Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Κούλης ο .... αναπτυξιακός !!!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ....ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΔΡΑΚΟ !!! 


Τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου, των βιομηχάνων, εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του, παρουσίασε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Τρέχει να υλοποιήσει τις εκκρεμότητες που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ αφού κατά 60% έτρεξε τα θέματα του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων με το υπόλοιπο 40% να επισπεύδει να ικανοποιήσει η Ν.Δ. 


Φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, ειδικές οικονομικές ζώνες και ασφυκτικό πλαίσιο για τον έλεγχο των συνδικάτων, έταξε η κυβέρνηση της Ν.Δ, στην προσπάθεια της να ικανοποιήσει αιτήματα ισχυρών οικονομικών κύκλων, καπιταλιστών, για να ανακάμψουν τα κέρδη τους. 

Όλες οι διευκολύνσεις και τα δωράκια προς αυτούς, καταδεικνύει το ταξικό περιεχόμενο της περιβόητης ανάπτυξης, που θα είναι μονομερής και πέρα από τον αναιμικό της χαρακτήρα, λόγο επιδείνωσης της παγκόσμιας οικονομίας, θα γίνει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. 

Ο λαός θα πληρώσει πάλι την λεγόμενη ανάπτυξη, όπως πλήρωσε και την κρίση τους και δεν πρέπει να «τσιμπήσει» με τα μέτρα διαχείρισης της φτώχειας που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ. 

Τίποτα από αυτά δεν βοηθούν στην ανάκτηση των λαϊκών απωλειών από τα χρόνια της κρίσης και των «μνημονίων», αφού είναι το λίπασμα μαζί την επέκταση και εξειδίκευση αυτών των μέτρων, για να εκτοξεύσουν τα κέρδη τους σε συνθήκες οξυμένου ανταγωνισμού, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

 Βιομήχανοι, ξενοδοχειακό κεφάλαιο, κατασκευαστικό κεφάλαιο, αλλά και συνολικότερα τμήματα του κεφαλαίου θα ενισχυθούν και θα βοηθηθούν το επόμενο διάστημα, κάνοντας χρήση όλης της αντεργατικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας με τις νέες φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές που εξαγγέλθηκαν.

Γιατί δωράκι στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες (βλ. «επένδυση» Ελληνικού) είναι η αναστολή για 3 χρόνια του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και του φόρου «υπεραξίας» στις μεταβιβάσεις ακινήτων που το όποιο κενό δημιουργηθεί για τα έσοδα του κράτους θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού. Αξίωση των βιομηχάνων είναι η δημιουργία «ειδικών οικονομικών ζωνών» που επανέλαβε πάλι ο πρόεδρος των βιομηχάνων της Βορείου Ελλάδας στην ΔΕΘ, για να απαλλαχθούν πλήρως από την υποχρέωση τους απέναντι στα εναπομείναντα εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά δικαιώματα. 

Και όλα αυτά με τον νέο νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, πατώντας στον απεργοκτόνο νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γνωστό και σαν νόμο( Αχτσιόγλου) για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που στοχεύουν να βάλουν παραπέρα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση και στην απόφαση των απεργιών των εργαζομένων. 

Όπως επίσης με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, ενισχύοντας τις «ενώσεις προσώπων» και τοπικές κλαδικές, που θα ρίξουν ακόμα περισσότερο τα μεροκάματα. Στο φόντο των νέων αρνητικών εξελίξεων ο εργαζόμενος λαός δεν πρέπει να φάει το παραμύθι περί δήθεν ανάπτυξης για όλους. 

Το ψευδεπίγραφο αυτό σύνθημα πρέπει να καταρριφθεί στους δρόμους και να αμφισβητηθεί αγωνιστικά από την κοινωνική πλειοψηφία. Η κοκορομαχία για την πατρότητα αυτών των μέτρων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ είναι ενδεικτικό ποιους θέλουν να υπηρετήσουν στην κατεύθυνση της στρατηγικής τους σύμπλευσης.

 Το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές. Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή, πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, υπηρεσίας, σε κάθε λαϊκή γειτονιά, λαϊκή κατοικία, χωριό. 

Τα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που απεργάζονται ως συνέχεια των προηγούμενων θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ζωή του λαού και θα γενικεύσουν τις συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας, αβεβαιότητας. 

Για αυτό Παλλαϊκός ξεσηκωμός, οργάνωση, αντεπίθεση. 

Σαββίδης Παναγιώτης

Πηγή : patrinaki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αράχωβα

  Οι προτάσεις του diakopes.gr  για δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό έξω από τα συνηθισμένα