Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ANTICAPITALISTAS..........

https://www.anticapitalistas.org

«Σας καλωσορίζουμε στην Κόλαση», έγραφε το πανό των εκατό χιλιάδων και πάνω διαδηλωτών που πολιόρκησαν τους G20 στο Αμβούργο, θυμίζοντας ότι απέναντι στους πλανητάρχες και στις καταστροφές που προκαλούν στις ζωές εκατομμυρίων, υπάρχει μια άλλη υπερδύναμη: η αντίσταση των εργατών και της νεολαίας, η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ενάντια στον ρατσισμό και τον πόλεμο.
Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται, μετά τη Βρετανία και τη Γαλλία, και από τη Γερμανία τρεις μήνες πριν από τις επικείμενες εκλογές· αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται και από την Τουρκία, όπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν για δικαιοσύνη την περασμένη Κυριακή. Και φυσικά αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται και από τους εργαζόμενους στην Ελλάδα μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Aπό τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, που αποφάσισαν απεργία διαρκείας ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού τους ταμείου. Από τους απεργούς στο Βοήθεια στο Σπίτι, που διαδήλωσαν πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα.
Από τους εργαζόμενους του Βρεφοκομείου Αθήνας, που παλεύουν να μη χάσουν τις δουλειές τους· και όλους τους συμβασιούχους των δήμων, που είναι στις μύτες των ποδιών τους. Από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
Την Κυριακή 16 Ιουλίου απεργούσαν οι εμποροϋπάλληλοι. Και στις 20 Ιουλίου απεργεί ο επισιτισμός.
Ολο αυτό το διάστημα, μετανάστες και πρόσφυγες μαζί με το κίνημα αλληλεγγύης και το αντιφασιστικό κίνημα έδωσαν τις δικές τους μάχες ενάντια στον ρατσισμό και τις φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.
Εβαλαν φρένο στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών εργατών γης στην Γκορυτσά Ασπροπύργου με μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις.
Τα έβαλαν με τη ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία της εταιρείας Κ. Γεωργίου και νίκησαν.
Μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, βάζουν πλώρη για έναν δυναμικό, αντιφασιστικό Σεπτέμβριο, με κεντρική διαδήλωση στις 16 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Εδώ βρίσκεται η μόνη ελπίδα, να στηρίξουμε, να απλώσουμε, να συντονίσουμε αυτούς τους αγώνες. Και να τους δώσουμε αντικαπιταλιστική προοπτική, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Αnticapitalista» των διαδηλωτών του Αμβούργου σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.
Η Εργατική Αλληλεγγύη οργανώνει αυτή την εβδομάδα έναν κύκλο με είκοσι εκδηλώσεις με τίτλο: «Η δύναμη που μπορεί να σταματήσει τα μνημόνια και τον ρατσισμό».
Είναι ευκαιρία για την αναζήτηση της εναλλακτικής λύσης στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή δράση στα κινήματα αλλά και ειλικρινή συζήτηση για την αντικαπιταλιστική προοπτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνάσιο Αράχωβας ή....

Posidonio ???  Δεν υπάρχει κάτι κακό βέβαια, να χρησιμοποιηθεί ένας χώρος σε προαύλιο σχολείου για μια λαϊκή εκδήλωση.