Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Αράχοβας

 Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει 





"Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει
Η ζωή μας χάθηκε
Τα παιδιά γινήκαν γέροι
Κι η χαρά μαράθηκε"

Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Αράχοβας!


Γράφει ο:


Στέργιος Μπακολουκάς 


Αυτός, ο Δήμαρχος αυτός! Είναι βαλτός να μας…..  τρελάνει! 


Δημοπρατεί ένα έργο, χωρίς μελέτη, χωρίς διακήρυξη, χωρίς οικονομικούς όρους, χωρίς ξεκάθαρο χρονικό τοπίο, με ελάχιστα χρονικά περιθώρια κατάθεσης συμμετοχής!


Άραγε τι κάνει νιάου- νιάου στα κεραμίδια και έχει ….τρία πόδια, εκτός από μια κουτσή γάτα; 







Το Δόγμα: 


‘’Πάρ’ λεφτά και ….δώσ’ μου κρέας! την τιμή και την ποιότητα καθόρισέ την μόνος σου!’’ έχει γίνει πλέον δεύτερη φύση του! 


Βγάζει μια διακήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, όποτε γουστάρει αυτός, χωρίς να την έχει περάσει από Οικονομική Επιτροπή, χωρίς να ξέρει τίποτα το Δημοτικό Συμβούλιο!


Και ύστερα αρχίζει ο τραγέλαφος του Σταθακιστάν!!!


Για την επιλογή αναδόχου ορίζει αυθαίρετα όποιον δώσει μια τιμή, όποια γουστάρει αυτός!   με κριτήριο ανάθεσης …… ‘’την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής’’, αναφέροντας ως ‘’τιμή’’, το ποσό, όπως στην αρχή της προσδιορίζει, των 4.774.000,00 Ευρώ! 


Αμ δε! 


Το ποσό του έργου  είναι 2.700.000,0 € όπως πάρα κάτω μας εμφανίζει! Τα υπόλοιπα μέχρι τις 4.774.000,00 Ευρώ, είναι ΦΠΑ και τσιριτσάντζουλες, για να μπορεί ο ημέτερος εργολάβος να ….πορεύεται και αν χρειαστεί να …..λαδώνει τους τροχούς!


Η Ημερομηνία έναρξης  της προσφοράς  ορίζεται η 23.11.2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 και ημερομηνία λήξης υποβολής η  08.12.2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 μ.μ. Πολύ σφιχτές ημερομηνίες δηλαδή, για να μην προλάβει ΚΑΝΕΝΑΣ, ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ;  Αν υπάρχει και αυτός δηλαδή για να καταθέσει προσφορά και δεν είναι πυροτέχνημα, όπως τόσα άλλα ! 


Πάρα κάτω, για να σπάσει τον τορό, μας λέει ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό!!! Με αυτά που γράφει, νομίζει κανένας ότι ακόμα και οι ….Αρειανοί θα λάβουν μέρος!!


Στη συνέχεια ζητάει εγγυητική επιστολή 77.000 ευρώ, εδώ και τώρα, για όποιον θέλει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό! Λες και οι εγγυητικές είναι μαρουλόφυλλα και φυτρώνουν γύρω από τα …μαντριά!


Το σπουδαιότερο όλων όμως είναι ότι δεν έχει δημοσιεύσει καμία διακήρυξη, ούτε μελέτη έχει κάνει!!!!! Απλά τα αφήνει όλα φλου στην δικαιοδοσία του εργολάβου που θα πάρει το έργο!!!! ο οποίος ‘’ΘΑ’’ κάνει μελέτη και ‘’ΘΑ’’ την εγκρίνει μόνος του! ‘ 


Σας να τα έχει όλα έτοιμα από πριν, σαν να μας περνά όλους για γίδια, σαν να διαχειρίζεται την ….στρούγκα του πατέρα του!  


Συμπέρασμα: 


η Προκήρυξη του Σταθά βρωμάει:

 σήψη,

 ιδιοτέλεια, 

ψέματα, 

διαφθορά, 

λαμογιά, 

επικινδυνότητα,

 ανικανότητα, 

αισχρότητα, 

φασισμό,

 παρακρατικότητα, 

 ιδιοτελή συμφέροντα,

 κοροϊδία και ένα σωρό άλλα επίθετα. 


