Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Καταρρέει η ... ΄΄κανονικότητα΄΄ !!!

ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ !!! 




Μαζικές αποχωρήσεις Εταιριών από το Χρηματιστήριο Αθηνών – Καταρρέει από την κανονικότητα. Ξεπέρασαν τις 7 οι εισηγμένες εταιρείες που διαγράφηκαν από το Χρηματιστήριο μέχρι το τέλος της χρονιάς. 

Μέχρι τη λήξη της χρονιάς διαγράφηκαν οριστικά από το Χρηματιστήριο οι 2 πρώτες εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας Σελόντα (έτος εισαγωγής 1994) και Νηρέας (έτος εισαγωγής 1995) που είχαν εισαχθεί στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Θα ακολουθήσει και το νοσηλευτικό ίδρυμα Υγεία, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες των τριών εταιρειών που προαναφέραμε δεν επιθυμούν να διατηρήσουν τις εταιρείες στο Χρηματιστήριο, καθώς το λειτουργικό κόστος θα μειωθεί σημαντικά. 


Στις παραπάνω εταιρείες θα προστεθεί και η εταιρεία πληροφορικής Altec, η οποία φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας στο Χρηματιστήριο. Η διοίκηση της εταιρείας πληροφορικής αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήδη θα ζητήσει από τους μετόχους της στην ετήσια συνέλευση της 7ης Σεπτεμβρίου να κατατεθεί αίτηση διαγραφής από το Χρηματιστήριο Αθηνών.


Oι αποχωρήσεις



Μέχρι σήμερα σε πορεία εξόδου από το Χρηματιστήριο είναι η κατασκευαστική εταιρία «Αθηνά» και η εταιρεία καλλυντικών «Κορρές». Ακολουθεί και τρίτη εισηγμένη εταιρεία, η «Αιολική Επενδύσεων», η οποία είναι εισηγμένη από το 1993 και θα διαγραφεί οριστικά αφού η γενική συνέλευση των μετόχων έλαβε την απόφαση του μετασχηματισμού της εισηγμένης σε αμοιβαίο κεφάλαιο. Συνεπώς, μέχρι τη λήξη του 2018 έχουν διαγραφεί από το Χρηματιστήριο συνολικά 7 μετοχές, επίδοση που δεν πρόκειται να προσεγγίσει την επίδοση του 2017 όταν είχαν διαγραφεί συνολικά 19 μετοχές


Πού να βρεθούν άλλωστε κεφάλαια για να τα αντλήσουν. Βέβαια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλές από τις 21 εταιρείες που είναι σε πολυετή αναστολή διαπραγμάτευσης θα επιθυμούσαν να διαγραφούν από το Χρηματιστήριο αλλά δεν έχει υπάρξει τρόπος να αποζημιωθούν οι χιλιάδες κατεστραμμένοι μέτοχοι. Επενδυτικό γεγονός όμως είναι και το ότι, στους 6 μήνες πρωθυπουργίας του, ο Κ. Μητσοτάκης, έχει εμπλακεί - ηθελημένα ή άθελα - και σε 4 σκάνδαλα, από τα οποία τα 3 έχουν σχέση με την Ομογένεια ΗΠΑ. Διαματάρης, Καζίνο Ελληνικό, Θεολογική Σχολή.



Απίστευτη ευφυΐα από τον Κούλη που είναι τόσο χαζός ώστε πήρε και τον Κωλόχαρτο μαζί του στις ΗΠΑ....''πιστεύοντας ότι θα βρει επενδυτές''.....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα