Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Ν26 : Ένας τραπεζικός κολοσσός.....

Χωρίς υποκαταστήματα !!!



Πώς μια startup εταιρεία κατάφερε να πάρει άδεια τραπεζικών εργασιών και να αποκτήσει περισσότερους από 850.000 πελάτες μέσα σε μια 5ετία. 


Φανταστείτε να μπορείτε να ταχτοποιείτε όλες τις τραπεζικές σας εκκρεμότητες μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό σας. Να μη χρειάζεται να ξαναπάτε σε τραπεζικό υποκατάστημα και όταν θέλετε να μεταφέρετε λεφτά να μπορείτε να το κάνετε instant. Χωρίς κρυφές χρεώσεις, εύκολα, γρήγορα και μοντέρνα. Να έχετε το απόλυτο έλεγχο των ηλεκτρονικών συναλλαγών σας, στατιστικά σε infographics σχετικά με το ιστορικό σας και για κάθε νέο «φίλο» που ανοίγει λογαριασμό από δικό σας recomendation να κερδίζετε και 15 ευρώ.

Ωραία δεν θα ήταν;
Για να είμαστε ειλικρινείς η fintech startup N26 bank δεν ανακάλυψε τον τροχό. Πολλές από τις βασικές υπηρεσίες που προσφέρει είναι πάνω κάτω ίδιες με αυτές που μας προσφέρουν και οι δικές μας συστημικές τράπεζες. Κάποιες μικροδιαφορές όμως σε συνδυασμό με το φρέσκο πρόσωπο της startup αλλά και την εύκολη χρήση της εφαρμογής (άψογη εμπειρία χρήστη) έχουν καταστήσει τη N26 ως το νέο δυνατό «παίχτη» στον Ευρωπαϊκό Χρηματοπιστωτικό τομέα.
Η Εταιρεία 
απασχολεί 300 
άτομα 
προσωπικό και 
έχει στον 
τελευταίο γύρο 
χρηματοδότησής 
της συγκέντρωσε  
160 εκατ. 
δολάρια από την 
Allianz και την 
κινεζική Tencent
Η Ιστορία της startup
Τον Φεβρουάριο του 2013 η Εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στοχεύοντας στο mobile banking. Τότε λεγόταν number26 και στηριζόταν στις υπηρεσίες του κολοσσού Wirecard (εταιρεία παροχής υπηρεσιών internet, χρηματοοικονομικών & τεχνολογίας). Αυτός ο «συνεργάτης» κρατούσε την τραπεζική άδεια για δραστηριότητα της startup στην Ευρώπη, εξασφάλιζε την ασφάλεια των χρημάτων και των συναλλαγών και είχε τον έλεγχο του back-end συστήματος που στηριζόταν η startup. Μέχρι και το 2015 οι υπηρεσίες της Εταιρείας ήταν διαθέσιμες μόνο στη Γερμανία και στην Αυστρία. Κάτι που στις αρχές του 2016 άλλαξε με τις χώρες Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Σλοβακία, Ισπανία και Ελλάδα να είναι οι πρώτες στις οποίες η Εταιρεία αποφάσισε να επεκταθεί. Παράλληλα τον Νοέμβριο του ίδιου έτους η νεοφυής εταιρεία έκανε το μεγάλο βήμα και απέκτησε δική της τραπεζική άδεια από την Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) αλλάζοντας το όνομά της σε N26 Bank. Πλέον η «τράπεζα» μπορούσε να εξυπηρετήσει τον κόσμο και για δάνεια, επενδυτικά προγράμματα ακόμα και για ασφάλιση ταξιδιού (μέσω της Allianz) ενώ σιγά σιγά η Εταιρεία επεκτάθηκε σε 17 χώρες συνολικά.
Γιατί κάνει τη διαφορά;
Η διαφορά έγκειται στη λεπτομέρεια. Για να ανοίξεις λογαριασμό χρειάζεται να έχεις μαζί σου διαβατήριο από τις χώρες που δραστηριοποιείται η τράπεζα και να αφιερώσεις 10’ για να πιστοποιήσουν τα στοιχεία σου μέσω βίντεο κλήσης. Η δε κάρτα – λογαριασμού όψεως – έρχεται στο ταχυδρομείο σου μέσα σε 4-5 εργάσιμες μέρες και όλα αυτά χωρίς κανένα κόστος. Ο λογαριασμός είναι γερμανικός τραπεζικός με IBAN και προστασία από το γερμανικό δημόσιο μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ. Η Εταιρεία δεν χρεώνει συνδρομή για το λογαριασμό, δεν χρεώνει τα εμβάσματα (εισερχόμενα/εξερχόμενα) εντός Ευρώπης δεν χρεώνει τις αναλήψεις από ΑΤΜ, ενώ οι προμήθειες συναλλάγματος σε διαφορετικό νόμισμα γίνονται βάσει ισοτιμιών mastercard (προμήθειες συναλλάγματος δεν υπάρχουν). Σύμφωνα με την Εταιρεία η λογική τους είναι να σταματήσουν οι κρυφές χρεώσεις και να δώσουν μια νέα διάσταση και μορφή στο βαρετό τραπεζικό σύστημα που ισχύει. Αυτό φαίνεται μάλιστα από την τελευταία τους διαφημιστική καμπάνια με μότο: 
Banking: Without the bullshit. 
Αν τώρα αναρωτιέστε από πού έχουν έσοδα, η απάντηση βρίσκεται στη συνεργασία που έχουν κάνει με τη mastercard για να εισπράττουν προμήθειες από τις συναλλαγές.
Το αποτέλεσμα της στρατηγικής τους είναι περίπου 1.500 νέες εγγραφές με συνολικά πλέον 850.000 πελάτες σε 17 χώρες και συναλλαγές που φτάνουν τα 5,9 δισ. δολάρια. Η Εταιρεία απασχολεί 300 άτομα προσωπικό και έχει στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της συγκέντρωσε 160 εκατ. δολάρια από την Allianz και την κινεζική Tencent. 

Πηγή : insurancedaily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έγινε η... απόσχιση !!!

  Χαρές και πανηγύρια !!! Δημαρχείο Αράχωβας λέει, άρα μάλλον θα έγινε η απόσχιση. Γιατί στον ΔΑΑΔΣ η Αράχωβα, δεν έχει δημαρχείο, έχει δημ...