Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Καταγγελία της ΜΕΚ

 Για τη νέα επίθεση κατά του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς





Η Μαχόμενη Εργατική Κίνηση (ΜΕΚ) καταγγέλλει στους εργαζόμενους της χώρας την νέα επίθεση στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς από τυχοδιώκτες συνδικαλιστές των κυβερνητικών παρατάξεων και της μεγάλης εργοδοσίας.



Η σχεδιασμένη επίθεση εκτελείται από τους 2 εκ των 3 εκλεγμένων εκπροσώπων της παράταξης ΕΚΕ (Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων – εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που στηρίζουν τον Παναγόπουλο στη ΓΣΕΕ), Ηλ. Ευθυμίου και Χ. Καραλή, καθώς και από τους 2 εκλεγμένους της παράταξης ΕΠΑΝ, Κ. Οικονόμου (Τάκη) και Γ. Αγγελόπουλο, δύο φιλόδοξων συνδικαλιστών χωρίς σαφές ιδεολογικό στίγμα, που κινούνται στο περιβάλλον τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του σημερινού δημάρχου Αντίκυρας - Αραχώβης - Διστόμου, Ιωάννη Σταθά.


Είναι η τρίτη κατά σειρά επίθεση ενάντια στην πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο ΕΑΜ (τρεις ανεξάρτητοι αξιοπρεπείς συνδικαλιστές που συνεργάζονται με έναν συνδικαλιστή της ΜΕΚ και δύο του ΠΑΜΕ). Η συμμαχία αυτή που έδωσε την πλειοψηφία της διοίκησης στις αγωνιστικές δυνάμεις από τον περσινό Απρίλη, έχει ενοχλήσει με τη δράση της τόσο την κυβέρνηση και τα κόμματα του μνημονιακού τόξου, τους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες και τον μεγάλο εργοδότη της περιοχής.



Η τελευταία επίθεση ξετυλίχθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας για να ανατρέψει μία διοίκηση με αγωνιστική παρουσία και την εκτίμηση του κόσμου της εργασίας. Παρόλα αυτά, όμως, φαίνεται για τις πολιτικές δυνάμεις του κρατικού και κυβερνητικού “τόξου”, όπως είναι οι χώροι από τους οποίους προέρχονται οι συνδικαλιστές της μειοψηφίας, είναι επείγουσα ανάγκη η αλλαγή της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και γι’ αυτό έχουν συνασπιστεί λειτουργώντας σαν μια παράταξη, παρά το ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που βριζόντουσαν με αχαρακτήριστες εκφράσεις.


 Ο συνασπισμός αυτός με τη βοήθεια του διευθυντή του Αλουμινίου της Ελλάδος, μεταλλουργική επιχείρηση του ομίλου Μυτιληναίος, που παρεμπόδισε τον έλεγχο της εκλογικής διαδικασίες από το ΕΚΛ, θέλησαν σε εκλογές φας-τρακ του σωματείο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», των πολύπαθων εργολαβικών εργατών, του εργοστασίου του Αλουμινίου, να παράγουν με νοθεία περισσότερους αντιπροσώπους για να μπορέσουν να αλλάξουν υπέρ τους τον συσχετισμό, ώστε στο συνέδριο στις 24/5/2023 να ρίξουν την υπάρχουσα διοίκηση και σε νέες εκλογές να βγάλουν μία διοίκηση που θα βολεύει την κυβέρνηση τους εργοδότες και τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής.


Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, οι λόγοι για τους οποίους οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, εργοδότης και τοπικοί Άρχοντες θέλουν κατεπειγόντως να αλλάξουν την διοίκηση του ΕΚΛ μέσα στην προεκλογική περίοδο, μπορούν να συνοψιστούς στα εξής:



Η πλειοψηφία της διοίκησης του εργατικού κέντρου, την προηγούμενη περίοδο συγκρούστηκε με την δημοτική αρχή στο ζήτημα των ακινήτων της «Κρύας», απαιτώντας να χρησιμοποιηθούν για τον Λιβαδείτικο λαό, διεκδικώντας τα από το ΤΑΙΠΕΔ.



Αλλά και στο έγκλημα των Τεμπών ήταν από τους ταξικούς εργατικούς χώρους που κινήθηκαν σε μία διαδικασία που πρώτη φορά πραγματοποίησε μία γενική απεργία στη χώρα, η οποία δεν εξαγγέλθηκε από την ΓΣΕΕ. Αυτή η απεργία που ξεπέρασε το εμπόδιο της συνδικαλιστικής κυβερνητικής και εργοδοτικής γραφειοκρατίας, που ελέγχει την γενική συνομοσπονδία, τρόμαξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τρομάζει όποιον θα γίνει η κυβέρνηση αύριο. Γιατί απέδειξε, για ακόμα μία φορά, πως μια ανεξάρτητη αγωνιστική διοίκηση έστω και ενός μικρού εργατικού κέντρου σαν και αυτό της Λιβαδειάς, μπορεί να δημιουργεί με την αγωνιστική δράση του για το συμφέρον των εργατών, πολλά προβλήματα και στην εργοδοσία της περιοχής, της χώρας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό το λόγο στήθηκε ένας συνασπισμός από τυχοδιώκτες με τη βοήθεια εργοδοτών και εργοδοτικών συνδικαλιστών, πολιτικών και δημοτικών αρχόντων για να ξεμπερδέψουν με αυτή τη διοίκηση.


Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας και της επαρχίας Λιβαδειάς να συσπειρωθούν και να υπερασπιστούν την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία στις δράσεις του από τη θέληση των κυβερνήσεων των εργοδοτών και των τοπικών αρχών. Η ανεξαρτησία της δράσης των εργατών είναι η πρώτη αλλά η βασική προϋπόθεση ώστε οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν πείρα για να δημιουργήσουν την οργάνωση της αγωνιστικής δράσης που χρειάζεται για να είναι ικανοί να αντιμετωπίζουν νικηφόρα προς το συμφέρον της εργατικής τάξης τα επείγοντα ζητήματα της ζωής.


Λιβαδειά, 22/5/2023



Για το ιστορικό δείτε ΕΔΩ


 και ΕΔΩ


Ενώ ακολουθεί και η ανακοίνωση του ΕΚΛ που είδαμε πρόσφατα (ΕΔΩ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωτήρη έμπλεξες με όλα τα κατακάθια

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...