Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Έχουμε να δούμε πολλές "Αράχωβες," ακόμη

 Ο βόθρος των social media 




και η δυσωδία του


Αναδημοσίευση 

ανάρτησης από

 Tilemachos Chormovitis


Η υπόθεση με τον σκύλο στην Αράχωβα έγινε η αφορμή για να ανοίξει ξανά ο βόθρος των social media και να μας πνίξει με τη δυσωδία του. 


Οι κατάρες, οι ψόφοι, η αυθαίρετη κατασκευή ενόχων πριν καν αναλάβει την υπόθεση η Αστυνομία, πριν καν μιλήσουν τα δικαστήρια, τα ρατσιστικά σχόλια για ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας, κυριαρχούν αυτές τις μέρες στο twitter και στο facebook. Αυτή η υστερική αντίδραση οφείλεται σε διάφορες ιδεολογικές τάσεις της εποχής μας που συναντιούνται όλες μαζί σε αυτήν την ιστορία :  τα λαϊκά δικαστήρια που έγιναν θεσμός μετά το κίνημα  MeToo , ο άκρατος και παράλογος συναισθηματισμός που ευνοείται από το woke κίνημα, η κακώς εννοούμενη φιλοζωϊα σύμφωνα με την οποία η ζωή ενός σκύλου αξίζει περισσότερο από την ζωή ενός ανθρώπου, ο σοσιαλιστικός φθόνος για τα μέρη της Ελλάδας που πλουτίζουν από τον τουρισμό. 


Μέχρι τώρα στα social media είχαμε cancel ανθρώπων, αλλά αυτή την φορά ο όχλος πρωτοτυπεί και κάνει cancel μια ολόκληρη κωμόπολη, γιατί, όπως μας λένε (χωρίς στοιχεία πάντα),  η κοινωνία της Αράχωβας γνωρίζει τον ένοχο και καλύπτει το έγκλημα! Έτσι, ζητούν να μην ξαναπάει κανένας για διακοπές εκεί (μα τον Θεό, αν συνεχίσουν έτσι θα με κάνουν να πάω για πρώτη φορά στην Αράχωβα!), ενώ την ίδια στιγμή οι ντόπιοι, αποκαλούνται, συλλήβδην,  "νεόπλουτοι" (ο σοσιαλιστικός φθόνος που λέγαμε), "βρωμοχωριάτες", "τέρατα", "αμόρφωτοι" και άλλα πολύ χειρότερα που αν τα ανεβάσω εδώ ο Ζούκερμπεργκ θα μου ρίξει το προφίλ δια βίου. Αλήθεια γιατί ευθύνεται μια ολόκληρη κοινωνία για την πράξη ενός ανθρώπου και μάλιστα πρέπει να τιμωρηθεί γι' αυτό; Aπό πού προκύπτει ότι γίνεται συγκάλυψη; Και αν ακόμη προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση 2-3 άτομα, γιατί αυτό χαρακτηρίζει όλη την Αράχωβα; Γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι όλο το χωριό γνωρίζει τον ένοχο; Και τέλος, ακόμη και αν κάποιοι κάτοικοι έχουν υποψίες ή αν άκουσαν κάτι, πας έτσι εύκολα στην Αστυνομία βασιζόμενος σε κουτσομπολιά και φήμες για να κατηγορήσεις έναν άνθρωπο; Φυσικά, ο φανατισμένος συρφετός των social media, που ασπάζεται τη ναζιστική θεωρία της "συλλογικής ευθύνης", δεν κολλάει σε τέτοιες λεπτομέρειες και μάλιστα στην παράνοια του βρήκε και αρωγό τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη που απείλησε (!) τους ντόπιους πως "αν υπάρξει υπόνοια συγκάλυψης η Αράχοβα θα πληρώσει βαρύ τίμημα ως προορισμός" (δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η αστεία κυβέρνηση άγεται και φέρεται από τον βόθρο του twitter.  Θυμηθείτε εκείνον τον ανεκδιήγητο Τάκη Θεοδωρικάκο που κινητοποίησε ολόκληρη την ΕΛ.ΑΣ για να βρει έναν άνδρα που κλώτσησε ένα γατάκι, επειδή το θέμα μάζευε likes στα social media...) 


