Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Center - Ολόκληρος ο "φάκελος"

 Αβανταδόρικες συμπεριφορές στους εργολάβους,





 και άλλες "ομορφιές" !!!


Γράφει ο:


Στέργιος Μπακολουκάς 


(σχόλιο pafsilipon και όλα 

τα έγγραφα στο τέλος του άρθρου)


Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο  τέθηκε πάλι θέμα για το Συνεδριακό Κέντρο Αράχοβας, αλλά όχι από την πλευρά της επίλυσης του προβλήματος, παρα δε  προσπαθώντας, για άλλη μια φορά, να  αποπροσανατολίσουν τους Συμβούλους και τους Πολίτες, με σοφιστείες προς το Τοπικό Συμβούλιο του τύπου! ‘’ Φέρτε μας τον Δικηγόρο που συνέταξε την πρότασή σας, για να δούμε ποιος είναι αυτός που γράφει αυτά τα πράγματα!’’ , αλλά χωρίς να παραλείψουν την γνωστή αβανταδόρικη συμπεριφορά τους προς τους εργολάβους του έργου. 


Λοιπόν, Για να μην νομίζουν ότι τους …… ξεχάσαμε και επομένως να μπορούν ανενόχλητοι να  επαναλάβουν  και στο Συνεδριακό Κέντρο Αράχοβας, το ίδιο μοντέλο ξεπουλήματος  που εφάρμοσαν, αλλού με ‘’επιτυχία’’ και αλλού όχι,  και σε άλλα συμφέροντα της Αράχοβας,   τους θυμίζουμε ότι πρέπει να  βάλουν καλά στο μυαλό τους πως:

ΟΣΟΥΣ Δικηγόρους και ν’ αλλάξουν με σκοπό, αυτοί να τους πουν ό,τι οι ίδιοι θέλουν……ν’ ακούσουν, 

ΟΣΕΣ συναντήσεις και να κάνουν στη ζούλα και στο σκοτάδι, με τους  χρεοκοπημένους εργολάβους του Συνεδριακού Αράχοβας (AΡAXΩΒA CENTER), για να βρουν τρόπο να νομιμοποιήσουν το ξεπούλημα, ξεπλένοντας έτσι τους αίτιους και ποινικά υπόχρεους του σκανδάλου,

ΟΣΑ ψέματα και να πουν στους  Δημότες, ψάχνοντας λύσεις που να βολεύουν κάποιους και ν’ απαλλάσσουν  άλλους, 

ΟΣΕΣ απόπειρες και να επιχειρήσουν για να θάψουν το πρόβλημα,

ΟΣΕΣ προσπάθειες και να καταβάλουν για να ξεχαστούν αυτοί που είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στο βούρκο αυτού του τεράστιου σκανδάλου, 

ΟΣΟ και αν αντιλαμβάνονται τους Δημότες ως κορόιδα και τους εαυτούς τους ως έξυπνους,  

Ακόμα- ακόμα και  το κεφάλι τους,  να βαρέσουν στο ……πάτωμα, 

να ξέρουν,  ότι το κουφάρι του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ  παραμένει εδώ, καταμεσής στην Αράχοβα και λέγεται  ‘’ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ’’ για να τους  θυμίζει τις ανομίες που έγιναν.  Τα δε αποδεικτικά στοιχεία, του οικονομικού εγκλήματος που συντελέστηκε έχουν γίνει τόμοι ολόκληροι! 


(Σε πυλωτή πολυκατοικίας !!!)


Αλλά κι εμείς, από την άλλη πλευρά,  ακλόνητοι παραμένουμε εδώ, έχοντας στην κατοχή μας όλα αυτά τα έγγραφα, ώστε να μην αφήσουμε σε ησυχία  τις συνειδήσεις τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΌΝΟ!


ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ  ότι μια λύση υπάρχει και αυτή περιγράφετε στην πρόταση του Τοπικού Αράχοβας που έχουν στα χέρια τους ΕΠΙΣΗΜΑ, αλλά επιμελώς την έχουν καταχωνιάσει στα τελευταία συρτάρια των υπογείων τους. 


Είναι η ίδια πρόταση που περιγράφει και η δικηγόρος κ. Τορβά στην πρόσφατη εισήγησή της, την οποία  αφού την προσέλαβαν και την πλήρωσαν από το ταμείο του Δήμου, στη συνέχεια  φαίνεται, ότι αυτά που εισηγήθηκε δεν άρεσαν σε κάποιους,  γι’ αυτό και την απέλυσαν, την  δε πρότασή της την πέταξαν στα σκουπίδια.  


