Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Οι πραιτωριανοί του Χρυσοχοΐδη,

Ο «νέος θαυμαστός κόσμος» και η Δημοκρατία.


Η ελληνική κοινωνία μετά από 42 ημέρες καραντίνας εδώ και πέντε ημέρες μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερη υπό την αίρεση πάντα της απόστασης μεταξύ των πολιτών αλλά και της συγκέντρωσης περισσοτέρων των 10 ατόμων στον ίδιο χώρο.


Ενας χώρος όμως που «εντελώς τυχαία» δεν προσδιορίζεται επακριβώς από τους κυρίους των 6, αφήνοντας περιθώρια για πολλές ερμηνείες.
Ετσι λοιπόν οι συγκεντρώσεις νεαρών ατόμων στις ανοιξιάτικες πλατείες της Αθήνας κατακρίθηκαν ως ανεύθυνες από τους εν λόγω δύο κυρίους επισείοντας την μήνιν των φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση Μέσων Ενημέρωσης.
Όμως οι συγκεντρώσεις αυτές δεν πραγματοποιούνται μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Οι αμερικανικές μάλιστα αρχές έχουν πάθει δυνατό πονοκέφαλο από τα «πάρτι» αυτά που διοργανώνονται μέσω διαδικτύου και φαίνεται ότι αποτελούν μια κάποια αντίδραση της νεολαίας στον εγκλωβισμό λόγω κορονοϊού.
Πολλοί εκτιμούν ότι πρόκειται για κάτι ακόμη πιο σοβαρό. Μια αντίδραση στα αυταρχικά μέτρα πολλών κυβερνήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο απαγόρευσης της κυκλοφορίας και περιορισμού βασικών δημοκρατικών ελευθεριών. Σαφώς και πρέπει να κρατιούνται οι αποστάσεις και υπάρχει μια προφύλαξη για να μην γίνουμε Ιταλία αλλά σε όλα θα έπρεπε να υπάρχει ένα μέτρο από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής,  οι οποίες όμως  ξεπερνούν τα όρια. 
Οι νέοι οι οποίοι δεν παρακολουθούν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης αλλά ενημερώνονται από εναλλακτικά Μέσα γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό τις διαφωνίες που έχουν ανακύψει στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για το θέμα της πανδημίας αλλά κυρίως γνωρίζουν πολύ καλά τις προβλέψεις για την οικονομική κρίση που έρχεται, για τα μέτρα που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι περισσότερες κυβερνήσεις οι οποίες με πρόσχημα τον κορονοϊό μας γυρίζουν σε έναν εργασιακό Μεσαίωνα με σκληρή αστυνόμευση και λογοκρισία.
Μάλιστα οι συστημικοί επιστήμονες τύπου Τσιόδρα διαλαλούν σε όλους τους τόνους ότι οι νέοι δεν πρόκειται να νοσήσουν σε αντίθεση με τους γηραιότερους προσπαθώντας να δημιουργήσουν έναν ηλικιακό ρατσισμό που αν επικρατήσει θα οδηγήσει τις χώρες εκατοντάδες χρόνια πίσω. 
Ακριβώς αυτές τις παραπάνω πρακτικές ακολουθεί και η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία έστειλε για ακόμη μια φορά τους πραιτωριανούς του Χρυσοχοΐδη να επιβάλουν την τάξη με ξύλο και δακρυγόνα. Οσο για την οικονομία το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να σώσει από την καταστροφή κάποιους φίλα προσκείμενους σε αυτή επιχειρηματίες αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους πολίτες και αφήνοντας στη μοίρα της τη μεσαία τάξη που την εξέλεξε πιστεύοντας στα προεκλογικά της ψέματα που αποκαλύφθηκαν σε μόλις δέκα μήνες διακυβέρνησης.
Γι’ αυτό οι δημοκρατικοί πολίτες και τα κόμματα, καλό θα ήταν να αντισταθούν στο «νέο θαυμαστό κόσμο» που ετοιμάζουν και του οποίου ένα από τα πρώτα πειραματόζωα είναι η χώρα μας......

Οψόμεθα...... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα