Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Η πολιτική ΔΕΝ είναι μπίζνες

Είναι ένα πάθος που είτε έχεις, 

είτε δεν έχεις.




 Δεν συμμετέχουμε επειδή θα κερδίσουμε, αλλά επειδή πιστεύουμε...


Μεγάλες αλήθειες από τον πρώην πρόεδρο της δημοκρατίας της Ουρουγουάης Πέπε Μουχίκα 

(2010-2015).


Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης:


-Νομίζω ότι η ανθρωπότητα, όπως πάει, είναι καταδικασμένη.


-Γιατί το λέτε αυτό;


-Χάνουμε πολύ χρόνο άσκοπα. Μπορούμε να ζήσουμε πιο απλά. Πάρτε την Ουρουγουάη. Eχει 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Εισάγει 27 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια. Φτιάχνουμε σκουπίδια και σκοτωνόμαστε στη δουλειά. Για ποιο λόγο;


Έχουμε ένα μέγαρο για τον πρόεδρο. Είναι τετραώροφο. Για να πιεις τσάι πρέπει να περπατήσεις τρία τετράγωνα. Αχρηστο. Θα έπρεπε να το κάνουν γυμνάσιο.


Αυτά και άλλα πολλά ΕΔΩ


Να σημειωθεί ότι Μουχίκα είναι άθεος. Απολαμβάνει όμως του θαυμασμό του ιστολογίου. Λέω για μερικούς, που βλέπουν φαντάσματα... 😜 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νίκο, διαβάζω τα σχόλια μιας αντιπαράθεσης που έχεις με κάποιον αναγνώστη σου γύρω από την λέξη ''άθεος''. Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί μέσα στις δεκάδες υβριστικές λέξεις που χρησιμοποιείς για τον Σταθά , αναφέρεις και αυτή; Του την αποδίδεις ως τί; ως έπαινο; ως κουσούρι; ή νομίζεις ότι τον μειώνεις με αυτή; Ρωτάω ήρεμα, για να καταλάβω.

Nick Charitos είπε...

18:39

Πρώτο φάουλ:

ΔΕΝ υπάρχουν δεκάδες υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Έχω πει ότι η πραγματική ύβρις, είναι η παρουσία του στον δημαρχιακό θώκο. Ο άνθρωπος κάνει ΕΡΓΟ εξύβριση στον τόπο. Και συνεχίζει απτόητος, δε πα' να γράφουμε εμείς ότι θέλουμε. Άρα όταν δηλώνει γιδοβοσκός, τον να λέμε εμείς πχ γίδι, σιγά την ύβρι. Ναι σίγουρα σε τόσο σκληρή κριτική, μερικά μπορεί να ξεφεύγουν λίγο, αλλά θα έλεγα ότι είναι ελάχιστα, όχι δεκάδες.

Δεύτερο φάουλ:

ΔΕΝ υπάρχει καμία αντιπαράθεση. Εγώ έγραψα, ότι εφόσον ο Σταθάς θέλει να πηγαίνει στην εκκλησία και μάλιστα με την ιδιότητα του πρώτου πολίτη του τόπου, θα πρέπει να σέβεται και ορισμένα πράγματα. Αλλιώς να μην πηγαίνει καθόλου, να δηλώσει άθεος και να του βγάλω και το καπέλο. Πρόσεξε την έκφραση: ΕΑΝ δηλώσει άθεος, θα του βγάλω και το καπέλο. Άρα ΔΕΝ του απέδωσα ποτέ τον χαρακτηρισμό άθεος. Ούτε ως ύβρι, ούτε ως τίποτα. Ούτε και με ενδιαφέρει τι πιστεύει. Με ενδιαφέρει ο πρώτος δημότης του τόπου, να σέβεται τον χώρο που βρίσκεται. Απλά πράγματα. Πχ αν βρισκόμουν διακοπές σε μουσουλμανική χώρα και ήθελα να μπω σε τζαμί ως τουρίστας, αν μου έλεγαν να βγάλω τα παπούτσια, ασφαλώς έπρεπε να το κάνω. Ως απλώς επισκέπτης μάλιστα. Όταν είσαι στην Ρώμη, φέρσου όπως οι Ρωμαίοι λέει μια παροιμία.

Ατυχώς βέβαια, κάποιος αναγνώστης, προφανώς υπό την επήρεια οινοπνευματος ή ουσιών, ανακάλυψε ότι εγώ κατηγορώ τον Σταθά ως άθεο και γιατί χρησιμοποιώ αυτήν την λέξη ως ύβρι κλπ κλπ πράγματα της φαντασίας του. Μου "κοπάνησε" και μια.... μπιφτέκα κι ήρθε κι έδεσε !!! 😂😂😂

Να σου πω την αλήθεια, δεν έπρεπε να το ανεβάσω το σχόλιο. Επρόκειτο για παραλήρημα. Αλλά είπαμε, γενικά αποφεύγω το ψαλίδι ✂️. Τώρα καλό είναι αυτό, κακό είναι, θα σε γελάσω.

Nick Charitos είπε...

Ο Σταθάς λοιπόν δεν μπορεί να είναι ούτε άθεος, ούτε πιστός σε οποιαδήποτε θρησκεία. Είναι ειδική κατηγορία. Απόλατον !!! 😂

Ας πούμε ότι Χ άνθρωπος είναι άθεος μεν, αλλά ταυτόχρονα είναι και παλιάνθρωπος ή κακός ή ή ή.... κι άλλοι άσχημοι χαρακτηρισμοί.

Ο Μουχικα είναι άθεος κι αυτός, αλλά είναι τρομερός ανθρώπος, όπως διαβάζουμε. Απίθανος. Εξαιρετικός. Μακάρι να είχαμε μερικά εκατομμύρια ακόμη σαν αυτόν.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι το άθεος ΔΕΝ είναι ούτε καλό, ούτε κακό, ούτε κατηγορία, ούτε πενεσα !!! 😁

Μπορεί να είναι μια ιδιότητα ενός ανθρώπου, η οποία όμως ΔΕΝ έχει να κάνει απολύτως τίποτα με την υπόλοιπη προσωπικότητα.

Και κλείνει ο... φάκελος της αθε'ι' ας. Τουλάχιστον για εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που μας θύμισε ανώνυμος φίλος σχολιαστής πως σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα των ζώων!
Από καρδιάς λοιπόν εύχομαι στον δήμαρχο χρόνια πολλά στο βόδι της καρδιάς μας!!!
Χρόνια πολλά και στην σκυλου (Τσαούση), η οποία μάλιστα είναι άξια επαίνου για το τεράστιο έργο που έχει κάνει στο χωριό μας για τον περιορισμό των αδέσποτων!!!

Νίκο, απορώ γιατί δεν έχεις ήδη κάνει ειδική αφιέρωση με ευχές για την εορτή του δημάρχου....
Κανονικά με τόσο υλικό που δίνει καθημερινά θα έπρεπε να είσαι απ'το πρωί στο δημαρχείο με ένα δώρο.... ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΒΥΛΙΑ!!!!🤣🤣🤣😂😂

Ανώνυμος είπε...


Καλά χθες είχε συνάντηση με τους επαγγελματίες της Αράχωβας.
Πήγαν δύο τρεις,αλλά το ωραίο είναι το ότι δεν πήγε ο Δήμαρχος.
Αυτά τουλάχιστον γράφει το hani.

Ανώνυμος είπε...

Νίκο ότι κοροϊδεύει το θεό έχεις δίκιο για τι ως άθεος όπως λέει ο φίλος δεν θα έπρεπε να ορκιστεί ως Δήμαρχος βάζοντας το χέρι του στο ιερό Ευαγγέλιο, αυτό δείχνει τι καραγκιόζης είναι. Όσο για το δώρο λόγο της ημέρας που αναφέρει ο άλλο φίλος να του πάρεις δύο ζευγάρια Άρβυλα και για τα μπροστινά και για τα πίσω πόδια.

Νερό 💧 Αράχωβας στο... βρόντο !!! 🤬

  Γλωσσοπλάστες στον ΔΑΑΔΣ  Βάφτισαν την εκτεταμένη διαρροή λειψυδρία, για να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους !!!