Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Βολοντιμίρ Ζελένσκι

 Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ…




Γράφει η: Μαρούπα Ειρήνη

Άρθρο στο 

 ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ



Στις 14 Φεβρουαρίου, μόλις μία εβδομάδα πριν την ρωσική εισβολή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Ζελένσκι, επέμενε ότι η Ουκρανία θα επιδιώξει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. 


Παρά την ανακήρυξη αυτού του γεγονότος,   ως  casus  belli  από την Ρωσία, και τους 100.000 ρώσους   στρατιώτες   παρατεταγμένους  στα   σύνορά   της.


Φαίνεται πως ο Ζελένσκι δεν είχε καταλάβει ακόμα ότι δεν παίζει πια τον υπηρέτη του Λαού, στο ασφαλές περιβάλλον του σήριαλ που τον   ανέδειξε,   και   ότι   δεν   μπορεί     ο   σεναριογράφος   να   του εξασφαλίσει χάπυ έντ και μεγάλες δόξες….


Μάλιστα, ο Ζελένσκι επαίροταν ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ,   είναι   συνταγματικά   κατοχυρωμένη,   άρα   δεδομένη.   

Τόσο αφελής άραγε;


Τελικά   η   ρωσική   εισβολή   ξεκίνησε   στις   24   Φλεβάρη. 

  

Κι   ενώ   ο Πούτιν απαιτούσε προηγουμένως να υπογράψει η Ουκρανία ότι δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ και να εφαρμοσθούν οι συμφωνίες του Μινσκ για αυτονομία στις ρωσόφωνες περιοχές του Ντονμπάς, ξεκίνησε ένας  πόλεμος που καταστρέφει την Ουκρανία και τον λαό της,   όσο   ο   Ζελένσκι  συνεχίζει   να   παριστάνει   τον   πρόεδρό   της, ζητώντας   από   τους   ουκρανούς   να   πολεμήσουν   γενναία, φτιάχνοντας μολότοφ, για να υλοποιήσουν το όνειρό του, ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ !!!


Στις 8 Μαρτίου, διεφάνη μία αλλαγή στις επιθυμίες του Ζελένσκι.

Σε διάγγελμά του απεφάνθη ότι:


 «Επειδή δεν αφορά εμένα, αλλά τον λαό που με εξέλεξε, όσον αφορά το ΝΑΤΟ, έχασα το ενδιαφέρον μου για το θέμα αυτό, αφού συνειδητοποιήσαμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο   να   δεχθεί   την   Ουκρανία.   Η   συμμαχία   φοβάται την αντιπαράθεση   με   τη   Ρωσία".   


Δήλωσε   συγχρόνως   έτοιμος   για σχετική τροποποίηση του ουκρανικού Συντάγματος, έτοιμος επίσης, να συζητήσει την  αναγνώριση της ρωσικής Κριμαίας ως ρωσικής και   των   δημοκρατιών   του   Ντονέτσκ   και   Λουγκάνσκ   ως ανεξάρτητων. 


Ζήτησε παράλληλα απευθείας διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο,   εκφράζοντας   απορία   γιατί   ο   Πούτιν   δεν   απαντά   στα τηλεφωνήματά του! 


Με απλά λόγια, παραδέχθηκε ότι για πριν τις 8 Μαρτίου, η επιμονή για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ήταν προσωπική του επιλογή κι επιθυμία, αλλά πλέον, με τον ρωσικό στρατό να έχει καταλάβει όλα   τα   παράλια   της   Ουκρανίας   στον   Εύξεινο   Πόντο   και   να περισφίγγει   το   Κίεβο   και   τον   ουκρανικό   λαό   κατατρεγμένο,   το ενδιαφέρον   του   περιστρέφεται   γύρω   από   την   προσωπική   του πολιτική επιβίωση,  επιζητώντας  νομιμοποίηση από  τον   απευθείας διάλογο με τον Ρώσο Πρόεδρο.


Σαν ξεχασμένος σε προηγούμενο επεισόδιο του υπηρέτη του Λαού από αυτό που παίζει σήμερα, ο μοιραίος Ζελένσκι παραβλέποντας το   προσωπικό   απρεπές   σχόλιο   του   Ρώσου   Προέδρου   προς   αυτό έναν μήνα πριν, «είτε σου αρέσει, είτε όχι, γλυκιά μου, θα πρέπει να το   υποστείς»,   συνεχίζει   να   προσδιορίζει   την   κακή   μοίρα   της Ουκρανίας.


Τελικά   στις   15/3   ο   Ζελένσκι   στη   σύνοδο   των   ηγετών   της   JEF (Κοινής   Εκστρατευτικής   Δύναμης   του   Ηνωμένου  Βασιλείου), απογοητευμένος   κατέληξε:


   «Πρέπει   να   παραδεχτούμε   ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ. Ακούγαμε επί χρόνια ότι οι πόρτες ήταν ανοιχτές, όμως ακούσαμε επίσης ότι δεν θα μπορούσαμε να ενταχθούμε. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την παραδεχτούμε».


