Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Εκεί που εφαρμόζεται ο νόμος.......

Η στιγμή της κατάσχεσης μίας ανασφάλιστης Ferrari 458 Aperta !!!

                         ( Video )


Στην Αγγλία οι νόμοι για ανασφάλιστα οχήματα και οδηγούς είναι τόσο σκληροί που ...μπορούν να σε κάνουν να κλάψεις. 

Η αστυνομία στο Λονδίνο δεν αστειεύεται και κάνει τη δουλειά της άσχετα με τα οχήματα που αντικρύζει ή την ταυτότητα όσων τα οδηγούν.


Αυτό φάνηκε και προ ημερών, όταν ένα ζευγάρι αυτοκινήτων οδηγούμενο από μπαμπά και γιό, προσπαθούσαν να παρκάρουν κοντά στην πλατεία Berkeley. Ο πατέρα που μόλις είχε παρκάρει, οδηγούσε μία ταπεινή Porsche 918 ενώ ο γιός, είχε στα χέρια του το θηρίο Ferrari 458 Speziale Aperta.
Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο κάνοντας δειγματοληπτικούς τροχονομικούς ελέγχους, ζήτησαν και από τους δύο τα έγγραφά τους κάτι που οδήγησε στην αποκάλυψη ότι ο η συγκεκριμένη Ferrari δεν ήταν ασφαλισμένη.
Χωρίς καμία συζήτηση, τα όργανα της τάξης κάλεσαν τον γερανό ο οποίος και κατέφθασε για να μεταφέρει την Ferrari στη μάντρα της τροχαίας.
Το μέλλον για το ιταλικό άτι μοιάζει ζοφερό καθώς ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν ο οδηγός ανασφάλιστος (για το συγκεκριμένο μοντέλο) ή και το ίδιο το όχημα.
Πάντως, αν επιβεβαιωθεί η δεύτερη περίπτωση, η αγγλική νομοθεσία είναι δρακόντεια και προβλέπει κατάσχεση του  οχήματος και πλειστηριασμό του ή ακόμα και καταστροφή του !!! 
Και αν αναρωτιέστε πως δεν «ψάρωσαν» οι αστυνομικοί στη θέα των δύο super cars, ώστε να κάνουν τα στραβά μάτια, η απάντηση είναι απλή. Αφενός εκεί οι νόμοι εφαρμόζονται καθολικά και αδιακρίτως και αφετέρου, στο Λονδίνο τα super cars κυκλοφορούν κατά χιλιάδες οπότε δεν εντυπωσιάζουν και τόσο πολύ…
Φανταστείτε όμως απλά ένα αντίστοιχο σκηνικό στην Ελλάδα. Απλά φανταστείτε το...


Πηγή : http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κατακτήσεις αιώνων έγιναν μπούμπερανγκ

  Γιατί η αφθονία ίσως είναι το «εισιτήριο»  για την καταστροφή της ανθρωπότητας Αμερικανός ακαδημαϊκός εξηγεί πως γύρισαν μπούμερανγκ στην ...