Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Καλή χρονιά !!!

 Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί, στην σκηνή σαν ροκ συγκρότημα !!!





Το 2022 είναι πλέον κοντά μας με πολλές ελπίδες φορτωμένο για μία χρονιά καλύτερη, απαλλαγμένη από την πανδημία, με την ελπίδα για ... pafsilipes ειδήσεις 😁 (που παύουν την λύπη), με ανάκαμψη, με ελπίδα ζωντανή !!!

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της. 

Τρίτη χρονιά μαζί σας.


Αν και γίνεται προσπάθεια για χιουμοριστική παρουσίαση, είναι δυσάρεστος ο ρόλος μας στο 90%  για να μην πούμε στο 95% των περιπτώσεων της τοπικής επικαιρότητας. Ένεκα οι ατάλαντοι που αποφάσισαν να ''επενδύσουν'' σε πολιτικές καριέρες, αλλά και οι ... "ληστοσυμμορίτες" (😁) που τους πατρονάρουν μεν, σφυρίζοντας αδιάφορα δε !!! Είδαν με μεγάλη έκπληξη, την αλήθεια γραμμένη επώνυμα και σιγά σιγά άρχισαν τις ... μισοαπειλές !!! 


ΕΛΕΟΣ ΡΕ !!!

 ΟΥΤΕ αυτό δεν ολοκληρώσατε σωστά !!!


🤣🤣🤣


Να σου πω τα μαντάτα λέμε και συνήθως περιμένεις εκείνα .. τα δυσάρεστα που θα σε ξαφνιάσουν, θα σε συγκινήσουν, θα σε στεναχωρήσουν, θα σε αγχώνουν.


Αθεράπευτοι λάτρεις και κυνηγοί της είδησης ως έχει, χωρίς τρίτο - δεύτερες σκέψεις και δόλο ή υστεροβουλία.



Ξεκινήσαμε μαζί σας να αναζητούμε τα νέα της στιγμής, όπου και όπως συμβαίνουν, αλλά και την ανασκόπηση της εικοσαετίας που πέρασε. Έχει ενδιαφέρον αφού τα ''κουμάντα'' ΔΕΝ άλλαξαν. Σπουδαία ''κουμάντα'' θα μου πεις, αλλά αυτό ακριβώς αναδεικνύουμε. 


😜😜😜


Ματιά στα γεγονότα της τοπικής κυρίως επικαιρότητας, όπως ακριβώς συμβαίνουν.


Αυτός ήταν ο αρχικός μας ίδιος στόχος από τον σχεδιασμό μας και παραμένει ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια.


Μας κρατάτε ζωντανούς στην σκηνή ως ροκ, ανεξάρτητο και ανένταχτο τοπικό μέσο ενημέρωσης.


Πολλές ελπίδες για ένα καλύτερο 2022 με ανάκαμψη, με εργασίες, με λιγότερο πόνο και απώλειες.


Κάθε χρόνο λέμε ότι τα χειρότερα πέρασαν και η ελπίδα για το καλύτερο είναι μπροστά.


Τρία χρόνια τώρα, κλείνουμε την χρονιά με πολύ στεναχώρια για όσα μας βάρυναν, για όσα μας έκλεψαν το χαμόγελο μια ολόκληρη χρονιά, για αυτούς που μας άφησαν, για όσες ελπίδες μας διαψεύστηκαν, για όσα περιμέναμε σε προσωπικό, τοπικό και εθνικό επίπεδο και δεν έγιναν ή μετατράπηκαν σε εφιάλτη ...


Ας ξεφύγουμε για λίγο όμως, απ'την τοπική επικαιρότητα και να δούμε όμως και γενικότερα τι συνέβη, εν είδει μικρής ανασκόπησης.


Η χρονιά που φεύγει, δεύτερη συνεχόμενη της πανδημίας του Covid-19, η οποία βάζει τη «σφραγίδα» της, έμμεσα ή άμεσα, σε κάθε εξέλιξη, χαρακτηρίστηκε από γεγονότα, τα οποία, είτε ήταν πρωτόγνωρα - όπως η εισβολή των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο -  είτε εντυπωσιακά, όπως η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν και το πέρασμα της εξουσίας στους Ταλιμπάν. Όλα αυτά έλαβαν χώρα στο φόντο τραγικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, όπως οι πλημμύρες στην Γερμανία και οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, της όξυνσης του προσφυγικού και της εκρηκτικής ανόδου των τιμών στην ενέργεια που οδηγεί μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού στην ενεργειακή φτώχεια.