Kαι οι Σέρλοκ Χολμς της πλάκας δεν σταμάτησαν εδώ. Από τον καναπέ του σπιτιού τους πίστεψαν ότι είχαν ανακαλύψει και τον ένοχο και έτσι όλες αυτές τις μέρες διέδιδαν το όνομα ενός πρώην παίχτη του Survivor. Πάλι χωρίς στοιχεία, πάλι χωρίς κάποια ανακοίνωση της αστυνομίας, απλά επειδή έτσι άκουσαν και επειδή το όνομα ενός διάσημου μαζεύει περισσότερα likes. Και να οι κατάρες, και να οι ψόφοι, και να οι καρκίνοι σε αυτόν και στην οικογένεια του, από τους τόσο ευαίσθητους, κατά τ' άλλα, φιλόζωους. Ο ίδιος λέει ότι έχει να πατήσει στην Αράχωβα από τον Ιανουάριο του 2023 και την ώρα της επίθεσης βρισκόταν πολλά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό, αλλά θα πρεπε να ξέρει πως στα λαϊκά δικαστήρια των social media οι ισχυρισμοί του "ενόχου" δεν έχουν καμιά σημασία. 


Το στραπάτσο που έπαθαν όλοι αυτοί οι τύποι με την υπόθεση Μπίκα δεν τους έβαλε μυαλό, αφού ακόμη πιστεύουν ότι η εκλεκτή τους έπεσε θύμα μιας σκοτεινής συνωμοσίας. Έτσι και σε αυτήν την υπόθεση ακολουθούν την ίδια τακτική και το ίδιο θα κάνουν και στο μέλλον γιατί η  εποχή μας όχι μόνο ανέχεται κάτι τέτοιες υστερικές αντιδράσεις αλλά τις προβάλλει και σαν πρότυπο. Έχουμε να δούμε πολλές Αράχωβες ακόμη...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επιτελους μετα απο καιρο
διαβασα ενα εξαιρετικο κειμενο στο παρον ιστολογιο
χωρις αριστεριστικες και αλλες ιδεολογικες προκαταληψεις

Ανώνυμος είπε...

09 Δεκεμβρίου, 2023 14:44

ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΑΣΠΆΖΕΣΤΕ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΟ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ

Nick Charitos είπε...

22:56

Άφησε τον. "Μετά από καιρό" λέει κλπ κλπ.

"Εδώ" τον έχουμε !!!

Εδώ διαβάζει.

Αριστεριστικες προκαταλήψεις του αρέσει να διαβάζει. Δεν το παραδέχεται επίσημα βέβαια και γι'αυτό γκρινιάζει.

Το ξέρει όμως το σωστό..... 😜😜😜

😂😂😂

Ανώνυμος είπε...

55% μοσχάρια.

Εσείς μοσχάρια που τον ψηφίσατε να μην πετάτε τις κοπριες σας δεξιά κι αριστερά.

Καλά αυτές τις καροτσες στο δρόμο για την Αγία Τριάδα κάθε πότε τις αδειάζουν?


"Τώρα οποίο δικό μας μοσχάρι φτιάχνει οικοδομή μπορεί να φέρει τα μπάζα του εδώ.
Θα ερχόμαστε να τα πάρουμε αλλά θα καρφωνομαστε,είναι κι αυτό το παυσιλιπον δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα."

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ας οργανωθούμε μέσα από τα σοσιαλ.

Την Κυριακή στην ευθεία μετά την στροφή στα μαύρα λιθάρια και πριν το τούνελ.

ΜΠΛΟΚΟ

Μόλις δούμε τα πούλμαν με τους ανεγκεφαλους κλείνουμε τον δρόμο.

Να πάμε όλοι όμως ,όχι να κλαιγομαστε και μετά τίποτα.

Να πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί που βρίζουν.
Και όπως στις πορείες του ΚΚΕ πάρτε τα στλιαρια απ' τα ξναρια και βάλτε μια σημαιουλα απάνω να μην μπορεί να σας πει κανένας τίποτα.

Θα τσ'τα λιανισουμ τα παγιδια.

Ανώνυμος είπε...

19.27 σωστό σε βρίσκω, αλλά πρέπει να πιάσουμε πόστο και από Σφάλα μεριά, να πάθουν ότι παθανε και οι Γερμανοί 😂😂😂

Ανώνυμος είπε...

Απανου'τσ ρε καλοπαιδα.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια τι ωρα ακριβως
να τελειωσω το καπουτσινο μου και να κανουμεν επανασταση?

Καταρρέουν οι μύθοι των ΑΠΕ

  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ «Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψήφιζαν το Μάαστριχτ για την απελευθέρωση των αγορών, μας έλεγαν...