Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Και τα λεφτά του Οσίου βρε άχρηστε ???

 Βρε θα σε δει ο Θεός βρε !!!




Αλλά ξέχασα, είσαι άθεος και πας στην εκκλησιά μόνο για το θεαθήναι και για να παίζεις με το κινητό κατά την διάρκεια της λειτουργίας. Οπότε δεν το φοβάσαι το ενδεχόμενο !!!


😁😁😁😁😁


Φάκελος Όσιος Λουκάς:


Όταν το δημόσιο χρήμα και οι οικονομικοί πόροι δεν διατίθενται σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, αλλά κατανέμονται κατά τις ορέξεις του υποτιθέμενου θεματοφύλακα, του θεσμού του Δημάρχου, ΤΌΤΕ ΑΥΤΉ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΝΟΜΆΖΕΤΑΙ ΔΙΑΣΠΆΘΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΧΡΉΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΌΔΙΕΣ ΑΡΧΈΣ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΕΣ ΆΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΈΜΒΟΥΝ!


Όταν της αντιπολίτευσης ηγείται (???) ένας άνθρωπος, η παρουσία του οποίου στα δρώμενα του Δήμου έχει εξαντληθεί με την  φωτογράφισή του, αλαμπρατσέτα με τον Δήμαρχο, συνοδεία πλατιών χαμόγελων και εναγκαλισμών, κατά την παραλαβή της μπλε σημαίας στην ακτή του Αγίου Ισιδώρου, τότε αυτό λέγετε έλλειμα ελέγχου της εξουσίας και η συμπόρευση ή η απόλυτη ακαταλληλότητα του εν λόγω προσώπου, επιεικώς, είναι προς συζήτηση και προβληματισμό !!!


Παρακολουθήστε μια από τις πάμπολλες τέτοιες συμπεριφορές του Δημάρχου.



·        Τρίτη 12/4/2022: Αποδοχή ποσού 37.000,00 € από το ΥΠΕΣ για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας έτους 2022.Ετήσια χρηματοδότηση.


·        Πέμπτη 16/6/ 2022 συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειου Παπαγεωργίου και του Δημάρχου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας κ. Ιωάννη Σταθά με θέμα την πυρασφάλεια του Δήμου. ΣΥΜΦΩΝΉΘΗΚΕ  ΝΑ ΔΟΘΟΎΝ ΆΜΕΣΑ 100.000 ΕΥΡΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΆΛΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΆ ΤΗΣ ΙΕΡΆΣ ΜΟΝΉΣ ΟΣΊΟΥ ΛΟΥΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΉ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟ.


·        Τρίτη 21/6/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, διαφόρων αρμοδίων εκπροσώπων υπηρεσιών με θέμα την πυρασφάλεια της Μονής.


Τρίτη 28/6/2022 Αρχίζει η αλλοίωση της πραγματικότητας: : «Αποδοχή ποσού 100.000 € από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας». ΜΕΤΑΤΡΈΠΟΥΝ  ΤΗ ΔΈΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΈΝΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΤΗΣ ΜΟΝΉΣ ΣΕ ΑΌΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΎΘΕΡΕΣ …ΚΑΤΆ ΤΟ ΔΟΚΟΎΝ ΕΠΙΛΟΓΈΣ με τη φράση: ‘’….. για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας’’, σκοπός τους η διανομή της ανέλπιστης φρέσκιας και χορταστικής πίτας σε διάφορα μικροέργα,  πολλά από τα οποία ΔΕΝ έγιναν ΠΟΤΕ!


·        Παρασκευή 29/7/2022 Αρχίζουν τα …όργανα ! Η Οικονομική επιτροπή, μέσα από κάποιες νομιμοφανείς ενέργειες, ‘’ μοιράζει’’ την πίτα των 100.000 ευρώ που είχαν προορισμό την πυροπροστασία της Μονής,  σε διάφορα μικροέργα, αλλά και μερικά μεγαλύτερα, από τα οποία τα περισσότερα ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ  ή έγιναν σε αυτά μικρομπαλώματα

 . Πολλά από αυτά ΔΕΝ έχουν απολύτως καμία σχέση με πυροπροστασία.


 


Ερωτήσεις:


1.     Οι δυο πλαστικές δεξαμενές που ΔΕΝ έχουν στηθεί ακόμα, κοντά στο μοναστήρι και που κοστίζουν σχεδόν έξ χιλιάδες ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς (μακάρι να μην χρειαστούν); 

Θα μας τρελάνετε; 

Το περιεχόμενό τους δεν φτάνει ούτε για να κάνουν ένα αξιοπρεπές μπάνιο οι …μοναχοί!


2.     Όλα αυτά θα χρειαζόντουσαν;  αν είχε κάνει πράξη ο Δήμαρχος την υπόσχεσή του, να πάει μια σωλήνα νερό, δρόμο- δρόμο, από το Στείρι στη Μονή, απόσταση 4 - 5 χιλιόμετρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, προτιμώντας όμως, κατά την προσφιλή του πρακτική, να μας φλομώσει στα ψέματα και τις υποσχέσεις, χωρίς να κάνει ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΤΊΠΟΤΑ !!!


3.     Με ποιες χαρτογιακάδικες  αλχημείες πήρατε τα λεφτά του Μοναστηριού και τα λεσφερίσατε, δώθε κείθε;   


4.     Λέτε ότι ξοδέψατε 13.326,90 για τη συντήρηση & επισκευή δρόμου στην περιοχή Καγίτενα στην Αράχοβα! Είσαστε σίγουροι ότι αυτό το έργο έγινε; Ήρεμα ρωτάω!


🤔🤔🤔🤔🤔


5.     Δώσατε σε εργολάβο, από τα λεφτά της πυροπροστασίας, 9.672 ευρώ για την κοπή δέντρων του Δήμου! Έχει αυτό καμία σχέση με την Πυροπροστασία; Πήρατε προσφορές; Με αυτά τα λεφτά , κατά την ομολογία ειδικών, θα κόβατε τα μισά ……ξερά έλατα του Παρνασσού, για να …….ζεσταθούν οι Πολίτες του Δήμου , αυτές τις δύσκολες εποχές.


6.     Δώσατε 3.943 ευρώ για Συντήρηση & επισκευή δρόμου στην περιοχή Πρόντολη στην Αράχοβα. κ. Δήμαρχε,  αν πρόκειται για την περιοχή ‘’’πρόντολο’’ στον ελαιώνα, έχεις πάει ποτέ σε αυτό το μέρος του ελαιώνα της Αράχοβας; Δεν μπορείς να περάσεις όχι με ΙΧ αλλά ούτε με 4χ4! Να εύχεσαι να μην πιάσει εκεί καμιά φωτιά, διότι με τα χάλια που έχουν οι δρόμοι στον Ελαιώνα, η φωτιά θα βγει εκεί που είχες βάλει την πάφλινη καντίνα, στα Καρούτια!

 Αν πρόκειται για την περιοχή ‘’Πρόντολη’’  άνω και κάτω, του Παρνασσού, όπως γράφουν τα ξεφτέρια σου, αυτές οι περιοχές είναι κάτω από τον ….Γεροντόβτραχο! τι θες εκεί απάνω; Έχει η Βάνα εκεί κανένα κτήμα και θα της πας δρόμο;


😜😜😜😜😜


7.     Λες ότι ξόδεψες 13.515 ευρώ για τη Συντήρηση & επισκευή δρόμου στον ελαιώνα Αράχοβας! Ποιος είναι αυτός ο δρόμος ρε Μεγάλε που στοίχισε τόσο ακριβά; Μήπως αγόρασες τίποτα κτήματα για λογαριασμό του Δήμου;


8.     Πλήρωσες 3.720 ευρώ για να επισκευάσεις τον δρόμο στα αμαρτωλά σφαγεία. Για πες μας , με ποια προτεραιότητα πήρες αυτή την απόφαση; Για πες μας είσαι σίγουρος ότι αυτός ο δρόμος φτιάχτηκε;


Είναι περιττό να αναλύσουμε ένα προς ένα αυτά τα υποτιθέμενα έργα διότι ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΕΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΙΚΡΉΣ ΚΡΙΤΙΚΉΣ! Δες τε τον πίνακα και ο κάθε κάτοικος ας αναγνωρίσει τα υποτιθέμενα έργα που ‘’έγιναν’’ στη γειτονιά του ή στα κτήματά του.


Δείτε τα έγγραφα ΕΔΩ & ΕΔΩ


Η αντιπολίτευση έχει υποχρέωση να αποταθεί στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα τα οποία οφείλουν να επιληφθούν του θέματος επειδή ο κατήφορος της διοίκησης του Δήμου σε λίγο θα είναι χωρίς επιστροφή.



 ΥΣ  Βεβαίως όλα αυτά έχουν πραγματοποιηθεί και με την υπογραφή του γνωστού Στειριώτη συμβούλου και Αντιδημάρχου Γιάννη Πάστρα, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος να προσβάλει και να εναντιώνεται στα συμφέροντα του Χωριού που τον έθρεψε τον θρέφει και τον εξέλεξε!


Βεβαίως αν αυτόν τον τύπο ΔΕΝ τον έχουν περιλάβει, ακόμα, οι συγχωριανοί του με τις αυγουστιάτικες ντομάτες, το Ιστολόγιο ξεκαθαρίζει την θέση του, βεβαιώνοντας τους πάντες οτι ΔΕΝ ευθύνεται!!!!!


23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, χαίρομαι κύριε Χαριτο που με λίγα απλά λόγια δώσατε ξεκάθαρα όλο το νόημα. Μπράβο σας. Αναμένουμε απαντήσεις...

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ρε φίλε ξέρεις που είναι το προντολο ? και άλλες τοποθεσίες.

Δεν σε έχω ανταμώσει ποτέ στις ελιές.

Μήπως να μαζευτούμε να μας πας ,να μας δείξεις και τα έργα.

Άμα ξέρεις άμα δεν ξέρεις,δεν πειράζει.

Ανώνυμος είπε...

Σκοπός του είναι να εξυπηρετήσουν την ελίτ,όπως έχει πει παλαιότερα ο δήμαρχος.φαγοποτι τρελλό.οι εργασίες που λενε ότι έκαναν δεν κοστίζουν τόσο ακριβά.βεβαια αν πρόκειται για δημόσιο χρήμα,δώσε όσο όσο.

Αλήθεια αν έρθει ένα ιδιώτης και σας ζητήσει προσφορά για αυτά τα έργα, θα του δινατε αυτες τις τιμές?

Όχι βέβαια,θα φεύγατε με τις κλωτσιές.

Nick Charitos είπε...

10:52

Οπότε αν υποθέσουμε ότι δεν ξέρω (που δεν είναι έτσι, αλλά το λαμβάνουμε ως δεδομένο απ'τα γραφόμενα), παραγράφονται τα εγκλήματα Σταθά κι όλα καλά, έτσι ??????

🤔🤔🤔🤔🤔

Ρε σεις θα πείτε κι αλήθεια αλλά θα είσαστε γεμάτοι πίσσα και πούπουλα και θα ... "δραμείτε" φεύγοντας να γλιτώσετε την οργή του κόσμου !!!

🤣🤣🤣🤣🤣

Που έχετε και το θράσος για ειρωνείες, άχρηστοι των αχρήστων !!!

🤬🤬🤬🤬🤬

Ανώνυμος είπε...

κ. Χαρίτο μήπως γνωρίζεται αν

τα «Γελοία υποκείμενα» έχουν ενημέρωση των κατοίκων του Στειρίου την Δευτέρα 5/9/2022;

Έτσι ακούγεται άλλα καμιά αφίσα δεν βλέπω στα καφενεία.

Ανώνυμος είπε...

Πολιτική χωρίς τσίπα

Το Όραμά μας

Το Όραμα των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ για τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας-Στειρίου είναι και θα αποτελεί από εδώ και στο εξής, την πυξίδα στην κοινή πορεία μας στο μέλλον.

το θρασίμι , ο πρωτος πολίτης ,τι του έχουν γραμμένο στο πρόγραμμά του

3 – Η Μονή του Οσίου Λουκά- Ελικώνας: μοιάζει «καρφωμένο» βυζαντινό θαύμα αρχιτεκτονικής και ζωντανός ορθόδοξος φάρος της καρδιάς μας στον τόπο μας, η Αγιά Σοφία της Ρούμελης. Εκεί, ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 στην Ανατολική Στερεά προσφέροντας περιουσία και ανθρώπινο δυναμικό στον αγώνα.

Σήμερα, η Μονή αποτελεί το κέντρο του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών σε ετήσια βάση απ’ όλο τον κόσμο! Ο θρησκευτικός τουρισμός μπορεί, με προβολή και τις κατάλληλες συνέργειες, να αναπτυχθεί με τεράστια βήματα.

Ο Ελικώνας, το άλλο «μεγάλο» βουνό που «πατάει» ο Δήμος μας, με είσοδο από Δίστομο και Στείρι, αποτελεί και αυτός μια πρόκληση ανάπτυξης προς πολλές κατευθύνσεις,

περισσότερες αμπελοφιλοσοφίες εδώ

https://stathas2019home.wordpress.com/


Ανώνυμος είπε...


ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ η παρουσία μου στην αυτοδιοίκηση

«Χωρίς λύπη, χωρίς αιδώ»,

το ασύστολο ψεύδος του, η ασυγχώρητη ανεπάρκειά του και

η πλήρη διαστρέβλωση της έννοιας των λέξεων και της χρήσης της γλώσσας μας.

Αγαπητοί μου δημότες, συμπολίτισσες και συμπολίτες του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας-Στειρίου.

Σε στιγμές κρίσιμες για τον τόπο μας δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε αδρανείς.

Χρέος όλων μας είναι η «παρουσία» και ο διαρκής αγώνας για ένα ποιοτικότερο σήμερα, ένα καλύτερο και σίγουρο αύριο των παιδιών μας.

Ανώνυμος είπε...

Κανένα έγκλημα δεν παραγράφεται.
Αλλά κι εσύ μην Πλας μυαλό,για να κερδίσεις τις εντυπώσεις.
Αφού από ελιές και έργα δεν ξέρεις που θε πάνε τα τέσσερα.

Γράψε την είδηση και θα την κρίνουμε εμείς.

Ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να έχει άποψη ,απλώς να μεταφέρει την είδηση.

Μην γίνεσαι Ευαγγελάτος.

Εκτός και δεν το κάνεις ,δεν γράφεις από χόμπι.
Και προσπαθείς να μας κατευθύνεις.🤔

Ανώνυμος είπε...

τι επαγγέλλεται ο κύριος 03 Σεπτεμβρίου, 2022 13:02;

αγροτομηχανικός μήπως;

υγ. Τρία π’λιά (πουλιά) κι ένα τσόν 🤣🤣🤣🤣🤣🐦🐦🦜🦜🦜🐦

Ανώνυμος είπε...

03 Σεπτεμβρίου, 2022 13:02

Αν δεν σου αρέσει, τα κουβαδακια σου και σε άλλη παραλία!

Ανώνυμος είπε...

03 Σεπτεμβρίου, 2022 13:02

Αν δεν σου αρέσει, τα κουβαδακια σου και σε άλλη παραλία,εκεί που αναμασανε το σανό κάθε μέρα!

Ανώνυμος είπε...

13.02 και που ξέρεις εσύ αν δεν του τα λένε οι νεροκρατες;

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω σας πείραξε πολυ ο 13:02.
Μήπως λέει αλήθεια.

Μήπως κυρία που εποφθαλμιά το θρόνο του δημάρχου , έχει στήσει δίκτυο φωτογραφήσεις,και σχολιασμού .

Έχετε μαζευτεί ένα παρεάκι που με την πρώτη στραβή θα σκοτωθείτε μεταξύ σας.

Μακάρι να βγείτε γιατί Μ αυτούς εδώ γελάμε,μ' σας θα κατουρηθουμε.

😂😂😂😂😂😂😂

Nick Charitos είπε...

17:52


Προτιθέμεθα να σας κάνουμε
δώρο .... πάνες !!!!!!

🤣🤣🤣🤣

Ανώνυμος είπε...

Αφού Νικολάκη προτίθεσαι να μας κάνεις δώρο τις πάνες, σήμαινει ότι είσαι στο παρεάκι της κυρίας για τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Βρε καλώς τα παιδιά.

Νίκο σε βλέπω για αντιδήμαρχο στην θέση του Χάρη.

Καλή επιτυχία.

Στο εξάμηνο απάνω θα έχετε τσακωθεί.

Δεν θα μας μείνει άντερο.

Ανώνυμος είπε...

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις μπράβο πάρε ένα κτσι

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα με ανεξαρτοποιησεις, παρά με τα γιουσουφακια του σταθα

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προτείνω να ανεξαρτητοποιηθούμε ως ορεινός Δήμος, να κάνουμε Δήμαρχο το Γιαννέλο και να βρούμε την ησυχία μας.

Nick Charitos είπε...

20:02

Δεν έχω κάνει .... εκλογομάγειρας, οπότε οι εκτιμήσεις του είδους, μου προκαλούν γέλια.

Γενικά και ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, ας δούμε και καμμιά διαφωνία κι ας καταλήξει σε τσακωμό. Όλο,yes men, yes men, κατάντησε αηδία.....

😜😜😜

Νομίζω ???

🤔🤔🤔

Ανώνυμος είπε...

Κουίζ Γενικών Γνώσεων:

βιομηχανικός τεμπελχανάς;

Ανώνυμος είπε...

Νικόλα γίνε μπροσταρεις , εμείς θα σε στηρίξουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν αρέσει σε μερικούς το ""παρεάκι "'
της κυρίας....ΣΟΔΑ.
Να εκλέξετε για μια φορά ακόμα αυτούς που θεωρητικα και μόνο...είναι άντρες με παντελόνια...αλλά δυστυχώς χωρίς περιεχόμενο...τζάμπα τα φοράνε δηλαδή.
Και το αποτέλεσμα είναι η κατάντια αυτού του ταλαίπωρου τόπου...τα τελευταία 20 χρόνια.

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...