Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Ξεκινούν εργασίες

 Τοποθέτησης νέων φωτιστικών στους Δελφούς




Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα ξεκινούν εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου Led στην Τοπική Κοινότητα Δελφών, “η ολοκλήρωση των οποίων θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο σε πρακτικό επίπεδο για την περιοχή, όσο και για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου”, τονίζει η δημοτική Αρχή σε ενημερωτικό της δελτίο, στο οποίο αναφέρει πρόσθετα τα εξής:


Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Συντήρηση και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου Led Κοινότητας Δελφών», προϋπολογισμού 22.825,47 €, αφορά στη συντήρηση 52 συνολικά υφιστάμενων ιστών, καθώς και την αντικατάσταση του φωτιστικού σώματος με νέα τεχνολογίας LED (τύπου φανάρι), τα οποία βρίσκονται κατά μήκος της εθνικής οδού Άμφισσας -Δελφών, αλλά και της οδού προς το Τουριστικό Περίπτερο Παβίλλιον στην Κοινότητα των Δελφών.


Η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Την αφαίρεση των φωτιστικών σωμάτων από την κορυφή του εγκατεστημένου ιστού με όλο τον εξοπλισμό του (λυχνία, κάτοπτρο κτλ) και η παράδοσή του στην αποθήκη του Δήμου Δελφών

Την απόξεση των παλαιών χρωμάτων του ιστού, την αποκατάσταση των φθορών του και την εφαρμογή τελικής βαφής σε χρώμα που θα υποδείξει η αρμόδια Δ/νση.


Την προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικού σώματος τύπου ZINLUX Corona LED 40W και 4000K


Την σύνδεση τους με το υφιστάμενο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.


“Ένα χρήσιμο έργο για τους Δελφούς γίνεται πραγματικότητα, ένα έργο τα οφέλη του οποίου αφορούν περισσότερους του ενός τομέα. Η τοποθέτηση των νέων φωτιστικών συνεπάγεται, αφενός, την αναβάθμιση του φωτισμού της περιοχής, αφετέρου όμως και τη μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, με ταυτόχρονη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του δήμου, αλλά και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους”, σχολίασε η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Δελφών, κ. Χρύσα Σεγκούνη, για να συμπληρώσει σχετικά:


“Ο Δήμος Δελφών γίνεται κάθε μέρα περισσότερο φιλικός με το περιβάλλον, βελτιώνοντας ταυτόχρονα της υπηρεσίες του προς τους πολίτες”.


Πηγή: iparnassos.gr



Pafsilipon: Κι έτσι στον άξονα Γαλαξίδι - Χρυσσό - Δελφοί - Αράχωβα - Δίστομο - Άσπρα Σπίτια - Αντίκυρα, αξιόλογο φωτισμό ΔΕΝ θα έχει ΜΟΝΟ η Αράχωβα !!!


😪😪😪

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...