 Δώστα όλα Μεγάλε Σταθά!!!!


 Έχει δίκιο σε αυτά που κατά καιρούς λές δημόσια, τα οποία αποδεικνύονται περίτρανα, ότι εσύ είσαι  ο Γιδοβοσκός! Διότι πράγματι εμείς είμαστε τα…..γίδια!!!


😓😓😓😓😓


Pafsilipon: Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πάντως του ιστολογίου, αναφέρουν πως η ανάπλαση ξεκίνησε ... ήδη από την πλατεία Ξενία. Δείτε φωτογραφίες:





Η "θαυμάσια" αυτή παρέμβαση, είναι μιας ή δύο ημερών.


Όπως βλέπουμε εντόπισαν αμέσως το "μοναδικό" σημείο, που πάσχει αυτό το κομμάτι του δρόμου και έδρασαν άμεσα !!!!


Αητός ο ... μπούφος !!!


🤣🤣🤣🤣🤣


Στην θέση πάντως ΔΕΝ θα έμπλεκα πολύ με πίσσα.


Γιατί κάτι ακούγεται πως θα φύγετε με ... πίσσα και πούπουλα και μπορεί να χρησιμοποιήσουν απ'την δικιά σας !!!!!


😜😜😜😜😜


Άμα περιμένετε έργο πνοής από την συμμορία, που ΔΕΝ έχει κάνει 25 χρόνια τώρα καλή τύχη !!!


Αλλά στατιστικά να το πάρεις, οι πιθανότητες κάθε άλλο παρά υπέρ είναι !!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή τοποθέτηση, όντως έχουν μοιραστεί τα έργα του Δήμου στα δικά μας "παιδιά ".Το συγκεκριμένο λοιπόν θα πάει στον..εθνικό εργολάβο έτσι είναι η συμφωνία. Ενδεχομένως να συμβεί το ίδιο που συνέβη και με την ανάπλαση του Αγίου Γεωργίου. Ας τα δούμε λοιπόν απο την αρχή όταν θα ξεκινήσει και αυτή η ανάπλαση ή να το θέσω σωστά ας τα δει ο υπεύθυνος επόπτης. Ένα όμως να ξέρουν ότι αυτή τη φορά θα μας βρουν μπροστά όχι σαν αρνητές αλλά σαν συνοδοιπόρος στην ανάπλαση και πρόοδο του χωριού μας.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φαγοπότι ρε παιδί μου και από τεχνική δουλειά ουσιας τίποτα, τα δίφραγκα να αρπάξουν μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Αν μπείτε στην πλατφόρμα, έχει σχέδια και αναλυτικά (ας πούμε) τί θα κάνουν. Απορώ πως θα γίνει το έργο με τόσα αυτοκίνητα σε στενό δρόμο.

ΥΓ. Το έργο ΔΕΝ είναι του Δήμου προφανώς. Ταμείο Ανάκαμψης..που εκμεταλλεύεται ο γιδοβοσκός για προεκλογική εκστρατεία περασμένων δεκαετιών.

Ανώνυμος είπε...

Ας μας πει κάποιος τι θα φτιάξουν τελικά.

Ανώνυμος είπε...

Ένας ανιδεικευτος εργάτης χωρίς καμία στοιχειώδη γνώση διοίκησης, εκλεγμένος δήμαρχος του Δήμου μας, κάθε μέρα μας υπενθυμίζει πως επιλέξαμε απολύτως λάθος.

Ανώνυμος είπε...

1332

Στην "ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ Α' " θα φτιάξουν ένα "τίποτα με μπόλικο καθόλου".

Για την "ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ Β" ρωτήστε τον ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ 《ΘΕΑΘΗΝΑΙ》και τα φιλαράκια του τους εργολάβους.

Όπως και να'χει τις κακοτεχνίες ΔΕΝ τις γλιτώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Πώς μπορεί να γίνει η αποσφράγιση των προσφορών ηλεκτρονικά; Έχουμε τέτοια τεχνολογία;

Ακατονόμαστος ... 25 ετίας !!!

Με ευθύνη Αραχωβιτών Ξεκάθαρα φιλαράκια