Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας

 Και της ... Αράχοβας !!!


🤣🤣🤣





Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας πιθανολογείται ότι αποτελούσαν μέρος των εξωτερικών τειχών της Βαβυλώνας (εάν και υπάρχουν μαρτυρίες πώς τελικά βρίσκονταν στην Νινευί).


 Εικάζεται ότι το βοτανολογικό αυτό θαύμα, που υπερβαίνει τον φυσικό νόμο, ανάγεται στον έρωτα ενός βασιλιά για μια γυναίκα. 


😮😮😮


Κατά τον Βηρωσσό, έναν Βαβυλώνιο ελληνιστή ιερέα, που έγραψε την ιστορία της Βαβυλώνας στα ελληνικά, οι Κήποι χτίστηκαν περίπου το 600 π.Χ. και εμπνευστής τους ήταν ο Ναβουχοδονόσορ Β΄ (περίοδος βασιλείας: 605-562 π.Χ.), ο ισχυρότερος μονάρχης της νεοβαβυλωνιακής αυτοκρατορίας.
 

Οι Κήποι ήταν δώρο προς τη γυναίκα του Αμυίτιδα, θυγατέρα του βασιλιά των Μήδων, η οποία νοσταλγούσε τους δασωμένους λόφους της πατρίδας της, και ήθελε να διατρέφεται με φυτά που υπήρχαν στη χώρα της αλλά όχι στη Βαβυλώνα. 


Για το λόγο αυτό στους κρεμαστούς κήπους υπήρχε και βοτανικός κήπος όπου καλλιεργούνταν εκείνα τα φυτά. 





Pafsilipon: Παιδιά ο έρωτας είναι ιερός.  Άμα ... παίζει έρωτας και προσπαθεί κάποιος να αφιερώσει στην "καλή" του, μου το λέτε διακριτικά και σταματάει η κριτική στο θέμα !!!


Θα μου πεις είναι χείριστο υποκατάστατο των εν λόγω κήπων. 

Εντάξει τι να κάνουμε ???

 Όσο μπορεί ο καθένας. 

Άμα έκαναν όλες οι μέλισσες μέλι, οι γύφτοι θα το έτρωγαν με τα κ'ταλια !!!


🤣🤣🤣


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαντασιώμενος από την φωτογραφία και επηρεασμένος από το άρθρο,ο νους μου ξετρυπωνει ένα ερωτικό ειδύλλιο ή εστω ενα απλό καπρίτσιο του ΜΟΝΑΡΧΗ,ΤΟΥ ΟΠΟΊΟΥ η φλογερή συμπάθεια φανερώνει 《ΠΑΘΟΣ》ΧΩΡΙΣ ...ανταπόκριση!

Πλέον,όλες οι προσδοκίες περί ζευγαρώματος αποτελούν πράξεις αποριψης,από πλευράς του.... θυληκου γένους.

ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ,ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΊΠΤΕΣΑΙ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ 《ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ》 ΓΕΝΟΥΣ ΘΥΛΗΚΟΥ.ΠΧ ΔΗΜΑΡΧΕΊΑ, ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΤΛ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ υποδεικνύεται μέσω του αναρτηθεν αρθρου????

Τα 《ΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ..ΡΟΛΟΓΙΟΥ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ)》,όπου γίνονται τόσα μυστήρια ΓΑΜΟΥ???

Σιγουρα, ο φερόμενος ΜΟΝΑΡΧΗΣ,τα έχει ΠΑΡΑ-περπατήσει, πάμπολλες φορές με διαφορετική ιδιότητα.

Μήπως,ήρθε η στιγμή να τον δούμε γονιπετης, σε ρόλο ΓΑΜΠΡΟΥ,εξού και ο ΛΟΥΛΟΥΔΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ,ως ενδειξη προποσεως προς την (βιολογικη) "αρετουσα"!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γάμος στο ρολόι κατά το σούρουπο, με νύφη ντυμένη στα μπλε, γαμπρό το ίδιο, λουλουδικο σε άσπρη πλαστική γλάστρα, απ'έξω να περιμένει θαλάσσια άμαξα που να την σέρνουν δελφίνια. Ωρε λες να είναι τόσο μπροστά και όλοι εμείς να τον κράζουμε τζαμπε;

Υ. Γ. Εάν είναι ο ίδιος Γαμπρός πιθανόν να παντρεύει τον εαυτό του μιας και δεν αφήνει κανέναν να του πάρει την θέση.

Ανώνυμος είπε...

Ναααα.....γραφτουν στα πρακτικά αυτά,κύριε προεδρεεεε!!!🤣🤣🤣🤣🤣

Ανώνυμος είπε...

Πιέσεις σε ανθρώπους που δεν φταίνε,ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ(δημαρχους)ΠΟΥ ΦΤΑΊΝΕ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχολοι,μπρε!Βουηξ' το χωριο !

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...