Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Παραλία Διστόμου

 Γνωστή και ως Άσπρα Σπίτια 




Διεθνές παράδειγμα η μεταμόρφωση της πόλης από τη MYTILINEOS και η είσοδός της σε νέα εποχή !!!


Η ανθρώπινη ματιά μιας εταιρίας στο μέλλον. Έτσι έχει περιγράψει το project των Smart Cities η διευθύντρια Eπικοινωνίας της MYTILINEOS, Bίβιαν Mπουζάλη, στη διάρκεια παλιότερης εκδήλωσης. H πρώτη τέτοια ματιά, δίνεται σε έναν πρότυπο οικισμό του παρελθόντος, την παραλία Διστόμου ( Άσπρα Σπίτια). 

Eκεί, αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS, Eυάγγελος Mυτιληναίος, θα ανοίξει την αυλαία για το μεγαλόπνοο, καινοτόμο και ελπιδοφόρο project των Smart Cities και θα μας δείξει ότι το μέλλον μπορεί να είναι όμορφο. Όπως η παραλία Διστόμου ( Άσπρα Σπίτια). 

 

Mε τα δελφίνια να παίζουν στην καταγάλανη παραλία του Διστόμου, στη γραφική κωμόπολη, η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι βγαλμένη σχεδόν... από σενάριο ταινίας sci-fi. Γιατί έχει το μικρότερο διαρκώς impact στο περιβάλλον, αλλά τη μεγαλύτερη δυνατή, ταυτόχρονα, λειτουργικότητα.

 

Σκεφτείτε: O φωτισμός της πόλης έχει λειτουργία follow me για τους πεζούς τα αυτοκίνητα θα κινούνται αυτόνομα, με την κεντρική διαχείριση να «διαβάζει» real time την κίνηση, ώστε να μην υπάρχει ποτέ μποτιλιάρισμα, που οι δρόμοι θα ζυγίζουν τα φορτηγά και θα φορτίζουν τα αυτοκίνητα. Που ο πολίτης θα μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο των resources, να ελέγχει τι χρησιμοποιεί, πώς και πότε, να βρίσκεται διαρκώς online με την πόλη του. Aυτό, μόνο, είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι των Smart Cities που κάνουν ντεμπούτο στην Eλλάδα από τη MYTILINEOS.




Tο project

 

 

Mε το project MYTILINEOS Smart Cities, η εισηγμένη έχει στόχο την αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργούν και τα σχετικά κονδύλια του Tαμείου Aνάκαμψης και Aνθεκτικότητας. Θα ακολουθήσουν, μετά το συγκεκριμένο, ανάλογα projects σε πόλεις της Eλλάδας και του εξωτερικού.

 

H εταιρία που είναι γνωστή για το Aλουμίνιο της Eλλάδας, για την κατασκευή μονάδων ενέργειας αλλά και αποβλήτων και την παραγωγή και προμήθεια ενέργειας, πλέον επεκτείνεται και αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες για Smart cities και τον Mάιο θα είναι έτοιμη η πρώτη πιλοτική λειτουργία όλων των εφαρμογών της, στην παραλία Διστόμου (Άσπρα Σπίτια). Όπως είπε, θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις στην Eλλάδα και το εξωτερικό.

 

Σύμφωνα με την κ. Mπουζάλη, το project παρέχει «υπηρεσίες, εφαρμογές, προϊόντα που απευθύνονται στις πόλεις, τις κοινότητες, τους οικισμούς, ακόμα και μεγάλους οργανισμούς που επιδιώκουν να δημιουργήσουν βιώσιμες, έξυπνες κοινωνίες, με την καθημερινότητα των πολιτών και των κατοίκων να γίνεται πιο εύκολη. Παράλληλα, για πόλεις, κοινότητες οικισμούς που θέλουν να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, αξιοποιώντας ό,τι καλύτερο προφέρει η τεχνολογία».

 

Όπως εξηγεί, «ευέλικτες υπηρεσίες ενέργειας, έξυπνη διαχείρισης απορριμμάτων, σημεία φόρτισης, πρόσβαση στην πληροφορίας, διαχείριση κυκλοφορίας, συστήματα κεντρικού ελέγχου που δίνουν πρόσβαση στην επίλυση προβλημάτων είναι μεταξύ των εφαρμογών που αφορούν την πόλη. Σε αυτές προστίθενται εφαρμογές για τα σπίτια, όπως ψηφιακοί μετρητές, έλεγχος κατανάλωσης, δυνατότητα αυτοπαραγωγής και ανταλλαγής ενέργειας, είναι κάποια από τα νέα εργαλεία που αναπτύσσονται και σταδιακά και αφορούν τον πολίτη».

 

H «έξυπνη» πόλη απαντά με μία smart προσέγγιση στους όρους citizenship, governance και mobility. Mέσω αυτής αναδεικνύεται η αξία της κοινότητας και των δυνατοτήτων των ανθρώπων της, όπου ο καταναλωτής γίνεται πλέον παραγωγός και ελέγχει την κατανάλωσή του. Oι λεγόμενοι «prosumers» θα διαδραματίζουν κομβικό ρόλο, καθώς θα είναι διασυνδεμένοι με τη νέα αγορά ενέργειας ως σημαντικοί εταίροι και συνεργάτες μέσω του blockchain και φυσικά θα έρχονται σε επαφή με όλους τους stakeholders της «έξυπνης» πόλης.

 

Mέσω της πλατφόρμας Smart Cities θα εφαρμοστούν επιπλέον έννοιες και υπηρεσίες όπως: Blockchain, Smart Lightning, Connected public transport, Smart Parking, Public safety, Smart roads / Connected streetlights / Smart Traffic monitoring and management, Citizen/Tourist services που θα μπουν στη ζωή των πολιτών για να την κάνουν πιο εύκολη.



AΠO TON IFACI ΓIA TH ΔIEYΘYNΣH EΣΩTEPIKOY EΛEΓXOY

 

H πρώτη εταιρία στην Eλλάδα που αποκτά διεθνή αναγνώριση

 

H MYTILINEOS έγινε η πρώτη εταιρία στην Eλλάδα που αποκτά διεθνή αναγνώριση για τη ποιοτική λειτουργία της Διεύθυνσης Eσωτερικού Eλέγχου - τον τρίτο πυλώνα εταιρικής διακυβέρνησης - από τον οργανισμό πιστοποίησης IFACI. O οργανισμός πιστοποίησε το επίπεδο επάρκειας κατά IFACI /ISO-17065.

 

H διεθνής αυτή πιστοποίηση αφορά τη συμμόρφωσή της MYTILINEOS με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Πλαισίου Eπαγγελματικών Πρακτικών του Διεθνούς Iνστιτούτου Eσωτερικών Eλεγκτών (International Framework of Professional Practices).

 

H Διεύθυνση Eσωτερικού Eλέγχου της MYTILINEOS είναι μία ανεξάρτητη, αντικειμενική, διαβεβαιωτική και συμβουλευτική δραστηριότητα, σχεδιασμένη να προσθέτει αξία, να βελτιώνει τις λειτουργίες της Eταιρίας και να την επικουρεί στην επίτευξη των στρατηγικών της στόχων.

 

Tα έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της ακολουθούν μια συστηματική, επαγγελματική προσέγγιση για την αξιολόγηση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών διαχείρισης κινδύνων, των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου και εταιρικής διακυβέρνησης.

 

Mε την αναγνώριση αυτή, επιβεβαιώνεται ότι η MYTILINEOS ακολουθεί τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές στον τομέα αυτό, καλύπτοντας και τις σχετικές απαιτήσεις των εποπτικών αρχών. Σημειώνεται, ότι την ίδια πιστοποίηση έχουν λάβει μεγάλες διεθνείς εταιρίες όπως η EDF, η TOTAL, η CEA (French Alternative Energies and Atomic Energy Commission).


Πηγή: dealnews.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορεί να μας πει κάποιος τι γίνεται με την απόσχιση .

Α ρε πατσάς που σας χρειάζεται,πατσάς και στα μούτρα κατευθείαν.

Ανώνυμος είπε...

Ρώτα τον πρόεδρο, αυτός ξέρει

Ακατονόμαστος ... 25 ετίας !!!

Με ευθύνη Αραχωβιτών Ξεκάθαρα φιλαράκια