Στην Ελλάδα μας; Κορονοϊός, μετάλλαξη Όμικρον, ξεπεράσαμε τους 20.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, ελλείψεις ΜΕΘ, κλιματική κρίση, 17 γυναικοκτονίες, ελληνικό κίνημα  Me Too, συλλήψεις Λιγνάδη - Φιλιππίδη, σεισμός στην Κρήτη, πλημμύρες, καταστροφές, έφυγαν για πάντα από κοντά μας η Φώφη Γεννηματά, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Κάρολος Παπούλιας αλλά και οι Σήφης Βαλυράκης, ο δολοφονημένος Γιώργος Καραϊβάζ,, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Mad Clip. ο Χρήστος Κυριαζής, ο Γιώργος Τράγκας και τόσοι άλλοι ...



Το 2021 ήρθε φέρνοντας την ελπίδα των εμβολίων, όμως φεύγει με την ανασφάλεια και τον φόβο της νέας υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον. Τις τελευταίες μέρες άλλωστε, στη χώρα μας, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται κατακόρυφα στα 40.000 σπάζοντας κάθε ρεκόρ.



Ακόμα μια κρίση όμως σημάδεψε τον πλανήτη και την Ελλάδα και αυτή είναι η κλιματική. Η Εύβοια και η Αττική έζησαν έναν άνευ προηγουμένου πύρινο εφιάλτη. 1.200.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη. Οι πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, μα κυρίως η Βόρεια Εύβοια, καταστράφηκε ολοσχερώς. Και στον υπόλοιπο πλανήτη όμως, ιστορικής έκτασης και έντασης πυρκαγιές υπενθυμίζουν πως η κλιματική κρίση βρίσκεται στην πόρτα μας. Οι ηγέτες του κόσμου δεν κατάφεραν ούτε αυτή την κρίσιμη στιγμή να συμφωνήσουν σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τη σωτηρία της Γης.



Το 2021 ήταν όμως και η χρονιά που σημαδεύτηκε από ιστορικής σημασίας παγκόσμια γεγονότα. Το τέλος της παράνοιας της Προεδρίας Τραμπ, τα κινηματογραφικά γεγονότα όπως η έφοδος των ακροδεξιών τραμπικών στο Καπιτώλιο αλλά και το φινάλε της Άνγκελα Μέρκελ από την καγκελαρία. Και, φυσικά, ήταν μια χρονιά που εκατομμύρια Έλληνες ξενύχτησαν για να δουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μπαίνει στο πάνθεον κατακτώντας το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο ΝΒΑ.



17 Ιανουαρίου: Χανιά, Βασιλική 54 ετών, η πρώτη από τις 17 γυναικοκτονίες που έχουμε μετρήσει για το 2021. Ακολούθησαν άλλες 16 δολοφονημένες γυναίκες και χιλιάδες ακόμη ξυλοδαρμοί και περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.



Στις 20 Ιανουαρίου 2021 η Σοφία Μπεκατώρου πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα και κατήγγειλε τον βιασμό της, πριν από 23 χρόνια, από αθλητικό παράγοντα. Ακολουθεί κύμα καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης γυναικών σε αθλητικούς, επαγγελματικούς, καλλιτεχνικούς, εκπαιδευτικούς χώρους. Το ελληνικό me too είναι γεγονός.



Στις 26 Φεβρουαρίου κρίνεται προφυλακιστέος και οδηγείται στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Η υπόθεση προκαλεί πολιτική θύελλα, καθώς ο κατηγορούμενος είχε αποτελέσει προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αναλάβει το τιμόνι του Εθνικού.



3 Μαΐου: Άνοιξε και πάλι η εστίαση, μετά από πολλούς μήνες καραντίνας και περιοριστικών μέτρων.



Στις 11 Μαΐου η 20χρονη Καρολάιν Κράουτς δολοφονείται στην οικία της στα Γλυκά Νερά. Η υπόθεση συγκλονίζει την κοινή γνώμη και, έναν μήνα μετά, αποκαλύπτεται ότι δράστης του εγκλήματος είναι ο σύζυγός της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.



Την 1η Ιουλίου και γύρω στις 9 το βράδυ συλλαμβάνεται έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στου Ζωγράφου ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση.



Στις 16 Ιουλίου η 26χρονη Γαρυφαλλιά βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια του 30χρονου γυναικοκτόνου, στο έγκλημα της Φολεγάνδρου, που πάγωσε τη χώρα. Μια ακόμη γυναικοκτονία προστέθηκε στον θλιβερό κατάλογο του 2021.



Είναι 21 Ιουλίου και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο νέος βασιλιάς του NBA. Πρωταθλητές οι Μπακς, με 50 πόντους του Greek freak.



27 Ιουλίου: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, οδηγούμενος στη φυλακή, μετά την απολογία του για τρεις πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος τριών συναδέλφων του.



Στις 3 Αυγούστου, μέρα με άπνοια, ένα μικρό μέτωπο φωτιάς μέσα σε μερικές ώρες καταπίνει τη Βαρυμπόμπη καίγοντας δασική έκταση και σπίτια. Έκτοτε κάθε μέρα ένα πύρινο μέτωπο ξεπηδούσε στην Αττική, στη Μάνη, μα κυρίως στη Βόρεια Εύβοια, που μέσα σε δύο εβδομάδες έγινε στάχτη. Οι εικόνες Αποκάλυψης έγιναν πρώτο θέμα στα διεθνή Μέσα.



8 Αυγούστου: Η Εθνική πόλο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, κολυμπώντας στη δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να χαρίζει δάκρυα συγκίνησης και στιγμές υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες, αποδεικνύοντας ότι το πόλο θα έπρεπε να είναι το εθνικό μας άθλημα.



Στις 2 Σεπτεμβρίου φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών ο Μίκης Θεοδωράκης. Εκτενείς αναφορές στον θάνατο του σπουδαίου μας μουσικοσυνθέτη κάνουν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά Μέσα του πλανήτη, ενώ πλήθος κόσμου τον αποχαιρετά με υψωμένες γροθιές και κόκκινες σημαίες στη Μητρόπολη Αθηνών.



2 Σεπτεμβρίου: Ο γνωστός τράπερ Mad Clip βρέθηκε νεκρός σε τροχαίο, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε κολώνα στην Λεωφόρο Αθήνας και Φανερωμένης και στη συνέχεια σ’ ένα δέντρο.



Στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9.17 π.μ. τοπική ώρα, έγινε σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών στο Αρκαλοχώρι, του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στην Κρήτη. Ο σεισμός προκάλεσε τεράστιες υλικές καταστροφές στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε ο ναός του Προφήτη.



Στις 25 Οκτωβρίου η Ελλάδα συγκλονίζεται από τον απροσδόκητο θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος αλλά και χιλιάδες πολίτες αποχαιρετούν με λόγια σεβασμού μια γενναία πολιτικό. Λίγο καιρό μετά μέσα από τις εσωκομματικές αλλαγές στο ΚΙΝΑΛ έρχεται η εποχή του Νίκου Ανδρουλάκη.



Στις 4 Δεκεμβρίου φτάνει στην Αθήνα ο Πάπας Φραγκίσκος. Είναι η πρώτη φορά που ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκέπτεται την ελληνική πρωτεύουσα και η πρώτη επίσκεψη Πάπα στην Αθήνα μετά από το ιστορικό ταξίδι του Ιωάννη Παύλου Β’ τον Μάιο του 2001. «Θα ήθελα να ανανεώσω την εκτίμησή μου για τη δύσκολη διαδρομή που οδήγησε στη Συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος από το Προεδρικό Μέγαρο προκαλώντας αίσθηση.



13 Δεκεμβρίου: Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος απομακρύνεται απ’ το Ράδιο Αρβύλα, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για revenge porn. Ο γνωστός παρουσιαστής κατηγορείται για το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου» σε βαθμό κακουργήματος και βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.



Στις 31 Δεκεμβρίου καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων για τη χώρα μας. 40.5600 κρούσματα, ενώ 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Κρουσμάτων ή ... "κρουσμάτων" ??? Θα δείξει .......


Η Όμικρον επικρατεί με ραγδαία ταχύτητα. Νέα μέτρα, κυρίως για τη διασκέδαση, εφαρμόζονται εκτάκτως από την επομένη. Κανένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ. 
 
Το 2021 μάς αποχαιρετά με απώλειες, εκκρεμότητες, ανοιχτούς λογαριασμούς αλλά και με την προσδοκία που συνοδεύει το τέλος κάθε έτους για καλύτερους καιρούς.



Κάθε χρόνο η ίδια ευχή ...


Το 2022 ευχόμαστε ολόψυχα να είναι πολύ καλύτερο από όλα αυτά που ζήσαμε.


Υγεία, προσωπικές χαρές σε όλους και η ελπίδα για καλύτερες μέρες να λάβει υπόσταση και μορφή...

Αυτήν την φορά η ελπίδα να δυναμώσει ... να μας δώσει αυτά που περιμένουμε και μια έξοδο σε ένα καλύτερο αύριο.


Καλή Χρονιά από το pafsilipon ... από καρδιάς !!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τ'ς πήρε απ'τα μούτρα με το καλημέρα! Που να πάμ' κι πάρα πέρα! 😮
Καλή και δυναμική χρονιά Νικόλα!💪

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά στην ομάδα του PAFSILIPON και σε όλο τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά στην ομάδα (όαση) του <> Εύχομαι σε όλους σας υγεία και δύναμη για να συνεχίσετε να μας ενημερώνετε, αλλά και για να λέτε τη γνώμη σας, κρίνοντας την εξουσία, με την ίδια καλοπροαίρετη ματιά, αλλά και την ίδια σκληρότητα για όλους αυτούς που επιβουλεύονται τα συμφέροντα του Δήμου και που χρησιμοποιούν το Δημόσιο Ταμείο προς δικό τους όφελος.

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...