Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Οικονομική Επιτροπή !!!

Τόπος Μαθημάτων 

…. (Α)Διαφάνειας!

 



Στις 12/02/2021  με τηλεδιάσκεψη!  έγινε στο Δήμο μας  Συμβούλιο Οικονομικής Επιτροπής.


Γράφει ο Στέργιος Μπακολουκάς


            Αυτή η νέα κατάσταση της τηλεδιάσκεψης, επιβλήθηκε αναγκαστικά με διαταγή άνωθεν,  μετά από πολλαπλές δικές μας πιέσεις προς τον  Δήμαρχο, αλλά και με αντίστοιχες διαμαρτυρίες προς άλλες υπηρεσίες, δικές μας αλλά και πολλών άλλων.


Βλέπετε η διαφάνεια σήμερα, δυστυχώς  ΔΕΝ είναι κεκτημένο δικαίωμα!


             Ακόμα και αν το θεωρούμε αξίωμα, απαιτώντας το ,  από τους αυτοαποκαλούμενους Δημοκράτες!!!!! από τους οποίους και  θα έπρεπε να εκπορεύεται, εν τούτοις  ΔΕΝ θεωρείται δεδομένο!!!!  


            Με τη νέα λοιπόν επιβεβλημένη κατάσταση, ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να βάλει  μυαλό και να καταλάβει ότι ο Δήμος ΔΕΝ είναι ούτε δικό του τσιφλίκι, ούτε των Συμβούλων του! 


         Υποχρεώθηκε επομένως να σταματήσει τα αυθαίρετα, δια τηλεφωνικής περιφοράς, συμβούλια στα οποία δεν ακουγόταν απολύτως καμία τοποθέτηση από τους νόμιμα εκλεγμένους Συμβούλους,  κατάσταση που δημιουργούσε κατάλληλο κλήμα για να αποσπά  ο ίδιος ‘’ ομόφωνα χαρτιά’’ που τον βόλευαν!


Φυσικά, επειδή τίποτα δεν γίνεται χωρίς συνεργάτες,  η  συνδρομή του  …έτερου Καππαδόκη, Πρόεδρου του ΔΣ, ήταν καταλυτική, για να φτάσει με την δική του κατάφαση, στην έσχατη κατάντια,   να εκδίδει αυτές τις  ‘’Ομόφωνες Αποφάσεις’’, πλαστογραφώντας την πραγματικότητα!


           Στο πρόσφατο Συμβούλιο της Οικονομικής Επιτροπής, επιχειρήθηκε, για μια ακόμα φορά, εκ μέρους του Δημάρχου, η κατανομή μέρους των πόρων του Δήμου, να πάρει τη μορφή προσωπικού …..ρουσφετιού και χαριστικής γαλαντομίας εκ μέρους του!


               Κατά τη διαδικασία, έπρεπε η επιτροπή να αποδεχτεί ένα ποσό 282.400,00 € του ΥΠΕΣ  από κατανομή ΚΑΠ έτους 2021 σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους. Ο Δήμαρχος επιχείρησε να  μετατρέψει αυτό το ποσό, σε ….καθρεφτάκια και ….κομπολόγια , δικής του …..παραγωγής, δήθεν χαρίζοντας αυτό το ποσό, εξ ολοκλήρου στην Αράχοβα!!! επειδή τάχα το δικό του Χωριό πήρε μια κάποια άλλη οικονομική χορηγία, εκ μέρους των εταιρειών των  Αιολικών Πάρκων! Βάζοντας έτσι σε ρουσφετολογική βάση  την διανομή των χρημάτων του Δήμου, κατά πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται την ισομέρεια της  διανομής!!!!


               Προφανώς ο Δήμαρχος, με τη σοβαρή έλλειψη Δημοκρατίας, αλλά και την έλλειψη συνετής συμπεριφοράς, που τον διακρίνει ΔΕΝ αντιλαμβάνεται, ότι ο Δήμος είναι ενιαίος και οι πόροι διανέμονται σύμφωνα με τις ανάγκες και το πλήθος των κατοίκων κάθε χωριού και όχι σύμφωνα με τις ρουσφετολογικές ή τις εκλογοπελατειακές ορέξεις εκάστου αιρετού!


             Προφανώς ο Δήμαρχος δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος τον οποίο , του ορίσαμε να επιτελεί, εμείς με την ψήφο μας και οι νόμοι με το γράμμα τους,  δεν είναι ο ρόλος του Νονού που μοιράζει δώρα, κατά το δοκούν, στα βαφτιστήρια του, αλλά η Δημοκρατική επιταγή της δίκαιης κατανομής των οικονομικών  πόρων στις Πόλεις που αποτελούν τον Δήμο.


                Αυτά όλα, αλλά  δυστυχώς και άλλα χειρότερα! που διαμείφτηκαν σε αυτό το συμβούλιο, μας τα μετέφεραν  ΜΕΛΗ της Οικονομικής Επιτροπής.


Δεν είναι δυνατόν δηλαδή, σύμφωνα με τη δική του μαρτυρία, μέλος της επιτροπής, γνωστός κολαούζος και οσφυοκάμπτης  του Δημάρχου ( είχε παραδεχτεί Δημόσια, ότι δεν έχει δική του γνώμη, παρά ταυτίζεται απόλυτα  σε ότι πει ο …….Δήμαρχος!) να ειρωνεύεται γελώντας, επικαλούμενος και  ρωτώντας, τη γνώμη Συμβούλου της Αράχοβας ( μάλλον υποτιθέμενου συμβούλου της Αράχοβας), αν δέχεται να πάρει εξ ολοκλήρου η Αράχοβα αυτό το ποσό!!!! 

Θυμίζοντας με αυτή την ειρωνική ερώτηση, τ΄ αφεντικά που πετάνε κομμάτια τροφής στα σκυλιά τους,  κι εκείνος (ο …..λαλίστατος όταν, χωρίς να του το ζητούν,  υποστηρίζει συμφέροντα ξένα προς την Πόλη που εκλέχτηκε) να μη βγάζει άχνα! Να καταπίνει δηλαδή την ξερή ειρωνεία με την ίδια ευκολία που ένας γλάρος καταπίνει  τις  ωμές  σαρδέλες.


            Δεν είναι δυνατόν δηλαδή ο Σύμβουλος της Αράχοβας, να μην αντιδρά και να δέχεται όλα αυτά τα …….κατακέφαλα!!! από αυτούς τους περίεργους  αρκουδοπεριπατητές (εννοώ αυτούς που με δική τους επιλογή, περπατάνε όρθιοι αλλά και …..αρκούδια, δείχνοντας την υποταγή τους), χωρίς καμία αντίρρηση. 


Κύριοι Σύμβουλοι του Δήμου ΔΑΑ:


            Αν επιτρέψετε στο Δήμαρχο να μοιράζει μπιχλιμπίδια και καθρεφτάκια στις Πόλις που μετέχουν στο Δήμο ΔΑΑ,  με τη μορφή  ρουσφετιών και χαριστικών παραχωρήσεων εκ μέρους του, παριστάνοντας τον  πατερούλη δερβέναγα! Τότε,  ΔΕΝ απέχετε μακριά από την εγκαθίδρυση Τυραννίας!


           Αν επιτρέψετε σε αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος φαίνεται ότι έχει ως δεύτερη φύση του την δικτατορική συμπεριφορά, να επιβάλει τις δικές του απόψεις όπως αυτός τις αντιλαμβάνεται και όχι σύμφωνα με το νόμο, τότε δεν απέχει χρονικά και η δική σας κατακραυγή από τους συμπολίτες σας!


           Αν επιτρέψετε τον διαχωρισμό των Πολιτών και των Πόλεων σε πλούσιους και πληβείους! Δεν απέχετε μακριά από την  έγχυση δηλητήριου και αντιπαλότητας στις σχέσεις των Πολιτών των Πόλεων.


        Μια και μοναδική λογική λύση υπάρχει στην κατανομή των οικονομικών πόρων !


η ΙσομΕρεια!!!!!!

   ΑκολουθΗστε την !!!! 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε μαγαζί γωνία και μας κατάντησαν κωλοχανεια.
Ελπίζω στις επόμενες εκλογές οι κύριοι αυτοί να πάρουν αυτό που τους αξίζει από τον κόσμο της Αράχωβα.Αν και νομίζω ότι δεν θα έχουν το θάρρος,όχι να βάλουν υποψηφιότητα αλλά ούτε να πάνε να ψηφίσουν.Θα φάνε κράξιμο ειδικά οι 3 που έκαναν τις κολοτουμπες.Αν νομίζουν ότι εμείς θα τους ψηφίζουμε για να ζουν αυτοί και να παίρνουν τους μισθούς είναι γελασμενοι.Γιατι γελάνε τώρα που εμείς δεν χτυπάμε μεροκάματο,αυτοί την βγάζουν κοτσάνι.
Υ.Γ.Κουραγιο Αραχωβητες Διστομιτες Αντικυριοτες,Στειριοτες θα τους ξεμπιξουμε ίσως και νωρίτερα απ' ότι φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σταθάς απο όπου και αν πέρασε ο ίδιος ήταν. Ρωτάτε τους εργάτες στο Εργοστάσιο να σας πούν, το έπαιζε ο γ@@@ω και τα έκανε θάλασσα στο τέλος. Ρωτάτε στο εργατικό κέντρο τα ίδια και κεί. Μόνο όταν έγινε βουλευτής το βούλωσε γιατί εκεί δεν τον έπαιρνε ήταν μεγαλύτερα λα@@@α απο αυτόν.

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...