Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Ποσοστό υλοποίησης:

 Το "ιλιγγιώδες" .... 

3,33 % !!!




Χαρτί και μολύβι ✏️ δεν θέλει ο δήμαρχος ??? 


Πάμε λοιπόν:


Στις προτάσεις που αντιγράψαμε απ'το site των Ανενεργών δημοτών ΕΔΩ

(όνομα και πράγμα) δείτε το πριν το κατεβάσουν 😂, με μαύρο χρώμα έχουμε διαγράψει αυτά που ΔΕΝ έγιναν και με κόκκινο χρώμα και βέβαια χωρίς διαγραφή αυτά που υλοποιήθηκαν.


Σίγουρα μπορεί να έχει ξεφύγει κάτι, όχι όμως που υλοποιήθηκε. Κάποιο μισοέργο. Ή κάτι που υποτίθεται έχει δρομολογηθεί (χαιρετίσματα 😁).


Ακόμη κι έτσι το ποσοστό παραμένει απελπιστικά χαμηλό.

Και χωρίς να αναφέρουμε κάτι γυάλινα μπαλκόνια στις γέφυρες που ειπώθηκαν εκ των υστέρων.


Απολαύστε υπεύθυνα:


😜😜😜


Για το Δίστομο:


-Ανάδειξη της ιστορικότητας της Σφαγής του Διστόμου μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων και συνεργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

-Αξιοποίηση του «Ευρωπαϊκού Κέντρου» του Παντείου Πανεπιστημίου που εδρεύει στο Δίστομο, ως αιχμής της πολιτισμικής και περιαυτολογικής ανάδειξης του Δήμου μας στην παγκόσμια Πανεπιστημιακή κοινότητα.

-Δημιουργία Παγκόσμιου Φόρουμ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Δίστομο.

-Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου και αναστήλωση οικίας «Αργύρη Σφουντούρη» με σκοπό την δημιουργία πρότυπου Μουσείου Ολοκαυτώματος, σε συνδυασμό με το υπάρχον Μουσείο «Θυμάτων Ναζισμού». (Μισοέργο 😂, έχει γίνει μόνο η αγορά,)

-Ένταξη του Μουσείο Ναζισμού στο Μητρώο μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού ώστε να λειτουργεί καθημερινά και με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.

-Δημιουργία Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων αναπαράστασης της Σφαγής.

-Αναδάσωση του Λόφου του Μαυσωλείου και ανάπλαση του χώρου από τις πυρκαγιές μετά από μελέτη ειδικών .

-Νέα Έργα Ύδρευσης με άνοιγμα νέας γεώτρησης και αναβάθμιση δικτύου.

-Ένταξη ολοκληρωμένης μελέτης Βιολογικού Καθαρισμού Διστόμου–Στειρίου με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ.

-Διαμόρφωση των Εισόδων του Διστόμου και βελτίωση του οδικού δικτύου.

-Ανακατασκευή και συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου και του περιβάλλοντος χώρου.

-Λειτουργική αξιοποίηση του Εργατικού Οικισμού «Μπάρλου» στις Κάναλλες.

-Ανακατασκευή πρώην Κτηρίου «Γαλλικής» για στέγαση κοινωνικών δομών, Δημοτικών υπηρεσιών, Συλλόγων, Φορέων κλπ.

-Ανάδειξη (με καλύτερη πρόσβαση, προβολή κλπ) του χώρου του Αγίου-Μάμμα.

-Ανάδειξη πανελλαδικά των Κρασιών και άλλων προϊόντων της αμπέλου που παράγονται στο Δίστομο.

-Ανάδειξη και κατοχύρωση Π.Ο.Π του κτηνοτροφικού προϊόντος «Οψιμοτύρι» που παράγεται στο Δίστομο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.  

-Προβολή και διαφήμιση του Διστόμου κάτω από το γενικότερο τουριστικό πλαίσιο προβολής του Δήμου και της Περιφέρειας.

Σύνολο: 0,5 στα 17 ή 2,94 %


Για την Αράχοβα:


-Θέσπιση Γραφείου Τουρισμού στην Αράχωβα για την βέλτιστη οργάνωση και καλύτερη προβολή του Δήμου και των παρεχόμενων υπηρεσιών τουρισμού και φιλοξενίας με κεντρική διαχείριση ενεργειών προβολής και διαφήμισης.

-Συντονισμός και κατασκευή εναλλακτικού δρόμου διέλευσης της Αράχωβας με τη συνεργασία και τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων για την ιδανικότερη λύση. Υπάρχει ήδη εγκεκριμένη μελέτη, η οποία πρέπει να αναθερμανθεί και να προχωρήσει άμεσα, για κατασκευή υπόγειου τούνελ διπλής κατεύθυνσης με προϋπολογισμό τα 60 εκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονη πεζοδρόμηση του σημερινού κεντρικού δρόμου.

-Αναθεώρηση της λειτουργίας αποκομιδής των σκουπιδιών με ταυτόχρονη σύσταση ειδικού κανονισμού με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας αλλά και την διατήρηση της αρχοντιάς και του επιπέδου που αρμόζει στον οικισμό.

-Ανάδειξη και εμπλουτισμός με νέα εκθέματα και υπηρεσίες του Λαογραφικού Μουσείου της Αράχωβας όπως: κατασκευή κέρινων ομοιωμάτων με θέμα την Μάχη της Αράχωβας και δημιουργία χώρου ψηφιακής παρουσίασης για το «πανηγυράκι».

-Ανάδειξη των παρακείμενων δρόμων (σοκάκια) με σωστό φωτισμό, σήμανση και προβολή. Ολοκλήρωση της διαμόρφωσης τους με πλακόστρωση, κυβόλιθους, κλπ. Παροχή κίνητρων δημιουργίας μικρών εμπορικών επιχειρήσεων στους δρόμους αυτούς.

-Διαμόρφωση των πεζόδρομων (στενών) που έχουν μεγάλη υψομετρική διαφορά, με κατασκευή βαθμίδων και παρτεριών που εξασφαλίζουν ομαλή διέλευση των πεζών.

-Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου καθώς και Ειδικού Γυμναστηρίου Χιονοδρομίας «Ξηράς Προπόνησης» με βάση τα διεθνή πρότυπα, με σκοπό την σωστή εκμάθηση των χειμερινών σπορ από διπλωματούχους εκπαιδευτές και την παροχή προπονητικών υπηρεσιών σε αθλητές καθ’ όλο το έτος αλλά και την πιστοποίηση επαγγελματιών που συνδέονται με τα χειμερινά σπορ, τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής και τον χειμερινό τουρισμό γενικότερα.

-Κατασκευή διεθνούς προπονητικού κέντρου στον Παρνασσό, ευρωπαϊκών προδιαγραφών για αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις και άλλα.

-Συνεργασία με τοπικούς φορείς για την διεξαγωγή αγώνων και εκδηλώσεων με θέμα τις χιονοδρομίες ή και άλλα αθλήματα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, τόσο στα χιονοδρομικά κέντρα όσο και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή.

-Ανάδειξη της «Σχιστής οδού» της κοιλάδας του Πλειστού, ως σύγχρονου περιπατητικού μονοπατιού.

-Δημιουργία υδροβιότοπου και τεχνητής λίμνης στο Λιβάδι για τον περιβαλλοντολογικό εξωραϊσμό της περιοχής και την εκμετάλλευση του νερού για άρδευση του ελαιώνα της Αράχωβας.

-Επαναλειτουργία των Σφαγείων. Δεσμευόμαστε να δώσουμε άμεσα λύση στο μεγάλο και χρόνιο αυτό που θα βοηθήσει την τοπική αγορά και θα φέρει σημαντικά έσοδα στον Δήμο.

-Αναθεώρηση και Έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πόλεως.

-Εφαρμογή Σχεδίου Πόλεως στην περιοχή «Αγία Τριάδα».

-Αξιοποίηση του Κτηρίου «Ειρηνοδικείο Αράχωβας».

-Επανασχεδιασμός, αδειοδότηση και οργάνωση της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού στην Αράχωβα.

-Δημιουργία μόνιμου Πυροσβεστικού Σταθμού.

-Προβολή της εύκολης πρόσβασης στην θάλασσα το καλοκαίρι και Ενίσχυση του Ιατρικού Τουρισμού σε συνεργασία τοπικών και εθνικών φορέων και οργανισμών παροχής ιατρικών και θεραπευτικών υπηρεσιών.


Σύνολο: 2 στα 18 ή 11,11 %


Για το ΧΚΠ:

-Σωστή συντήρηση των υποδομών του Χ.Κ. και του οδικού άξονα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

-Η σωστή και συνεχής προβολή και διαφήμισή του Χ.Κ. και των τοπικών κοινοτήτων με έμφαση των μοναδικών χαρακτηριστικών και υποδομών κάθε κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Προβολή και διαφήμιση με όλα και σε όλα τα μέσα καθώς και συμμετοχή/εκπροσώπηση στις διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και Αθλητισμού.

-Στοχευμένη προβολή του Χ.Κ. και συνέργειες με χώρες του εξωτερικού που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα «νέο ρεύμα» επισκεψιμότητας, κυρίως τις καθημερινές, διαμορφώνοντας έτσι ένα νέο τοπίο λειτουργίας του Κέντρου και των επιχειρήσεων της περιοχής.

-Λειτουργία του Χιονοδρομικού κέντρου και τους θερινούς μήνες σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ για δημιουργία events πεζοπορίας, mountain bikes κλπ.

-Δημιουργία ειδικών ελεγχόμενων χώρων άθλησης, δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας στο βουνό και σε χαμηλότερο υψόμετρο με σκοπό την δημιουργία «κίνησης» όλο το έτος που θα προκαλούσε αύξηση του τουρισμού, τόνωση και συντήρηση της τοπικής οικονομίας και το καλοκαίρι.

-Δημιουργία υποδομών για την συλλογή μέρους του υδροποιούμενου όγκου του χιονιού που βρίσκεται στις πίστες χιονοδρομίας με σκοπό την εκμετάλλευσή του για τις ανάγκες της κτηνοτροφίας της περιοχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και την τροφοδότηση με νερό ειδικών κανονιών χιονιού του Χ.Κ τον χειμώνα.

-Αγορά «κανονιών» χιονιού για την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου σε περιόδους που δεν υπάρχει ικανή χιονόστρωση για χιονοδρομίες και αγώνες.

-Ενεργειακή αυτονομία Χιονοδρομικού με κατασκευή ανεμογεννήτριας.

-Δημιουργία επιπλέον χώρων στάθμευσης.

-Δημιουργία υποδομής και εφαρμογών πληροφορικής για την άμεση πληροφόρηση του κοινού για την λειτουργία του Χ.Κ. και του καιρού μέσα από το Ίντερνετ και μέσα από δημόσιες οθόνες ενημέρωσης που θα εγκατασταθούν σε όλη την περιοχή και το εγγύς οδικό δίκτυο.

-Δυνατότητα αγοράς και έκδοσης online εισιτηρίων εισόδου και χρήσης εξοπλισμού του Χ.Κ. απ’ ευθείας από τον επισκέπτη, από τουριστικά γραφεία και καταλύματα μέσω ειδικής πλατφόρμας από το Ίντερνετ, μέσω προσωπικών έξυπνων συσκευών (Η/Υ, smartphone, κλπ) καθώς και δημόσιων περιπτέρων τύπου «ATM».


Σύνολο: 0 στα 11 ή 0,0 %

(Κουλουράκια 😂😂😂)


Για Άσπρα Σπίτια και την Περιστερά


-Ενέργειες για ένταξη του οικισμού των Άσπρων Σπιτιών στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση των οικιών και των καταστημάτων του οικισμού.

-Τουριστική προβολή και διαφήμιση με ταυτόχρονη αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών των παραλιών του οικισμού.

-Δημιουργία μεγάλου περιπατητικού παραθαλάσσιου πεζόδρομου Αγίου Νικολάου – Άσπρων Σπιτιών – Αντίκυρας.

-Δημιουργία πάρκου αναψυχής στη θέση των κτηρίων της παλαιάς αποβάθρας του Μπάρλου κάτω από την Περιστερά.

-Κατασκευή γέφυρας και φωτισμός στον οικισμό Περιστεράς.

-Ανάπλαση παραλίας του Αγίου Νικολάου, ασφαλτόστρωση και φωτισμός.

-Αξιοποίηση/λειτουργία κατασκηνώσεων του Αγίου Νικολάου.

-Αναβάθμιση χώρων στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου.

-Συνολική ανάπλαση του οικισμού Κανάλι.

-Διαμόρφωση αγωνιστικής διαδρομής «Άσπρα Σπίτια – Δίστομο», του παλαιού οδικού δικτύου, για αγώνες τροχοφόρων.


Σύνολο: 0 στα 10 ή 0,0 %

(Κι άλλα ... κουλουράκια 😂😂😂)


Για την Αντίκυρα


-Ανάπλαση παραλιακού μετώπου και λιμανιού Αντίκυρας και αναβάθμιση φωτισμού.

-Ένωση παραλίας από Άγιο Νικόλαο μέχρι την Αντίκυρα.

-Εξωραϊσμός παραλίας και λιμανιού Αγίου Ισιδώρου.

-Παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους ιδιώτες για την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων της κοινότητας με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων τουριστικών και ψυχαγωγικών υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν.

-Προβολή και διαφήμιση της Αντίκυρας κάτω από το γενικότερο τουριστικό πλαίσιο προβολής του δήμου.

-Αξιοποίηση των σχολών και των εγκαταστάσεων του ΟΑΕΔ.

-Ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου Αντίκυρας.

-Αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης.

-Ολοκλήρωση σκοπευτηρίου ευρωπαϊκών προδιαγραφών στη θέση «Κεφαλή»

-Ολοκλήρωση έργων στο δημοτικό ποδοσφαιρικό γήπεδο Αντίκυρας (κερκίδες και φωτισμός)

-Διερεύνηση δημιουργίας υδατοδρομίου και ένταξής του στον ήδη εγκριθέντα κατάλογο 37 υδατοδρομίων της χώρας ανοίγοντας ταυτόχρονα μια νέα τεράστια προοπτική δικτύωσης του δήμου και δημιουργίας νέων υπηρεσιών και θέσεων εργασίας.

-Διερεύνηση δημιουργίας ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αντίκυρας με το Κιάτο όπου τερματίζει σήμερα η γραμμή του Προαστιακού των Αθηνών.


Σύνολο: 0 στα 12 ή 0,0 %

(Ρε θα σκάσουνε απ'τα κουλούρια  😂😂😂)


Για το Στείρι


-Διάνοιξη δρόμου «Στείρι – Ιερά Μονή Οσίου Λουκά» σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

-Συνεργασία με την Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας καθώς και με άλλους εκκλησιαστικούς και κρατικούς φορείς και υπηρεσίες για την δημιουργία, προβολή και διαχείριση υπηρεσιών Θρησκευτικού Τουρισμού με κέντρο την Ι. Μονή Οσίου Λουκά αλλά και άλλα βυζαντινά και θρησκευτικά μνημεία και γεγονότα της ευρύτερης περιοχής.

-Συνολική ανάπλαση κεντρικής πλατείας και δημιουργία πρότυπου τουριστικού περιβάλλοντος με υδάτινο πάρκο, χώρους πρασίνου και άνετο χώρο στάθμευσης για την προσέλκυση και παραμονή διερχομένων επισκεπτών.

-Στήριξη ιδιωτών στην κατασκευή και ανακαίνιση κτηρίων και αιθουσών παροχής τουριστικών υπηρεσιών διαμονής, εστίασης και ψυχαγωγίας.

-Υδροδότηση της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά και κατασκευή δικτύου πυροπροστασίας του βυζαντινού μνημείου.

-Πρότυπη αξιοποίηση του δημοτικού σχολείου.

-Ένταξη ολοκληρωμένης μελέτης Βιολογικού Καθαρισμού Διστόμου–Στειρίου (Χρηματοδότηση: ΕΣΠΑ).


Σύνολο: 1 στα 7

("Πάμε" για ... ζάχαρο 😂😂😂)


Ααααααυτααά !!!


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για όσους ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στις προσεχείς προγραμματισμένες συνελεύσεις του γιδοβοσκού,καλό θα ήταν να πάτε διαβασμένοι ώστε να μην σας πιάσει στον ύπνο.

ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ-ΞΈΡΕΙΣ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.
ΟΜΟΙΩΣ ΚΙ Η ΕΥΘΥΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.
Πλάτων
Φιλόσοφος (427-347 π.Χ.)

Ανώνυμος είπε...

Στα 18 σημεία της Αράχωβας αναφέρεται η αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου Αράχωβας. Έβαλε μέσα το αστυνομικό σταθμό που αποτελείται από 1-5 άτομα. Απλά όταν τους χρειάζεσαι δεν απαντά ποτέ το σταθερό! Επίσης είναι μεγάλο κρίμα ένα τόσο μεγάλο και ωραίο κτήριο να είναι καλλυμένο από τους 'αστυνομικούς' που κάθε άλλο παρά προστατεύουν την Αράχωβα και το Λιβάδι!

Ανώνυμος είπε...

Νικο εγραψες!!!
Πιο ξεκαθαρα δεν γινοταν.

Ανώνυμος είπε...

Κι αν αυτό το εκτυποναμαι,και το μοιράζαμε?

Με τον τίτλο.

Να γιατί δεν πρέπει να ξαναβγω δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί νοήμων άνθρωπος που θα είναι υποψήφιος με το Σταθά. Εκτός και εάν απλά θα βάλει υποψηφιότητα για να φάει από το βαρέλι με το μέλι. "Ουδέν σχόλιον" που λέει και ο κομπάρσος που παίζει το ρόλο του δημάρχου.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη φασαρία για τους κάδους στον εγκάρσιο.

Τελικά έφυγαν οι κάδοι και πήγαν πιο πάνω.
Ευχαριστούμε ρε οι δύο γειτόνισσες.

Βέβαια έφυγαν δίπλα και πιο δίπλα από τα σπίτια τους,και πήγαν μπροστά στα σπίτια άλλων.

Άρα εδώ λέμε να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα και όλα τα άλλα καλά.

Ντροπή μόνο ντροπή.

Δεν είναι αυτή η λύση.

Η λύση είναι να έχουμε πολλούς κάδους,ακόμη και μπροστά στα σπίτια μας,η αποκομιδή να γίνεται συχνά, να μην βάζουμε σκουπίδια όταν είναι γεμάτοι αλλά να πηγαίνουμε στον επόμενο. και να τους φροντίζουμε.

Όπα μην προ τρέχεις.

Ναι έχω κάδο μπροστά στο σπίτι μου και τον φροντίζω.

Κι όταν μας πιάσουν α πληρώνουμε το πρόστιμο μας.

Έτσι απλά γίνεται σε άλλα μέρη.


Συγνώμη έχετε πάει σε πολλά τουριστικά μέρη και να βλέπετε τα σκουπίδια στο ιστορικό κέντρο πεταμένα στα πεζοδρόμια.

Εδώ φταίει και ο Δήμος και ο σύλλογος επισιτιστων,και ξενοδόχων,και όλοι οι σύλλογοι της Αράχωβας.

Καλά κανένας δεν εχει παει ή στείλει δύο φωτογραφίες στο υγειονομικό η στον εισαγγελέα .


Έτσι απλά λειτουργούν οι νόμοι και μαζεύονται και τα σκουπίδια.

Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Για να δούμε τι θα κάνουν οι καινούργιοι.
Γιατί μάλλον έτσι φαίνεται με τόση δυσαρέσκεια.

Ντοπιοαθηναιος.

Ανώνυμος είπε...

Αναθεώρηση του κανονισμού για τα απορρίμματα ,χωροθέτηση κλπ...

Ανώνυμος είπε...

Παραπονεθηκε η κυρια να παρουν τους καδους, οπως επισης κουναει κ το δαχτυλο γιατι αφηνουν τα σκουπίδια τους πιο μακρινοι.
Δεν το καταλαβα, οι καδοι γραφουν ονοματα πανω πιοι να ριχνουν μεσα τα σκουπίδια;;;
Ο καθένας εχει δικαιωμα χρήσης του καδου!!!
Κ εκει που τους βαλαν τωρα παλι η βρωμα θα ξεχειλίζει μεχρι την πορτα της κ να δειτε παλι παραπονα θα κανει🤣🤣🤣

Γυμνάσιο Αράχωβας ή....

Posidonio ???  Δεν υπάρχει κάτι κακό βέβαια, να χρησιμοποιηθεί ένας χώρος σε προαύλιο σχολείου για μια λαϊκή εκδήλωση.