Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Center - Το χρονικό - ΌΛΑ τα έγγραφα

 Το Χρονικό μιας προαναγγελθείσης,




 νέας απόπειρας ξεπουλήματος!  


Γράφει ο

Στέργιος Μπακολουκάς

 

1. 16/12/2019,  Η Εταιρεία ΑΡΑΧΩΒΑ CENTER ΑΕ παύει να εκπροσωπείται επίσημα, διότι δεν ανανεώθηκε η θητεία του Διοικητικού της Συμβουλίου.

2. 15/03/2023,  Το Γ.Ε.ΜΗ αναστέλλει στην Εταιρεία ΑΡΑΧΩΒΑ  CENTER ΑΕ, το δικαίωμα καταχώρησης πράξεων, διότι παρέμεινε πάνω από έξι (6) μήνες χωρίς νόμιμη διοίκηση.


3. 06/09/2022 , η Οικονομική επιτροπή του Δήμου,  με την 222/2022 απόφαση, εγκρίνει τον ορισμό της δικηγορικής εταιρείας με την επωνυμία «Νταντάμης – Χασαποδήμου & Συνεργάτες», ‘’η οποία εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Ακαδημίας αρ. 39, για τη διερεύνηση της δυνατότητας εξωδικαστικής αντιμετώπισης και διευθέτησης των ζητημάτων που έχουν ανακύψει προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών στο Συνεδριακό Κέντρο Αράχοβας, από την εταιρεία ΑΡΑΧΩΒΑ CENTER Α.Ε. και μέχρις ολοκληρώσεως 

αυτών με χρονικό ορίζοντα την 31.12.2022’’!  


Η επιμονή της ηγεσίας του Δήμου να ‘’δώσει’’ Το Συνεδριακό Αράχοβας στους εργολάβους, είναι παροιμιώδης!   Άραγε με ποιους θα διαπραγματευτεί; Με φαντάσματα ή με χαρτορίχτρες;


4. 14/11/2022, η Οικονομική επιτροπή του Δήμου, με την υπ’ αριθμόν 285/2022 απόφαση, ορίζει την εταιρεία με την επωνυμία «ΣΟΛ Συμβουλευτική Α.Ε.», η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Καρνεάδου αρ. 25-

29, ως ανάδοχο για την εκπόνηση της οικονομοτεχνικής μελέτης για την εκτίμηση της μισθωτικής αξίας του ακινήτου του Συνεδριακού Κέντρου και του υπόγειου Σταθμού Αυτοκινήτων (ARACHOVA CENTER).

Η αμοιβή της εταιρείας, ορίζεται στο ποσό των εννέα χιλιάδων ευρώ (9.000,00€), πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. Προφανώς αυτή η ‘’εκτίμηση’’ Δεν είναι μόνο ακαταλαβίστικη αλλά και πανάκριβη, διότι ξεπερνάει κατά πολύ ακόμα και τα ‘’νορμάλ’’ όρια  ενός γαλαντόμου χαρτζιλικιού! Το λέω αυτό διότι το σωστό είναι να βάλει κάποιος πρώτα τις …..κάλτσες και μετά τα ….παπούτσια και όχι το αντίθετο! Πρώτα δηλαδή πρέπει ο Δήμος να αποκτήσει το κτήριο εκδιώκοντας τους εργολάβους και ύστερα να εκπονήσει μελέτη για την ενοικίασή του! 


5. 14/12/2022, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, με την 143/2022 απόφαση, καθορίζει την αμοιβή της εταιρείας με την επωνυμία «ΣΟΛ Συμβουλευτική Α.Ε.», στο ποσό των 9.000,00€ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ. Τα δεκαχίλιαρα πέφτουν ……. βροχή!


6. 16/03/2023, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, με την 46/2023 απόφαση,  Καθορίζει την αμοιβή της δικηγορικής εταιρεία με την επωνυμία «Νταντάμης – Χασαποδήμου & Συνεργάτες», στο ποσό των 8.000,00€ συν ΦΠΑ 24%  (1.920,00€), για τις εξής ενέργειες/υπηρεσίες : 


α) Μελέτη του φακέλου της υπόθεσης και όλων των στοιχείων που θα παραδοθούν από το Δήμο στη δικηγορική εταιρεία.


β) Διερεύνηση της δυνατότητας και του τρόπου εξωδικαστικής επίλυσης προκειμένου να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της εκτέλεσης της σύμβασης και η 

αποπεράτωση του έργου.


γ) Συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ του Δήμου και της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΑΧΩΒΑ CENTER Α.Ε.»


δ) Σύνταξη ή/και έλεγχο των απαιτούμενων εγγράφων που θα καταρτισθούν μεταξύ των μερών.

Οι ανωτέρω υπηρεσίες θα παρασχεθούν μέχρις ολοκληρώσεως των διαπραγματεύσεων και  πάντως έως την 30.04.2023.


Η σκιαμαχία έχει ανάγκη από ….καύσιμα! ……. Κι άλλα δεκαχίλιαρα!!! 


7. 29/03/2023, ο  Ιωάννης Σταθάς, Δημάρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και ο νόμιμος εκπρόσωπος  της δικηγορικής εταιρείας «Νταντάμης – Χασαποδήμου και συνεργάτες» με την υπ’ αριθμό. Πρωτοκόλλου   2897/2023 Σύμβαση, αποδέχτηκαν  τη συνεργασία τους σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στο Συμφωνητικό. 


Σύμβαση! Το κερασάκι στην τούρτα! Η επίσημη καταγραφή της ομερτά, η οποία αποτυπώνεται στο άρθρο 8 της συμφωνίας!


Δείτε τα έγγραφα, πατώντας στο τίτλο τους:


Ανάθεση Νταντάμη


Αμοιβή εκτιμητή


Αμοιβή εκτιμητή 2η


Αμοιβή Δικηγόρου


Συμφωνητικό Νταντάμη






8 σχόλια:

Nick Charitos είπε...

Πολλάκι και ξύμπασα πόλις κακού ανδρός απηύρα, ος τις αλιτραίνη και ατάσθαλα μηχανάαται.

– Πολλές φορές μια ολόκληρη πόλη υποφέρει από έναν κακό άνθρωπο, που μηχανεύεται ατιμίες και ατασθαλίες.

Ησίοδος

Αρχαίος Έλληνας ποιητής
(7ος αιών π.Χ.)

– Έργα και Ημέραι -240

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΙΦΟΣ.

Ποια δικά μας παιδιά,που ο ένας είχε ασχοληθεί με το center,και ο άλλος με την Δημαρχεία,έκαναν τεχνική εταιρεία και έρχονται όλο φόρα να σαρώσουν τα έργα του Δήμου?

Μήπως ξέρει κανείς?

Ανώνυμος είπε...

9.25
Για πες

Ανώνυμος είπε...

Γιαννάκης και Χαρούλης οι σωτήρες του Δήμου. Βαρέλι χωρίς πάτο

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ΕΝΑΣ μ @@@ να μου πει πως μοιράζονται τα λεφτά των ανεμογεννητριών από την επιτροπή και γιατί δεν περνάνε από τοπικό η δημοτικό συμβούλιο και ποιοι είναι σ αυτή την επιτροπή .

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί δεν διαβάζει εσύ ΑΡΧ@@αλάκα τον νόμο, να ενημερώσεις εμάς και να μην γράφεις-ρωτάς @αλακίες!

Σας απαντώ ανάλογα με την ευγένεια και το λεξιλόγιο το δικό σου

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτά δεν πάνε στο ταμείο του Δήμου????

Ανώνυμος είπε...

Α γιαυτό θέλει να φτιάξει επιτροπή...

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα