Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Κόλαφος ο σεβάσμιος γέροντας για τον ψυχοπαθή Μπολσονάρου....

Ινδιάνος αρχηγός Ραόνι : Ο Μπολσονάρου θέλει να καταστρέψει τον Αμαζόνιο. 



Ο ινδιάνος αρχηγός Ραόνι Μετουκτίρε κατηγόρησε (?), σύμφωνα με μερικά ειδησεογραφικά πρακτορεία - απλώς ανάφερε την πραγματικότητα σύμφωνα με το Pafsilipon,  τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ότι θέλει να καταστρέψει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την απομάκρυνσή του από την εξουσία το συντομότερο δυνατό.

«Πρέπει τον ξεφορτωθούμε όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε για τον ακροδεξιό Βραζιλιάνο πρόεδρο ο διάσημος ινδιάνος αρχηγός μαχητικός υπερασπιστής του δάσους του Αμαζονίου σε μια τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Θέλει να αποτελειώσει το δάσος, θέλει να αποτελειώσει εμάς (τους αυτόχθονες). Είναι πραγματικά τρομακτικό αυτό που κάνει», συνέχισε ο γηραιός ινδιάνος αρχηγός κατηγορώντας τον Μπολσονάρου ότι προωθεί την ανάπτυξη γεωργίας, υλοτοπίας και εξορυκτικής δραστηριότητας σε γη των αυτοχθόνων κοινοτήτων.
«Αυτός είναι που παρακινεί αυτούς τους ανθρώπους, όπως τους αγρότες, οι οποίοι τον ακούν, νομίζουν ότι έχουν όλα τα δικαιώματα και αρχίζουν να καίνε τα δάση», επισήμανε ο 89χρονος Ραόνι που αγωνίζεται για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων κοινοτήτων.
Ζητώντας εξωτερική βοήθεια τόνισε πως: «θέλω να υπάρξει μια γενική κινητοποίηση για την κατάσβεση αυτών των πυρκαγιών. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να καίγεται έτσι», δήλωσε ο Ραόνι, λέγοντας ότι «δεν έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο».
Στον «πνεύμονα του πλανήτη», περίπου 700 νέες πυρκαγιές (!!!) καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες την Πέμπτη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας (INPE).
Ο Μπολσονάρου, έπειτα από αυξανόμενη διεθνή πίεση επέτρεψε χθες την κινητοποίηση του στρατού στον Αμαζόνιο για την καταστολή των πυρκαγιών.
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Pafsilipon : Η Δημοκρατία "εφευρέθηκε" για να μας προστατέψει από το ατύχημα του "τρελού".  Δηλαδή πως θα προστατευτούμε αν ο οποιοσδήποτε μονάρχης θα ήταν ψυχοπαθής. 
Πρακτικά, όπως  βλέπουμε συνεχώς με τελευταίο παράδειγμα τον ανισόρροπο Μπολσονάρου,  πως αυτό ΔΕΝ γίνεται, αφού οι κατ' ευφημισμό Δημοκρατίες, αποτελούν στην ουσία κοινοβουλευτικές δικτατορίες, όπου ο κάθε ψυχοπαθής κάνει ότι γουστάρει. 
Μάλιστα αν πάρουμε για παράδειγμα από τα δικά μας, "δεν ψηφίζεις τα μνημόνια" ???  - ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΑΙ !!! 
Με ποιό δικαίωμα τώρα ο κάθε κομπλεξικος επικεφαλής κυβέρνησης αλλά στην ουσία συντονιστής του κυβερνητικού έργου και σε καμμιά περίπτωση επικεφαλής - δικτάτορας, διαγράφει βουλευτές, επειδή δεν του αρέσει η γνώμη τους, μυστήριο.... 
Μάλιστα σε ένα παραλήρημα αυταρχισμού, ζητούν και την έδρα "πίσω". 
Να παραιτηθεί ο βουλευτής που δεν μας κάνει τα κέφια, να έρθει ο...  άλλος που είναι και "υπάκουο παιδί". 
Στην έδρα δηλαδή που τον ενέγραψε ο λαός, τον διαγράφει ο μονάρχης -  δικτάτορας. 
Θαυμάσια. Τώρα τι σχέση έχει αυτό με δημοκρατία ????????????? 
Κοινοβουλευτική Δικτατορία, χωρίς αποσιωπητικά, η οποία όμως έχει την ευφυΐα να αφήνει να την ύβριζουν και να την λοιδορούν, το οποίο λειτουργεί όπως η βαλβίδα στην χύτρα ταχύτητας : 
αποσυμπιέζει την "πίεση" και αποφεύγονται επαναστάσεις και λαϊκές εκρήξεις. Καθόλου άσχημα δεν το σκέφτηκαν, αν το δεις από την πλευρά τους. 
Από την δική μας πλευρά ?????????? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα