Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Έρχεται η Παράκαμψη της Αράχωβας !!!

 Τέλος στην κυκλοφοριακή ασφυξία 




Ωριμάζουν οι μελέτες για τη δημοπράτηση του έργου που θα λύσει το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες.


Λύση στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου από τον μεγάλο όγκο επισκεπτών στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, εκτιμάται ότι θα δώσει η «Παράκαμψη της Αράχωβας», ένα έργο που βρίσκεται αίολο για αρκετά χρόνια.


Πρόσφατα, ωστόσο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανέσυρε από το συρτάρι του το έργο, εκδίδοντας πρόσκληση σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ανάθεση σύμβασης «“Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 128 του Ν. 4412/2016 για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών στις διαδικασίες ωρίμανσης των µελετών για τη δημοπράτηση της: «Κατασκευής της Παράκαμψης Αράχωβας», οι οποίες αφορούν σε στατικές, συγκοινωνιακές και υδραυλικές μελέτες καθώς και στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης”.




Τι περιλαμβάνει το έργο


Το έργο της κατασκευής της παράκαμψης της Αράχωβας, αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού «Θήβα-Λιβαδειά-Ιτέα» με συνολικό μήκος περίπου 3,7 χλμ. και περιλαμβάνει μία οδική σήραγγα κυκλοφορίας οχημάτων διπλής κατεύθυνσης μήκους περίπου 1,6 χλμ., μία διαμήκη και τέσσερις εγκάρσιες σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους περίπου 1,4 χλμ., δύο ανισόπεδους κόμβους, ένα ισόπεδο κόμβο, οκτώ γέφυρες και παράπλευρο οδικό δίκτυο.


Το συνολικό κόστος υλοποίησης του έργου εκτιμάται περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ, συνυπολογιζόμενου του κόστους κατασκευής και των απαλλοτριώσεων.


Η ολοκλήρωση του έργου θα προσδώσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στη περιοχή, ενώ θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης κατά τους χειμερινούς μήνες.


Σημειώνεται, δε, ότι η κατασκευή οδικής σήραγγας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, ενώ κατά τη διάρκεια υλοποίησής της θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας.


Πηγή: carandmotor.gr

(original άρθρο ΕΔΩ)

17 σχόλια:

Nick Charitos είπε...

Κι αυτός ο συντάκτης του carandmotor πολύ κ@λοπαιδο !!!

Αντί να γράψει πως πρώτος από όλους ο Σταθάς ανέσυρε την μελέτη, κάτω από τα άδεια κουτιά από πίτσες που έχει γεμίσει το δημαρχείο, την πήρε, την πήγε στον υπουργό και του ... εξήγησε τι πρέπει να κάνει γιατί αυτός δεν καταλάβαινε !!!!

Τίποτα. Ούτε λέξη. Αφήνει να εννοηθεί πως δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή ο χαλίφης σ' αυτό.

Δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα !!!!!

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ανώνυμος είπε...

Χαρίτο, μην ντρέπεσαι ξέρεις καλά ότι ο Σταθάς ειναι πισω από αυτό και απο πολλα αλλα που δυστυχως αν τα παραδεχτεις θα χασεις το "νοημα της ζωης". Ο δημοσιογράφος του άρθρου ίσως να μην το γνώριζε αλλά σίγουρα σου προσφέρει ακόμα μια ευκαιρία να γεμίσεις τις μπαταρίες σου...

Nick Charitos είπε...

Ναι λεεεεεεμε "και πολλά άλλα", βεβαίως.

Δεν είδες πως έγινε ο δήμος επί ημερών του:

Chamonix !!!!!

😁😁😁😁😁😁😁😁

Φαντάζομαι το γράφεις για πλάκα και είναι εντάξει. Γιατί αν το πιστεύεις πρέπει να το κοιτάξεις το θέμα .....

😜😜😜

Ανώνυμος είπε...

Άμα είναι έτσι να ψηφίσουμε ξανά τον Σταθα για δήμαρχο και την ΝΔ για κυβέρνηση. Αλλά εάν κατάλαβα καλά πάλι μόνο μελέτες θα γίνουν. Δηλαδή τίποτα. Γιατί η λύση υπάρχει αλλά δεν έχει χρήμα. Ενώ με την προσμονή των 200 εκ. (ο Γιωργάκος είχε πει 150 εκ.) τώρα βέβαια με τον Σταθα θα πρέπει να υπάρξει μια αύξηση 50 εκ. για μικροέξοδα (από δω και από κει), το μεγάλο αυτό έργο μέχρι να υλοποιηθεί θα περιμένουμε άλλα 30 χρόνια (όπως λέει και ο Σταθας, για υποδομή 30 χρόνια μπροστά).

Λύσε το θέμα του Center και του λαογραφικού και των σκουπιδιών και του φωτισμού και του κλαδέματος των φυτών στην άκρη του δρόμου και μετά βλέπουμε...

Βρε εδώ δεν είστε ικανοί να κάνετε τα απλά πράγματα, θα κάνετε τόσο σύνθετα; Κρίμα για όσους σας πιστεύουν, και ελπίζουν σε εσάς!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο πολυξερος δήμαρχος έχει βάλει το χέρι του να τελειώσουν γρήγορα οι μελέτες. Σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του. Γι' αυτό και προχωράνε τα πράγματα. Δήμαρχε φτάνει της Αγ. Κυριακής, μην ξεχάσεις το δρόμο προς την εκκλησία. Ξέρεις εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Το 1200αρη να ρωτήσουν αυτός τα ξέρει όλα.
Το θέμα είναι να τον πείσουμε να ξανακατέβει,μην τον χάσουμε,τέτοιες γνώσεις μην πάνε χαμένες.😄😄😄😄😄😄😂😂😂😂😂😂

Ανώνυμος είπε...

Ωριμάζουν οι μελέτες...😂😂
Γελάσαμε και σήμερα ...
Εγώ ξέρω ότι ωριμάζουν οι ντομάτες
που θα σας πετάει ο κόσμος
στο δρόμο...
Είπαμε ωραία τα ψέματα...αλλά ας πούμε και
καμία αλήθεια...
Δεν είστε άξιοι να αλλάξετε έναν άλλο
χλοοτάπητα στο γήπεδο..και θέλετε
και τούνελ παράκαμψης...
Ουστ...βρε...

Ανώνυμος είπε...

Το τούνελ αν γίνει θα γίνει από την κυβέρνηση,οποία κι αν είναι αυτή,η Δημαρχεία δεν έχει καμμία δουλειά η επιρροή στο έργο.
Αν γίνει ποτέ,θα ωφειλετε κατά 80%στον Λεόντιο είτε μας αρέσει είτε όχι,και κατά ενα 20%στους Πατσανταρα ,Γιωργακου.

Τούτος δω δεν έχει κάνει τίποτα ούτε πρόκειται να καταφέρει τίποτα , γιατί δεν τον παίρνουν στα σοβαρά στο υπουργείο.

Ανώνυμος είπε...

Είχε πάει ο Γεωργακος με τον κεφάλα στο υπουργείο για να ζητήσουν 150.000.000 ευρώ. Και τους έδιωξε ο θυρωρός... Δεν πρόλαβαν να ανέβουν ούτε στον πρώτο όροφο. Τώρα θα πάει ο Σταθας με τον 1200αρη και θα ζητήσουν 200.000.000 ευρώ... Ε αυτούς θα τους αφήσουν να ανέβουν στην ταράτσα και μετά... Θα κατέβουν χωρίς ασανσέρ

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιριμώκος διαβάζει?
Αυτά είναι τα χάλια μας για να σου φτιάχνει το δρόμο για "Μάνα" μια φορά το χρόνο.

Τσοπανοβρακα

Ανώνυμος είπε...

αντε και μια εναερια διαβαση για την πλατεια λακκα
και ειμαστε σουπερ

Ανώνυμος είπε...

έχει αρχίσει και τάζει και άδειες για βενζινάδικα στο τούνελ μέσα 😭😭😭😭. Το νου σας βρεεεεειιιι μην σας πάρουν τις λίρες τις θαμμένες τώρα που θα σκάβουν λαγούμια για το τούνελ. Βρε αυτό το κουχτιο το συνεδριακό κέντρο ντε, βάλτε το να δουλέψει και αφήστε τα τούνελ. Φτιάξτε πρώτα τα επιφανή έργα και πιάνεται μετά τα υπόγεια.

Ανώνυμος είπε...

24 Ιουνίου, 2022 12:35

Ανέβα με την Express service καλού κακού,παρ' κι τ'ν γκλιτσας,δεξιε προδότη.

Ανώνυμος είπε...

Χαρη βαλε τους δικους ΣΟΥ εργολαβους να το φτιαξουν κ μελετες η τεχνικη υπηρεσια του δημου που τοσο πολυ την συμπαθεις.τελικα με ποιους τα εχεις κανει πλακακια?

Ανώνυμος είπε...

δήμαρχε και ο σταυρός στη Αγ. Κυριακή έχει χαλάσει. Τι θα γίνει;

Ανώνυμος είπε...

Μόνον η παράταξη του Σταθά δούλεψε για την ολοκλήρωση του έργου;

Πότε άραγε θα εκσυγχρονιστούμε και θα δούμε το Δήμο μας μας ως ΣΥΝΈΧΕΙΑ και ΌΧΙ ως μια εναλλαγή προσώπων ή κομματικών εξουσιών ;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ζητείται γιδοβοσκος για την περιοχή του Διστόμου,μισθός ικανοποιητικός, ασφάλεια ,δώρα .

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...