Ο   Ζελένσκυ   καθόρισε   την   μοίρα   της   Ουκρανίας.   


Οι   μη   συνετές πράξεις και τα λόγια του κατέστησαν άμεσο και απειλητικό εχθρό της   Ουκρανίας   την   Ρωσία   και   οδήγησαν   στην   καταστροφή   της.


Όταν ένα κράτος δεν αυτοκυβερνάται αλλά ετεροκαθορίζεται και για την μοίρα του αποφασίζει ένας ηθοποιός, σώουμαν, μαριονέτα ξένων εθνικών συμφερόντων, το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζει η Ουκρανία: 


Πόλεμος και καταστροφή της υποδομής της και του λαού της   με   εκτοπισμό   του.   


Δυστυχώς   τέτοιες   καταστροφές   ζούμε   κι εμείς, αν και σε καιρό «ειρήνης». 


Βρες την αιτία. 


Έχεις ευθύνη.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο διαβιβαστης ενημέρωσης στα facebook ,γνωστός κ ως 1200αρης,θα βγάλει ανακοίνωση ότι δεν θα ψαζεψει σήμερα τα σκουπίδια στα στενά ή θα τα μαζέψουν μετά τις 1000?

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε άνθρωπος αφήνει το αποτύπωμα του σ αυτή την ζωή,άλλοι λίγο άλλοι πολυ,άλλοι πιο έντονα άλλοι πιο απαλά.
Όλοι γράφουν μια ιστορία άλλοι μεγάλη ,άλλοι μικρή.

Όλοι ομως δικαιούνται στο τέλος έναν ασπασμό,και μετά ένα μνημόσυνο όπου θα μαζευτούν οι συγγενείς και φιλοι και θα αποτίσουν φόρο τιμής.


Πόσο μάλλον όταν έχεις προσφέρει σ έναν τόπο ,και τον έχεις βοηθήσει να πάει μπροστά.

Nick Charitos είπε...

13:29

Αν κατάλαβα καλά, φοβάσαι μην πάει ... άκλαυτος ο Βολοντιμίρ ??? 🤣🤣🤣

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε δεν κατάλαβες καλά.

Απλώς ήθελα να πάω σε κάποιο μνημόσυνο σε τοπικό επίπεδο και δεν το έμαθα,κι αυτό με πείραξε πολυ και μένα και πολλούς άλλους που το μάθαμε.

Ανώνυμος είπε...

μπαβο μαρουπα
εβγαλες το ρωσικο εξτραδακι σου
αλλαξε πλευρο τωρα και απολαυσε τον υπνο του δικαιου
την ωρα που σκοτωνονται παιδια και υπερηλικοι μαζι με τους
υπερασπιστες της χωρας τους

Ανώνυμος είπε...

Εννοείς ότι εγινε το μνημόσυνο του πρώην δημάρχου?Αν ναι κάνεις μας δεν το έμαθε.
Κρίμα.

Nick Charitos είπε...

13:57

Άμα είναι έτσι, άλλος ο λόγος που λένε .... 👍

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΑ: 964ΩΩ9Σ-Κ3Ξ - Λήψη απόφασης για απ΄ευθείας εκμίσθωση ακινήτου (σχολικό συγκρότημα κοινότητας Στειρίου) στην Κοιν.Σ.Επ. με την επωνυμία «Ataxia School ΚΟΙΝ.ΣΕΠ.» για λειτουργία δομής Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης

41,67 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ το μίσθωμα για την ενοικίαση του Δημοτικου Σχολείου Διστόμου (για 15 + 5 = 20 χρόνια) . Πάντα με απευθείας ανάθεση και πάντα στους κολλητους-χειροκροτητες του χαλίφη. Αυτός δεν είναι Δήμαρχος, μεσίτης ακινήτων είναι. Ρεβύθη τρέμε

Ανώνυμος είπε...

41,67 ευρώ το μήνα ολοκληρο σχολείο?

Δηλαδή κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι είναι στημένο.

Ο νόμος λέει ότι το ενοίκιο πρέπει να είναι ένα ποσοστό της αντικειμενικής αξίας,και το έκαναν αυτό για να σταματήσουν το μαύρο χρήμα.

Ας το ψάξουν και θα γελάνε και τα λθαρια

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ. ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ? ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΣΤΕΙΡΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΝΤΙΛΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

41,67 +500 από τα σφαγεία,ούτε για τις βενζίνες του δεν είναι ικανός να προσφέρει για τον δήμο.
Κάνει και χάρισμα νοίκια για το center,ροιδο καημένο τα έχει κάνει.

Nick Charitos είπε...

Έτσι γίνεται με τις Κοιν. Σ. Επ. -

Είναι τυπικό το αντίτιμο. Έχει σκοπό αξιοποίηση κτιρίων που είναι έτσι κι αλλιώς κλειστά.

Αυτό μακάρι να το καταφέρει.

Απλώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Θέλει επιδοτήσεις, διαδικασίες κλπ

Τέλος πάντων. Είπαμε. Αυτό μακάρι να γίνει.

Δεν έχει σχέση με τα σφαγεία.......

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...