Είναι η ίδια πρόταση που το μακρινό 2015  εισηγήθηκε, στην έκθεσή του, το Δικηγορικό γραφείο   Α. & Μ. Τσιούμα στην τότε Δημοτική Αρχή, η οποία βρήκε και αυτή, για τους ίδιους λόγους, τον ίδιο προορισμό, στο δοχείο των απορριμμάτων.   


Αυτές οι πολλαπλές εισηγήσεις συγκλίνουν να συμφωνούν στην προτροπή  μιας φράσης:  

‘’άμεση εκδίωξη των εργολάβων, μετά απο ΜΙΑ και μοναδική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου’’, 

διότι ναι μεν η σύμβασή  έχει τελειώσει  οριστικά και αμετάκλητα , αλλά δεν έχει τελειώσει γι’ αυτούς στο σκέλος των ευθυνών και των υποχρεώσεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, χρήματα του οποίου έλαβαν, χωρίς να προκύπτει από πουθενά πόσα χρησιμοποίησαν για την ανοικοδόμησή του κτηρίου.  


ΤΟ ΕπομένΟ ΣΤΑΔΙΟ   της υλοποίησης αυτων των προτάσεων , είναι η αποστολή των εγγράφων στο αρμόδιο Υπουργείο, για την οικονομική  εκκαθάριση του έργου. Αυτή η ενέργεια είναι υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι μονόδρομος, ώστε να μάθουμε επιτέλους πόσα λεφτά πήραν από τις επιδοτήσεις και πόσα δικά τους έχουν βάλει, αν έχουν βάλει, οι εργολάβοι  του έργου! 


Διότι μοναδικό αρμόδιο και υπεύθυνο για να δώσει λύσεις και απαντήσεις στα χρονίζοντα προβλήματα είναι το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω των υπηρεσιών του!

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την άμεση λειτουργία του κέντρου!  

Το οποίο βεβαίως θα είχε λειτουργήσει εδώ και πολλά χρόνια, αν είχαν κάνει οι τωρινοί διοικούντες τον Δήμο, αλλά και οι προηγούμενοι, αυτό που έπρεπε υποστηρίζοντας έτσι τα συμφέροντα της Αράχοβας και όχι αυτά των εργολάβων!


ΥΣ.  Βρε Καρντάσια, στις συναντήσεις που κάθε τόσο κανετε  με τους εργολάβους (ώσμωση το λένε οι γραμματιζούμενοι), θυμίστε τους ότι οι Ανώνυμες Εταιρείες για να παραμένουν ……. ζωντανές και επομένως να μπορούν να διαπραγματεύονται, πρέπει να έχουν οικονομική δραστηριότητα, οικονομική επιφάνεια, επισκέψιμη έδρα και φυσικά όλα αυτά, να γίνονται φανερά δημόσια μέσω της κατάθεσης των   Ισολογισμων τους! . 


Προφανής σκοπός , αυτής της δημόσιας ανάρτησης των Ισολογισμών των εταιρειών, είναι η δυνατότητα  αυτών που έχουν έννομο συμφέρον, καλή ώρα όπως ο δικός μας Δήμος, να ενημερώνονται και να ελέγχουν τα οικονομικά τους στοιχεία!   


Οι υπεύθυνοι  της εν λόγω εταιρείας, αυτή τους την υποχρέωση, την κατάθεση Ισολογισμών,  μάλλον την έχουν ….ξεχάσει εδώ και αρκετά χρόνια, η έδρα της είναι σε ….πιλοτή πολυκατοικίας, οι δραστηριότητές της ανύπαρκτες και προφανώς η αξιοπιστία της αμφίβολη! 


Με ποιο δικαίωμα λοιπόν μοιράζεται μαζί τους τα ….ιμάτια  της περιουσίας του Δήμου;


….Και κάτι τελευταίο: Εκείνη την αγωγή για την καταβολή εκ μέρους της εταιρείας, των δεδουλευμένων ενοικίων , ύψους ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ περίπου! των ρητρών και των λοιπών οφειλών της προς τον Δήμο, πότε θα την καταθέσετε; Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που θα έπρεπε να το έχετε κάνει και ακόμα την ……..συντάσσετε! ή μήπως σκοπός σας είναι να τα γράψετε και αυτά στο ……χιόνι;


#####


* Το έγγραφο - εφιάλτης της συμμορίας ή αλλιώς εισήγηση τοπικού συμβουλίου Αράχοβας για το center ΕΔΩ


* Εισήγηση Τορβά 2022 ΕΔΩ


* Εισήγηση Τσιούμα 2015 ΕΔΩ


Σχόλιο pafsilipon: Οκτώ χρόνια απ'την εισήγηση Τσιούμα και επί δημαρχίας Γεωργακού κι ακόμη δεν κατάφεραν να βρουν δικηγόρο που να τους πει αυτά που ... θέλουν να ακούσουν !!! (όπως πολύ επιτυχημένα γράφει ο Στέργιος)

Στο ενδιάμεσο η εισήγηση του τοπικού συμβουλίου Αράχοβας επί προεδρίας της κας Ιγγλέζου, τους έστειλε για ... τσάι !!!


🤣🤣🤣🤣🤣


Μιας και το Συνεδριακό κέντρο είναι εμβληματικό έργο για την Αράχοβα και ομολογούν μόνοι τους πλήρη ανικανότητα (πως ΔΕΝ μπορούν να το χειριστούν), εγώ λέω πως η πλέον κατάλληλη για την θέση του δημάρχου είναι η κα Ιγγλέζου.


Στο φινάλε κι αν μη τι άλλο, ξέρει και βρίσκει τους κατάλληλους δικηγόρους !!!


😁😁😁😁😁


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τον κ.Πατσανταρα δεν γράφεις τίποτα.
Αυτός γιατί δεν το διευθέτησε?

Αλλά δεν γράφεις γιατί αυτός στηρίζει Κοκκορουλα.

Τι έκανε η Κοκκορουλα επί Δημαρχειας Πατσανταρα για να λύσει το θέμα?

ΤΙΠΟΤΑ.


Τώρα ξεκινάτε και γράψτε,δεν είναι έτσι είναι γιουβέτσι ,αυτή προσπάθησε έκανε κοινό ,έκανε το άλλο δεν την άφησαν κ.τ.λ.
Τι έκανε ?
ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι λέει η πινακίδα επιβλέπων είναι ένας Αραχωβιτης, γιατί δεν ρωτάμε αυτόν για το τι γίνεται ?πως έγινε? που είναι η εταιρεία?

Nick Charitos είπε...

09:19

Μίλα ρε άνθρωπε ότι φταίει ο Πατσαντάρας !!!!!!

Καθόμαστε και "σκάμε" τζάμπα !!!

😁😁😁😁😁😁😁

Καλά η Έφη φταίει έτσι κι αλλιώς. Εικοσιπέντε (25) συναπτά έτη συμμορίας και φταίει η Έφη. 😮😮😮

Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη !!!

Άχρηστοι και ανίκανοι, παραιτηθείτε και φύγετε και μην ξανά ασχοληθείτε με τα κοινά. Λίαν επικίνδυνοι !!!

🤬🤬🤬🤬🤬

Ανώνυμος είπε...

Εν μέρει σωστός ο Στέργιος, το σχόλιό σας Χαρίτο άσχετο... τολμώ να γράψω για γέλια... η κοκορίνα εν έτει 2023, η θρυλική Χάρι Πότερ που θα μας απογειώσει 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐐🐐🦆🦆🦆🦆🐑🐑🐓🐓🐑🐑

Nick Charitos είπε...

09:38

Σεβαστή η άποψη, αν και δεν γράφω κάτι για απογείωση.

Αλλά τέλος πάντων, εδώ χωρούν όλες οι απόψεις......

Ανώνυμος είπε...

26 Μαρτίου, 2023 09:19

Είναι πολύ νωρίς για να φορέσεις κοντά παντελονάκια,από τον Ιούνιο και μετά....να ανοίξει λιγάκι ο καιρός,μέχρι τότε ασουπί ή κάνε μοκο όπως λέει και ου Λουσάντας!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σταθάρχας, του οποίου η σκέψη τρέχει σαν χίλια μουλάρια και πεντακόσια γίδια ειναι ο σωτηρας του δήμου διαδίδει δεξιά και αριστερά

ωρε μπαμπάκο μαυρό που θα φαει στις 8 οκτωβρίου

Ανώνυμος είπε...

Παιδάκια πιέστε λίγη κόκα κόλα και θα την χωνεψετε...όχι δεξαμενή ,ενα μπουκαλάκι 🤣🤣

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα