Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΕΓΚΩΜΙΟΝ

ΟΙ "ΜΑΝΤΕΙΣ" ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 




Γράφει ο:

Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλας

Δικηγόρος



Ακούγεται ότι στην Ιατρική σχολή διδάσκεται εδώ και καιρό η μαντική τέχνη! 


Άλλωστε η Ιατρική όπως και η μαντική είναι τέχνες σπουδαίες, οι δε αντίστοιχοι τεχνίτες έχουν εκ προοιμίου την σφραγίδα της δωρεάς, ήτοι την πολυγνωσία!


 Μάλιστα δε θρυλείται πως οι ιατροί διαπρέπουν ( όχι όλοι, γιατί υπάρχουν και αγωνιστές) και στην τέχνη της σιωπής! 


Εδώ και χρόνια, απονέμεται σε όχι λίγους ιατρούς, η ειδικότητα που κατείχε ο Μάντης εκείνος , ο Κάλχας, που κόντεψε (και ίσως το ζητούσε ο πισινός του) να φάει γερό ξύλο από τον συμπατριώτη και "συνονόματο"  μου, τον Αγαμέμνονα τον γιο του Ατρέως!


"Μάντη κακών", τον αποκάλεσε ο Αναξ, ο "ευρύ κρείων" Αγαμέμνων και του ρίχτηκε. Θα πείτε, είχε δίκιο ο Μάντης. Ίσως ναι, μα το να προλέγεις, δεν σημαίνει πως έχεις δίκιο. Με άλλα λόγια δεν ταυτίζεται πάντα το δίκιο με την πρόβλεψη. Ακόμη και με τη σωστή. Γι αυτό τις  προβλέψεις απέφυγε, ιδίως στον τόπο του, και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.


Θα πείτε ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός, ή παλαιότερα ο Απόλλων, και άπαντες οι θεοί και οι μύστες μπροστά στον εκτελούντα χρέη ειδικού και μέλος επιτροπών τηλεοπτικό συνάδελφο του Ασκληπιού ;


Τουλάχιστον οι αρχαίοι μάντεις ήταν κόντρα στην εξουσία. Ο Κάλχας βγήκε απέναντι στον μεγάλο Ατρείδη.  Οι σημερινοί μάντεις , αντίθετα, είναι υποταγμένοι , βαστάζοι,  κρατικοδίαιτοι πλην κατήγοροι του δημοσίου, νταήδες, τρομοκράτες στα δελτία ειδήσεων :


"Λαέ κλείσου μέσα βαθιά, φτιάξε καταφύγια, νέο κύμα του "λοιμού" στη Χώρα. Ξέχνα γιορτές, τα έθιμά σου, τη θρησκεία σου, τα ήθη σου, τα μνήματα των δικών σου. Κοίτα  να ζήσεις εσύ σα ζώο φοβισμένο. Τήρα ο "άλφας κι ο βήτας κι ο γάμας" τι τραβήξανε από τον ιό, δες τους "διασωληνωμένους"... Όχι ρε αυτούς που πεθαίνουν από καρκίνο, καρδιές, εγκεφαλικά, ανεργίες εξευτελισμούς , ούτε αυτούς που υποφέρουν από τις παρενέργειες της βαξίνας, αλλά μόνο τους λεπρούς, τους πανουκλιασμένους που αφήνει πίσω του ο "λοιμός". 

.

Λαέ συνέχισε να τρέμεις, όχι τη φτώχεια και τη θηλειά, όχι τις ελλείψεις στην υγεία, αλλά τον κορωνοιό


Κοίτα ρε πως παραχώνουμε τους πεθαμένους . Μήτε κλάμα δεν προφτάνεις, ούτε λίγο περπάτημα, ούτε ξόδι! Νεκροψία, μην το διανοηθείς.  Πέθανε από τον ιό, έτσι ρε  γιατί το λέμε εμείς και η κυβέρνηση. Γιατί το λέει σιωπώντας η αντιπολίτευση. 


Δεξιά και αριστερά.!

-Όλοι εμείς κάνουμε λάθος; 

-Και ξέρεις εσύ; 

-Τι ξέρεις, γιατρός είσαι;"


"Λαέ στηρίξου στους ισχυρούς και σε μας τους ειδικούς που γλείφουμε για μια θέση στις επιτροπές των ειδικευμένων στο ψέμα, την υποκρισία, τον συμβιβασμό, την υποταγή" .


 "Πίστευε λαέ και μη ερεύνα, γιατί η έρευνα κουράζει, ανοίγει τα μάτια και περιέχει τον κίνδυνο να αντιληφθείς, επιτέλους, την μεγάλη απάτη, την πρωτόγνωρη πλάνη και το επιστημονικό ρεζιλίκι μας."


Υ.Γ Το παρόν εγκώμιο γράφτηκε ήρεμα, και άνευ θυμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...