάρχει κάτι κακό βέβαια, να χρησιμοποιηθεί ένας χώρος σε προαύλιο σχολείου για μια λαϊκή εκδήλωση.